Chyba to będzie najbliższą środa.
tltester 2020-03-01 19:17:22
Chyba to będzie najbliższą środa.
Gość 2020-03-01 14:06:22
I oczywiście Zosia, ktora byla wtedy w innym miejscu"
Tutef, moje miejsce się nie zmieniło. Nigdy nie kryłam fatalnego samopoczucia po drugiej operacji, ale też nie żałowałam, że się jej poddałam. W oby przypadkach miałam bezwzględny zakaz jakiejkolwiek rehabilitacji. Do swojego neurochirurga miałam i mam nadal pełne zaufanie. Dręczyło mnie tylko pytanie, dlaczego skoro obrazowo po operacji było bez zastrzeżeń, to doszło do neuropatii. Jak się okazało, przyczyna nie tkwiła w szyi. Ale proces diagnostyczny trwał długo i nie jedna tęga głowa lekarska i rehabilitacyjna się nad tym trudziła. Stare dzieje, trafna diagnoza, skutecznie wyleczona.
Januszowi mimo czterech operacji, można pozazdrościć sił witalnych, aktywnego trybu życia. Janusz również nie żałuje że poddał się tylu operacjom.
Bogusia, fakt. U niej poszło nie tak, przez nieodpowiedni dobór implantu.
Od Kraka, mam wieści z przed ok. roku. Do tamtej pory nadal nie poddał się operacji, ale nie ma czego zazdrościć, cierpiał, rehabilitacje nieskuteczne.
Tutef, będąc lekarzem zdajesz sobie sprawę, że każde, nawet najmniejsze działanie medyczne, wiąże się z ryzykiem. Jak to się u nas mawiało- nie ma "małych" znieczuleń i "małych" zabiegów. Jeżeli miałaś w ręku obecny formularz zgody na operację, to wiesz o czym piszę.
Każdy decyzję podejmuje samodzielnie, ale jak widać na załączonym MRI teltestera, które nie pozostawia wątpliwości, ma niezły zamęt w głowie, a powinien się opierać na wskazaniach neurochirurga.
Pozdrawiam Z.
Lucy0402 2020-03-01 18:58:47Dokumentację medyczną związaną z chorobątltester 2020-03-01 18:33:46
Teraz pytanie do wszystkich co zabrać do szpitala oprócz klapek i szlafrok?
dowód osobisty
przybory toaletowe
lekarstwa jeśli coś bierzesz na stałe
wodę w małej butelce najlepiej "niekapka"
duża wodę na zapas ( pewnie na miejscu też kupisz)
słomki do napojów
chusteczki nawilżające
2 piżamy
ręcznik
kubek i sztućce
jakieś tabletki do ssania na podrażnione gardło ( na wszelki wypadek)
Drobne pieniądze
Ulubiona kawa, herbata itp[/CYTAT
Ja zapomniałam o kubku do płukania jamy ustnej, a było mi trudno myć zeby. Początkowo jest się sztywnym 🙃 i mycie zębów idzie z trudem.
A z tego co pamiętam, masz w wojskowym we Wrocławiu?! Może trafisz na miłą anestezjolog, która była przy mojej operacji.
AgaZielona 2020-03-01 19:48:48Lucy0402 2020-03-01 18:58:47Dokumentację medyczną związaną z chorobątltester 2020-03-01 18:33:46
Teraz pytanie do wszystkich co zabrać do szpitala oprócz klapek i szlafrok?
dowód osobisty
przybory toaletowe
lekarstwa jeśli coś bierzesz na stałe
wodę w małej butelce najlepiej "niekapka"
duża wodę na zapas ( pewnie na miejscu też kupisz)
słomki do napojów
chusteczki nawilżające
2 piżamy
ręcznik
kubek i sztućce
jakieś tabletki do ssania na podrażnione gardło ( na wszelki wypadek)
Drobne pieniądze
Ulubiona kawa, herbata itp[/CYTAT
A z tego co pamiętam, masz w wojskowym we Wrocławiu?! Może trafisz na miłą anestezjolog, która była przy mojej operacji.
gość
Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.
Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.