Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
21-11-2020, 10:28:43

Tak, przy ruchomych nie ma kołnierza. Ruszać głową można od razu, tyle że mięśnie tak trzymają, że się nie da :-/
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę, a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu. Marzec 2014:discectomia i artroplastyka C5/6 i C6/7 Implanty ruchome Aesculap activ C
Forumowiczka
21-11-2020, 11:57:24

Ja dostałam zwolnienie do końca roku, po operacji jestem tydzień czasu.
Agnieszka, ja korzystałam z kołnierza przed operacją, do samochodu i na dłuższe wycieczki. Czasem po prostu odczuwałam, że moja szyja i ramiona mają dość a kołnierz mnie trochę wspomagał.
Kasiu mam podobne cwiczenia, spróbuję Wam później podesłać zdjęcie krótki z cwiczeniami, może się komuś przyda.
13.11. 2020 Dyscektomia C4/5 i C5/6 sposobem Smith-Robinson. Implantacja klatek szyjnych LFC (rozmiary 5 i 4)
Wtajemniczona
21-11-2020, 12:34:11

Daagula próbowałam zrobić zdjęcie i zamieścić ale się nie mieści tutaj.
Od dwóch dni pobolewa mnie kark w nocy ale zaczęłam się więcej ruszać i schodzić na dół, a schody to chyba nie jest dobry pomysł jednak.
Wczoraj trochę usiedziałam w fotelu, tak z 10 minut hehe dobre i to
10.11.2020 Stabilizacja międzytrzonowa cage peek lfc na poziomie c4/c5 i c5/c6
Forumowiczka
21-11-2020, 12:34:32

13.11. 2020 Dyscektomia C4/5 i C5/6 sposobem Smith-Robinson. Implantacja klatek szyjnych LFC (rozmiary 5 i 4)
Wtajemniczona
21-11-2020, 12:36:42

A zwolnienie dostałam na 2 miesiące, z tym że już złozyłam wniosek o świadczenie rehabilitacyjne.
Forumowiczka
21-11-2020, 12:38:20

KasiaSwiebodzin 2020-11-21 13:34:11
Daagula próbowałam zrobić zdjęcie i zamieścić ale się nie mieści tutaj.
Od dwóch dni pobolewa mnie kark w nocy ale zaczęłam się więcej ruszać i schodzić na dół, a schody to chyba nie jest dobry pomysł jednak.
Wczoraj trochę usiedziałam w fotelu, tak z 10 minut hehe dobre i to
Kasiu mnie też trochę kark pobolewa nocą. Ale tak znośnie, szczególnie kiedy się obracam z boku na bok. Z siedzeniem nie mam problemu, ale staram się to robić jak najmniej, w większości leże, nie chce przeciążać tej szyjki póki co. Powoli, powoli i damy radę że wszystkim.
PS
Sorki za jakość kartki, ale mój malutki synuś intensywnie mi czyta kiedy ćwiczę i jego małe rączki swoje zrobiły
Wtajemniczona
21-11-2020, 12:52:20

A mi nie chce załączyć tutaj zdjęcia. Twoje trochę inne - też będę robić
gość
21-11-2020, 12:58:47

Kasiu, a dlaczego złożyłaś juz wniosek o świadczenie? Lekarz od razu powiedział, że tylko na 2 miesiące da Ci zwolnienie? Ja operację miałam 2 listopada, a zwolnienieam do 2 stycznia. Nie wiem co dalej, ale ja dopiero siadam na max. pół godziny, potem przerwa i leżenie. Praca w takim stanie? Nie wyobrażam sobie nawet.
Wtajemniczona
21-11-2020, 12:58:54

Wtajemniczona
21-11-2020, 13:01:41

Jestem na zwolnieniu chorobowym od końca czerwca. Szyja uziemiła mnie w domu już kilka miesięcy temu. Końcem grudnia wyczerpię wszystkie dni. Dostalam po operacji 2 miesiące z dopiskiem w trakcie leczenia. Teraz będę czekać na decyzję zus. Niestety nie dam rady w grudniu wrócić do pracy.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Wylew podpajęczynówkowy
Witam piszę bo już tracę nadzieję. Mój tata trafił do szpitala 6 dni temu , okazało się że to wylew podpajeczynkowy , obecnie jest w śpiączce na całe szczęście stan stabilny ale wciąż poważny . Nie oddycha samodzielnie, wykryli u niego genetyczną przypadłość malformacji naczyniowej wiem że na forum za pewne odpowiedzi nie uzyskam i muszę uzbierać się w cierpliwość jednak szukam jakiejkolwiek informacji która sprawi że zacznę wierzyć że wszystko będzie dobrze. Wiem , to bardzo ciężka przypadłość , tata ma 61 lat całe życie żył pracą aż do momentu wylewu . Pomoc na szczęście przyjechała bardzo szybko bo w ciągu godziny tata już był w szpitalu pod opieką . Jutro ma wynik badania szczerze nie pamiętam jakiego bo zbyt dużo informacji i stresu w ostatnich dniach . Cały czas drenowany , lekarze mówią że krwi jest niewiele , więcej płynu rdzeniowego. Błagam Was czy ktoś już kiedyś znał taki przypadek??? :
gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
Reklama: