Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
30-12-2016, 20:36:54

Na razie cieszę się że nie ma mielopati , ale chyba tak zrobię jak mówisz , poszukam neurochirurga który się na tym zna i dam mu do obejrzenia obie płytki i zobaczę .Bo trochę się obawiam że może w szpitalu się nie przyłożyli do odczytu .Ten bez kontrastu był robiony prywatnie .Jestem z dolnośląskiego.
Forumowicz
06-01-2017, 08:00:26

Dobry dzionek dla peryskopkow no i dnia bez bólu życzę.U mnie to juz 5 rok idzie po operacji.Jak na razie to sam kregosłup daje rade dwa poziomy szyjnego zrobione.Lędzwiowy 4 poziomy trafione.12 kg zjechalem w dół no i zobaczę co dalej. Dla wszystkich zdjecia z wyspy.
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
gość
09-01-2017, 22:13:13

Jeśli chodzi o pustkowo to przed wyjazdem sprawdź http://pustkowo-nad-morzem.pl tutaj jest dużo przydatnych informacji. Ja byłem w wakacje w Pustkowie i mega !
Forumowicz
14-01-2017, 08:48:47

No i zawiało chłodem tak też bywa .Zaglądam bo dałem słowo ,że będę zagładał choć w szyjnym wszystko gra od listopada 2012.Tak więc jak na razie wszystko gra jak najlepiej.Pozdrawiam tych przed ,po i w trakcie tej JAZDY,a i tych co czytają Piotr M. Faktycznie sporo osób zaczeło zagłądać na fejsa-tam problem , że wszyscy i wszystko no i zarazem nic.......takie mam odczucia.Forum dawało rade mysłe,że coś się zmieni.Pozdrawiam WETERANÓW........
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Forumowicz
14-01-2017, 08:53:19

Tradycyjnie wyspa.......wiatrów.......
gość
14-01-2017, 14:27:40

Mam wrażenie, że wszyscy uciekli na FB - a tutaj było tak fajnie, tak ,,swojsko''. Na FB jest beznadziejnie! Piort jak zwykle fajne Twoje zdjęcia. No, i dobrze, że u Ciebie dobrze
Początkujący
14-01-2017, 23:42:14

Dobrze Piotrze ze u Ciebie ok, forum rzeczywiscie zamarlo a na fejsie jak to na fejsie kon jaki jest kazdy widzi;)
u mnie szyja w miare ok, chociaz nie idealnie, to juz 2 i pol roku po, walcze z ledzwiowym na razie
pozdrawiam
Grzegorz
Forumowicz
15-01-2017, 10:09:10

Witam Miło czytać was.Znaczy ,że jeszcze ktoś czyta.zdjecia coby poprawić nastawienie.Grzegorz napisz co dzialasz z lędzwiowym bo i u mnie jest zapewne podobnie.pozdrawiam
gość
15-01-2017, 15:46:57

Piotr ja z innej beczki.... na FB pisała dziewczyna o zabiegu termolezji . miała mieć robiony 29 grudnia. Nie znalazłam jej posta a obiecała,że napisze czy zauważyłeś może jej wpis? Fakt od kiedy jest stronka na FB rzadko tu zaglądam....starych znajomych już nie widzę... pewnie czują się dobrze i nie piszą..
gość
15-01-2017, 18:47:49

Witam Wszystkich Serdecznie!!! Mam na imię Asia 33 l . Uprawiam fitness od 5 lat. po jednym z treningów moje życie się złamało na pól....
Oto mój wynik MR
Zniesiona fizjologiczna krzywizna kręgosłupa szyjnego lordoza.
Obniżenie i zmniejszenie uwodnienia krążków C2/C3, C3/C4 i mniej na C4/C5 oraz C5/C6. Drobne zaostrzenia zwyrodnieniowe na krawędziach trzonów kręgów w ich otoczeniu. Trzony kręgów o zachowanej wysokości.
C2/C3 krazek m-k z tendencja do uwypuklania, modeluje więzadło podłużne tylne.
C3/C4,C4/C5 i C5/C6 tylne, posrodkowe protruzje krazków m-k wyraznie przewezaja przednia rezerwe płynowa oraz przemieszczaja i uciskaja worek oponowy. RDZEN SZYJNY NA C3/C4 I C4/C5 DYSKRETNIE SPLASZCZONY, poza tymbez cech kompresji struktur nerwowych.
C6/C7 niewielka tylna posrodkowa wypuklina krążka m-k nieznacznie redukuje przednia rezerwę pływowa i modelują worek oponowy, bez cech ucisku struktur nerwowych,.
C7/Th1 krążek m-k z tendencja do uwypuklania, modeluje więzadło podłużne tylne.
Poza tym kanał kręgowy w odcinku szyjnym kręgosłupa prawidłowego kształtu i szerokości światła. Rezerwa pływowa podpajęczynówkowa zachowana.
Moje objawy :
dretwienie lewej dłoni i lewej stopy, bóle potylicy i barkow, uczucie zbyt ciezkiej glowy (max 2 h w kuchni lub przy komputerze po tym czasie musze sie polozyc), silne zwroty glowy + mdlosci....a najgorsze zaslabniecia....zauwazylam ze przy naglym skrecie glowy w lewo ale nie zawsze.
zlecono mi badania krwi (wyniki wszystkie super), badanie kardiologiczne (holter ekg, echo serca) echo ok, holter do powtorki.
Czeka mnie doppler tetnic szyjnych w czwartek, angio rezonans glowy oraz EEG.
Kardiolog nasunal mysl o tym iz moze byc tak ze zmiany w kregoslupie zwezaja swiatlo tetnicy szyjnej powodujac zaburzenia pracy serca stad zaslabniecia .
Jestem zalamana. zaslablam w sklepie, za kierownica, przy małym dziecku w domu.
Napiszcie prosze co o tym sadzicie. szukam dobrego neurochirurga z okolic Łodzi . Mój jest do wymiany. Pozdrawiam.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: