Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowicz
04-11-2021, 07:58:58

Maja42 2021-11-03 23:55:29
Czy często się u was zdarzają takie nagłe " ozdrowienia" a mimo to operacja była konieczna ?
Zawsze i u każdego. Dzień przed zabiegiem to całkowicie będziesz zdrowa .... no prawie zdrowa. Taka nasza człowieka psychika.
Z operacji nie rezygnuj. !
07-06-2019 r. Discektomia C4/C5; C5/C6; C6/C7. Implantacja klatek LFC z Cerasorbem. Stabilizacja przednia płytka Biomet. (Płytka + 8 śrub). Operacja ( wg ICD9CM):100.02
Forumowiczka
04-11-2021, 10:19:03

Zgadzam się z Kawo, nie rezygnuj. Ja tak raz odwołałam operację, bo mi się poprawiało. Ale to było tylko chwilowe. Później żałowałam, musiałam znów czekać. A w szpitalu jak już byłam to nastąpiło cudowne ozdrowienie. Jak ręka odjął nic kompletnie, żadnych dolegliwości. Ale wiedziałam,że to psychika, strach. Za tydzień mija rok od operacji a ja nawet przez moment nie żałowałam, że się na nią zdecydowałam. Są lepsze i gorsze chwilę ale nie porównywalne do stanu przed.
13.11. 2020 Dyscektomia C4/5 i C5/6 sposobem Smith-Robinson. Implantacja klatek szyjnych LFC (rozmiary 5 i 4)
gość
04-11-2021, 12:23:21

Popieram poprzedniczki.
Twój rezonans wygląda fatalnie 🤦
Jeżeli w porę nie poddasz się operacji to zmiany mogą się stać nieodwracalne. Długotrwały ucisk na rdzeń jest bardzo niebezpieczny.
Może ja miałam sporo szczęścia ale operacje bardzo mi pomogły. Gdybym miała podjąć decyzję jeszcze raz - nie wahałbym się.
Początkująca
04-11-2021, 16:25:21

Dziękuję bardzo za wasze odpowiedzi, mój fizjoterapeuta też twierdzi że operacja jest nieunikniona i nic innego mi nie pomoże, ale zanim doszłam do tego punktu pracowałam ciężko fizycznie i miałam ciągle bóle , w szpitalu w zeszłym roku mi powiedzieli , że nie jest tak źle i mogę dalej pracować, mój pracodawca myślał że kłamie, bo przecież ruszam rękami i nogami, a ja co chwilę na zwolnieniu bo mnie boli, powiedzieli mi w szpitalu że jak nie będę mogła ruszać rękami to żebym się zgłosiła, ortopeda też mi powiedział że mam robić fitnes i będzie dobrze. Pomagał mi naproxen, aż w końcu zaczęłam puchnąć po nim, po tramalu wylądowałam na pogotowiu z wymiotami i stanem przedzawałowym ( uczulenie) diclofenak też odpada po nim też puchnę i serce chce mi wyskoczyć, boję się co będzie z narkozą , jutro mam termin u anestezjologa , zobaczymy co on na to. Dobrze się tylko czułam po kortyzonie i paracetamolu, ale nie wiem jak wytrzymam bóle po operacji
Forumowicz
04-11-2021, 16:39:32

Maja42 2021-11-04 17:25:21
, ale nie wiem jak wytrzymam bóle po operacji
Zaraz po operacji nic Cię nie będzie bolało. Później też a jeśli już to będzie to mini ból do opanowania "byle czym".
07-06-2019 r. Discektomia C4/C5; C5/C6; C6/C7. Implantacja klatek LFC z Cerasorbem. Stabilizacja przednia płytka Biomet. (Płytka + 8 śrub). Operacja ( wg ICD9CM):100.02
Wtajemniczona
05-11-2021, 08:43:12

Popieram! Bardziej mnie bolał kręgosłup i głowa przed operacją. Po opracji to czasem jakiś Apap brałam, ale nie było jakiegoś wielkiego bólu.
Maja na razie się spakuj do szpitala i nie martw się na zapas :) jak coś, to jesteśmy tutaj.
Dagula nasza rocznica operacji zaraz hihi
10.11.2020 Stabilizacja międzytrzonowa cage peek lfc na poziomie c4/c5 i c5/c6
gość
05-11-2021, 10:57:02

Witam wszystkich!
Parę tygodni temu pisałam na tym forum jako gość, chciałam dowiedzieć się coś o operacji na poziomie C3/C4
Ale już sama wiem bo właśnie jestem trzy tygodnie po. Po samej operacji dolegliwości takie sobie,trochę gardło
ale nawet mniej niż po poprzednich C4/C5, C5/C6, C6/C7. Natomiast w pierwszym tygodniu większe kłopoty z przełykaniem, dławiłam się wszystkim,lekarz mówił ,że kłopoty z przełykaniem i mówieniem mogą zostać na dłużej, ale mówię normalnie i przełykam też już prawie normalnie,może dlatego,że samo cięcie jest wysoko i spuchło mi bardzo podgardle. Ja po operacji odmawiam podawania środków przeciwbólowych bo w zasadzie w szpitalu to nic nie boli dopiero po tygodniu w moim przypadku. Teraz staram się utrzymywać głowę nieruchomo ale martwi mnie , że jak ją lekko przechylam do przodu to lekko mi się kręci i w sumie tyle, mało chodzę ale chyba sama nie chcę, siedzę, śpię normalnie. Ale już wiem o co chodzi z tym poziomem , wszystkie poziomy poniżej wstawia się na prosto, w tym nie musi być wstawiony pod kątem i to o ten kąt chodzi no i jeszcze o to , że trudniej jest tam się dostać.Wizytę kontrolną mam w grudniu z prześwietleniem, zobaczymy. Pozdrawiam wszystkich. Nie bójcie się to tylko kręgosłup i nie ma na co czekać jak jest taka konieczność.
gość
05-11-2021, 10:57:54

To wyżej to gość K.M
gość
05-11-2021, 11:16:01

KasiaSwiebodzin 2021-11-05 09:43:12
Popieram! Bardziej mnie bolał kręgosłup i głowa przed operacją. Po opracji to czasem jakiś Apap brałam, ale nie było jakiegoś wielkiego bólu.
Maja na razie się spakuj do szpitala i nie martw się na zapas :) jak coś, to jesteśmy tutaj.
Zleciało w oka mgnieniu. Ale ten rok nie był zły 😁 chyba, że mi się zdarzy zapomnieć 🤭 to swoje musze wyleżeć. Ale wiem, że to była dobra decyzja.
A Ty jak się Kasiu czujesz?
U Dorki już po rocznicy 😅 Dorota jak samopoczucie? . Mam nadzieję, że lędźwiowy dał sobie trochę spokój.
Forumowiczka
05-11-2021, 11:17:13

Gość 2021-11-05 12:16:01
KasiaSwiebodzin 2021-11-05 09:43:12
Zleciało w oka mgnieniu. Ale ten rok nie był zły 😁 chyba, że mi się zdarzy zapomnieć 🤭 to swoje musze wyleżeć. Ale wiem, że to była dobra decyzja.
A Ty jak się Kasiu czujesz?
U Dorki już po rocznicy 😅 Dorota jak samopoczucie? . Mam nadzieję, że lędźwiowy dał sobie trochę spokój.
To ja! 😊
13.11. 2020 Dyscektomia C4/5 i C5/6 sposobem Smith-Robinson. Implantacja klatek szyjnych LFC (rozmiary 5 i 4)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: