Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
14-01-2016, 09:25:44

2 miesiace po - 1600 km ale większość trasy jako pasażer.
Essenza też wczoraj drgała mi noga i bolała mnie ręka aż do małego palca tak że zgiąć nie mogłam.😐 Jakoś w nocy źle się ułożyłam - za wysoko na poduszce ortopedycznej. Nogę rozchodziłam ale ręka jeszcze trochę boli. A we wtorek było super - jedna noc i masakra. Taki już nasz los się widać.
Pozdrawiam, Kamila
Kamila 18.06. 2015 - C5/C6 - Implant Synthes
Początkująca
14-01-2016, 14:07:06

Gratuluję Izuniu15 udanej wizyty w ZUSie;)
Essenza, ja przed operacją miałam potworne bóle głowy, karku, drętwienie i bóle rąk, szumy i zatykanie uszu.
Po operacji długo czułam się bardzo źle, momentami miałam wrażenie, że gorzej. Ale po pewnym czasie, tak skokowo, zaczęły znikać pewne dolegliwości. Więc idzie ku dobremu;)
Jak to pisała Zosia, trzeba dać czas czasowi. Nic się nie przyspieszy.
Pozdrawiam;)
Dora
Początkująca
14-01-2016, 14:14:04

Za kółko wsiadłam prawie po dwóch miesiącach. Nie dałam rady chojraczyć;))) Teraz jeżdżę jak muszę, od czasu do czasu i do 100km. Więcej nie daję jeszcze rady;( Bardzo przeszkadza mi brak ruchomości głowy, szybko zaczyna boleć szyja i barki;( Te dłuższe wyjazdy, muszę odchorować;(
Pozdrawiam
Dora
Początkująca
14-01-2016, 15:22:52

Hej szyjki dobrze ze jesteście,szkoda że nas tak mało, Dore pisałaś o mrowieniach też tak miałaś, ja dziś od dłuższego czasu przez prawie cały dzień nie miałam,ale te skaczące mięśnie wszędzie mnie zastanawiają,może przez to ze był ucisk rdzenia na 1 poziomie bo operowane były 2, dziś też kończę rehabilitacjie, za miesiąc nowa będę ćwiczyć w domu, muszę.
gość
14-01-2016, 17:02:23

Essenza ja też w trakcie rehabilitacji miałam różne dolegliwości: ból łopatki, trochę palce mi drętwiały, moment "słabszą" nogę. Trochę odpoczęłam i dolegliwości ustąpiły.
Ale jak wcześniej pisałam, co jakiś czas coś się odzywa.😐
Kamila 18.06. 2015 - C5/C6 - Implant Synthes
Początkująca
14-01-2016, 22:04:08

Witam ponownie probowalam u lek radiologa wyjasnic opis i rtg barkow ze to moze pomylka ą on na to obraz radiologiczny nie jest adekwatny do obrazu klinicznego oni pomylek nie popelniaja ani w opisie ani w stronach Lewa Prawa i mam skonsultowac z ortopeda normalne jajo sluzba zdrowia XXI wieku na zabiegi czekam po 5-7 miesiecy uzdrowiona na cacy z blokadami w bark
Początkująca
15-01-2016, 07:04:28

Hej,
ja to normalnie jakimś wyjątkiem jestem,w nocy obydwie ręce zdrętwiały aż nie mogłam palcami ruszać,strasznie się wystraszyłam,teraz siedze i nogi mrowiejące,mam galopująca depresję,przeraża mnie to wszystko co bedzie dalej,a nie jest dobrze,niewiem czemu tak sie dzieje,lekarze tez nie wiedzą,a ja w głowie mam tą mielopatię,bo jeden z lekarzy zasugerował przed operacją...kurcze jestem młoda mam małe dziecko i taki problem...przepraszam,że sie tak rozklejam ale i rodzina nie ma do mnie siły...
Początkująca
15-01-2016, 09:52:06

essenza nie jesteś odosobniona w tych dolegliwościach. Trzeba czasu i cierpliwości. Osobiście znam jedynie jedną osobę która po operacji nie ma żadnych dolegliwoci, cała reszta boryka się z nimi w różnym zakresie, zarówno bólowym jak i odcinkowym. Sama nerwicę lękową również przerabiałam (przerabiam), jest od tego lekarz . Ja jestem 3 lata po i okresy kiedy nie boli są raczej rzadkie. Wszystko zależy jaki to jest ból, czy do wytrzymania. mi trochę pomagają różne ćwiczenia na wzmocnienie gorsetu, przy okazji, w trakcie ich wykonywania rozluźniam się trochę, zapominam o dolegliwościach. Moim zdaniem nerwy mają duże znaczenie na całość naszych dolegliwości bólowych oraz samopoczucia ogólnego organizmu. Znajdź sobie jakieś zajęcie, mało obciążające dka kręgosłupa, ale wciągające Cię na maxa. Trzeba się oostarać jak najmniej o tym myśleć
Początkująca
15-01-2016, 10:03:21

Witam mi tez ręce drętwieją co noc do granic bólu noga lewa też zażywam podwójną dawkę asparginu lub magnez skurcz dużo pomaga przynajmniej są mniej odczuwalne nie wbijać sobie do głowy czarnego scenariusza mam wielopoziomową C2-C7 i moja operacja w IV2014 trwala 6 godzin 8.00 uspiona 14.30 wybudzona no chyba że operacyjni w między czasie w brydza grali nie zamartwiać się za wczasu a podwyższyć dawki magnezu potasu
Początkująca
15-01-2016, 10:07:14

tak, mi też magnez bardzo pomaga

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: