Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkujący
07-05-2016, 07:09:05

Goska89 - coś się tobie pomyliło- discogelem ciężkie przypadki? raczej odwrotnie.
Początkująca
07-05-2016, 13:36:50

Goska89 2016-05-07 09:05:54
Sylwia 1974
A dlaczego piszesz poza cena?nie jest w pelni refundowany przez nfz ???
W moim rejonie tylko bardzo ciezkie przypadki ta metoda operuja takich co juz ledwo chodza....nie jest to jeszcze popularna metoda....
np. 17 tys. za zabiegi,badania...takie ceny
To były wizyty i zabiegi prywatne,nie na NFZ. Nie słyszałam aby ( w moim rejonie) stosowano tę metode na NFZ, ale nie omieszkam zapytac na wizycie u kolejnego neurochirurga, ale nie sądzę. Mnie się wydaje,że to nie jest metoda dla ciężkich przypadków, ale nie jestem ekspertem, a w temacie jestem bardzo krótko
Początkujący
07-05-2016, 14:21:01

W Gryficach podobno robią na NFZ, :
http://www.medicam.pl/index.php/pl/aktualnosci/2307-szpital-w-gryficach-pionierem-w-polsce-w-operacjach-neurochirurgicznych-na-kregoslupie-z-uzyciem-discogel-u
Prywatnie : 8,5 tys. 1 poziom, dwa poziomy 10tys :
http://www.euroklinika.com.pl/cennik/neurochirurgia/
Początkujący
07-05-2016, 23:18:37

czesc wszystkim
powiklania powiklaniami, glownym problemem jest usztywnienie czesci kregoslupa a co za tym idzie wieksze obciazenie dyskow pod miejscem zabiegu
operacja jest bezpieczna kosza nas przeciez niemal tasmowo
discogel wydaje sie byc dobra alternatywa ale nie zawze mozna go stosowac(tylko jezeli masz nieprzerwany pierscien wloknisty czy jak to sie tam nazywa:D)
jezeli masz mozliwosc to zrob ta naprawe jak najmniej inwazyjnie-ja bym wybral disco zamiast usztywnienia
pozdr
Grzegorz
Początkująca
08-05-2016, 04:31:31

Robertos123
Wg mnie osoby które w ogole nie chodzą to ciezkie przypadki.....bo o ledzwiowych mowie....o takich slyszalam i po tym jak nowo narodzeni...chodza sami
Początkujący
08-05-2016, 08:41:53

Na innym forum znalazłem wątek na 40 stron i tam raczej negatywne opinie o discogelu - że to żadna rewelacja, zagranicą ta metoda też stosowana jest już kilka lat, u nas od zeszłego roku, na zagranicznych forach tez są zdania podzielone... a na niemieckich piszą wręcz piszą że następuje obniżenie przestrzeni międzykręgowych, nie ma też badań jak to będzie się zachowywać np. po 10 latach, jakby to była taka rewelacja to by o tym trąbili na prawo i lewo i NFZ by refundował to na potęgę bo niższe koszty
Początkujący
08-05-2016, 20:46:26

czesc
robertos123 a jestes pewien ze chodzi o discogel? bo owszem opinie podzielone czy wrecz negatywne dotycza wszczepiania komorek macierzystych...
prawda jest ze nie znalazlem zadnych badan dotyczacych zachowania takiego implantu po 10 latach
miestety strony niemieckie sa poza moim zasiegiem
pozdrawiam
Grzegorz
Początkujący
08-05-2016, 23:09:45

na DrKregoslup jest o discogelu wątek na ponad 40 stron
Początkujący
10-05-2016, 19:57:14

czesc
przebrnałem przez ten watek
w zasadniczej wiekszosci to gdybania i obawy, sa chyba ze 3 osoby swiezo po operacji discogelem
zdania podzielone, publikowane badania na stronach prywatnych klinik entuzjastyczne, zoperowani nieco zawiedzieni, czyli wielka niewiadoma
bede drazyl temat
pozdr
grzegorz
Początkujący
10-05-2016, 22:44:50

Za kilka lat będzie można coś powiedzieć na temat tego discogelu, bo na razie cisza w temacie... cena też dziwnie ustalona 1 poziom 8,5tys, a jak dwa naraz 10 tys, nie mogli zrobić po 5tys, za poziom?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: