Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
08-06-2018, 06:47:04

VOLVOVA 2018-06-07 21:23:15
Rezonans to nie wszystko ważne co ci dolega i jakie masz objawy i ubytki neurologiczne .
6 tygodni temu nabawiłam się ponoć rwy barkowej (przeciążenie) - tak powiedział lekarz. Ból kręgosłupa piersiowego, ból łopatki (rwanie), po tygodniu doszedł ból ręki, po kolejnym tygodniu mrowienia (szczególnie 4 i 5 palec) oraz zaburzenia czucia w ręce (skóra), ból szczególnie łokcia. Od około 6 tyg. dalej nie mam czucia w skórze, mam parastezje przy niektórych ruchach ręką, mrowienia w okolicy łopatki. Badania MRI zrobiłam na własną rękę by z wynikiem iść od razu do neurologa, ponieważ potem się długo czeka na wizytę. Elektromiografia nerwu łokciowego (zalecił mi to badanie fizjoterapeuta) wyszło dobrze, cieśń nadgarstka też w tej ręce.
Wtajemniczona
14-06-2018, 18:05:45

Mnie pani doktor leczyła na rwę , ale hak leki nic nie pomagały poszłam prywatnie do neurologa i w ciągu kilku dni byłam na stole bo miałam już niedowład lewej nogi . Jak bym sama nie zrobiła rezonansu i nie poszła do neurologa to dziś byka bym już kaleką lecząc się na NFZ
Początkująca
15-06-2018, 12:51:25

No właśnie VOLVOVA - zamierzam zrobić to samo by nie przegapić jakichś ważnych symptomów i mieć to pod kontrolą.
gość
15-06-2018, 23:22:40

Treść zablokowana przez moderatora

gość
20-06-2018, 19:41:53

CZY KTOS WIE GDZIE PRYWATNIE PRZYJMUJE DR. SOBIERAJ ANDZEJ I ILE KOSZTUJE WIZYTA ?
gość
22-06-2018, 22:20:05

Hejka wszystkim czytam to forum od jakiegos czasu I wiem ze to skarbnica wiedzy. Mialam operacje kregoslupa szyjnego w polowie marca w USA. Mialam bardzo silne objawy neurologiczne I grozil mi paraliz. Operacja sie udala ,mam dwa inplanty iplytke na poziomie c5c6 ic6c7 bylo lepiej ale niestety objawy sprzed operacji wrocily. Przed operacja I po operacji zazywalam benzodiazepiny poniewaz nie za bardzo psychicznie dawalam rade zniesc to wszystko ale postanowilam je odstawic( zmniejszalam stopniowo dawki) . Kiedy odstawilam calkowicie zaczelo sie pieklo I w sumie nie wiem czy to kregoslup czy benzo. Moze ktos mial podobnie,szukalam usilnie na tym forum ale jest baaardzo dlugie wiec postanowilam napisac.
gość
23-06-2018, 06:08:22

A jakie objawy wróciły? Boli cię jak przed operacją? Stres jest złym doradcą. Ja jak mam stres to czuję silne drętwienie, ale jak się położę ,wyśpię to to mija, albo jak zajmę się czymś innym,żeby o tym nie myśleć.
gość
23-06-2018, 13:24:45

Przed operacja mialam straszne objawy,bole, zaniki czucia,parestezje,gorace prady,brak sily w rekach I nogach,ogolna niemoc.2 tyg przed operacja ledwo chodzilam. Po operacji czesc objawow powoli zanikala ale niektore zostaly. Mam na mysli np dziwne uczucie po lewej stronie pod broda(bylo przed operacja I jest po) jakby pieczenie, parzenie pradem, okropne uczucie. Czasami rano jak dobrze spie znika ale z uplywem dnia pojawia sie I narasta,wieczorem jest po prostu okropnie. Do tego bol karku I ramienia lewego, ktory czasami znika ale na krotko I wraca. Te objawy bardzo sie nasilily od kiedy odstawilam benzo I teraz nie wiem za bardzo czy to kregoslup czy to ze nie biore juz tabletek uspokajajacych. Za 2 tyg mam wizyte kontrolna I bardzo sie boje czy implanty sie nie przesunely. Operacje mialam w polowie marca , to ponad 3 miesiace ale jak czytam to forum to u kazdego inaczej przebiega. Jestem ciekawa czy znajde tu kogos kto mial podobny problem. Pozdrawiam wszystkich forumowiczow bardzo serdecznie . Ewa
gość
23-06-2018, 15:50:47

Nie jestem lekarzem, ale z własnego doświadczenia wiem, że psychika płata różne nam figle. Jak też miałam obsesję wypadnięcia śrubek, bo źle się schyliłam lub coś dźwignęłam. U mnie to wynikała z tego, że lekarz krzywo wstawił mi śruby i kazał dodatkowo uważać.Jestem rok po operacji i miałam takie same poziomy jak ty operowane. Zdarzą mi się jakieś bóle czy drętwienie, ale na szczęście potem znikają. Uciskane wcześniej nerwy muszą się zregenerować, a ty jesteś dopiero ponad 3 miesiące po operacji.Masz rację, każdy inaczej to przechodzi. Ja po tym czasie wracałam do pracy, bo bałam się jej utraty. Pamiętam z jakim się bólami się zmagałam. Po 5 h wydawało mi się,że nie utrzymam głowy.Ja przyjeżdżałam do domu to się od razu kładłam i wtedy przychodziła ulga.Postaraj się zapanować nad swoją psychiką.Pozdrawiam:)
gość
23-06-2018, 16:15:01

Dziekuje bardzo za wsparcie. Staram sie zapanowac nad psychika ale to dosyc trudne, zwlaszcza ze teraz z koniecznosci mam sporo czasu I chcial nie chcial mysli zaczynaja krazyc wokol problemu wraz z narastajacymi objawami I jak to bywa objawy tez sie nasilaja kiedy myslimy zbyt duzo I kolo sie zamyka. Jednak pociesza mnie fakt ze z dnia na dzien jest coraz lepiej,niewiele ale jednak. Mysle ze bylo spore nasilenie po odstawieniu benzo ktore dzialaly rozluzniajaco . Dzieki forum wiem teraz ze trzeba uzbroic sie w cierpliwosc bo potrzeba jednak czasu na powrot do zdrowia(mnie lekarz powiedzial ze po miesiacu bedzie dobrze) Teraz wiem ze to dluzszy proces wiec trzeba cierpliwosci. Cale zycie bylam osoba bardzo aktywna I taka Zosia-samosia hehe ,ja wszystko lepiej robilam a teraz klops-szklanka z kawa trudna do utrzymania wiec ciezko to znosic no ale zadzieram glowe do gory(w przenosni bo tego chyba najbardziej nam nie wolno) I mam nadzieje ze bedzie lepiej. Buziaki .Ewa

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Mielopatia - wymiar rdzenia 4mm
Cześć, mam zdiagnozowaną dyskopatia na poziomie C5 C6 i C6 C7. Dodatkowo też rozwinęła się już mielopatia / ucisk na rdzen bo wymiar strzałkowy wynosi tylko 4mm. Neurochirurg na razie nie widzi konieczności operacji bo nie mam ciężkich objawów. Aktualnie to lekko obnizona sila miesniowa w rekach, sporadyczne uciski w okolicach karku. Mam tez mrowienie lewej polowy twarzy ale powiedzieli ze to z innego powodu (mam tez zmiany w mozgu). Badania neurologiczne w normie. 2 fizjoterapeutów odmówiło rehabilitacji bo nic się już nie da zrobić a nie chcą zaszkodzić. Nie wiem co robić. Z jednej strony po co się operować jeśli objawy nie są mocno dokuczliwe, z drugiej strony nie chce żeby było za późno... Doradźcie proszę
gość
RM glowy
Ognisko malacji12 X6 mam w prawej półkuli móżdżku W płacie czołowym prawym widoczny naczyniak zylni.
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
Reklama: