Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
03-01-2016, 13:03:25

Hej czy leżę czy chodzę cały czas mrowieja i skaczą mięśnie,koszmar...szukam czy ktoś tak miał, bo to nie do wytrzymania,czy to nie ta ch..... Mielopatia, podziwiam wszybkich,którym się udało...ja lędźwiowego mam czysty,w piersiowej ucisk na rdzeń w 2 mm, ale lekarze mówią,że nie od piersiowej,może jakieś blizny uciekają nerwy,rdzen
Forumowiczka
03-01-2016, 13:27:39

Zaglądam trochę z ciekawości.
Zdrowszego Nowego 2016 Roku życzę.
Tym którzy mnie pierwszy raz widzą krótko się przedstawię:
Jestem po dwóch operacjach szyjnego, pierwsza w 2006, druga w 2009.
Obecnie pracuję (choć były trzy lata przerwy po drugiej operacji), czasem się rehabilituję, nie narzekam :)
Pozdrowienia.
Spinka e-mail: myspine@gazeta.pl grudzień 2006 - operacja c6/c7 czerwiec 2009 - operacja c4/c5 neurochirurg - dr Arkadiusz Wilk
Początkująca
03-01-2016, 13:28:47

Gdyby był ucisk na rdzeń lub nerwy to w MR by wyszło
Początkująca
03-01-2016, 13:37:40

Już sama nie wiem
gość
03-01-2016, 14:23:10

Essenza a w tym piersiowym to masz modelowanie opony rdzeniowej ze zmniejszeniem rezerwy płynu czy już ucisk na rdzeń?
Mielopatia byłaby od razu bo nawet zabieg jej nie "cofa" 😐.
Kamila
Kamila 18.06. 2015 - C5/C6 - Implant Synthes
Początkująca
03-01-2016, 14:59:48

Kamila,przepuklina th8-9 o wymiarze 2 mm uciska nieznacznie rdzen kręgowy,modelując jego brzuszną powierzchnie,to dotyczy piersiowego,a szyjny po operacji brzmi tak na poziomie c56zmiany pooperacyjne uwypuklają sie do kanału kręgowego i w kierunku lewego otworu modelując nieco korzenie nerwowe w jego obrębie,brak cechu ucisku rdzeni kręgowego o i bądż tu mądry.Magda.
gość
03-01-2016, 15:37:53

Essenza jak nie masz w opisie znacznej stenozy w szyjnym to niby do " nóg" nie powinno iść. U mnie niby też opis ok a nogi wariowały. Spróbuj walek z ręcznika max. średnica 3 mm pod th8-9 , pod kolana też wałek i płaska poduszka ortopedyczna . Odciążysz tak cały kręgosłup. Może trochę puści. Kamila
Początkująca
03-01-2016, 16:46:24

Kamila wałek pod th średnicy 3 mm ? Czy 3 cm ?
Początkująca
03-01-2016, 17:48:12

Witam wszystkich cieplutko w Nowym już Roku no cóż u mnie coraz gorzej czekam na wizytę u ortopedy chciałam zanieść mu zdjęcia obu barków porównawczo ale moja rodzinna powiedziała że rtg jest bardzo szkodliwy (ba!) i nie dała skierowania w sylwestra chciałam zrobić na prywat ale radiolog już balował no to czekam ale już mam dość szyja bark ręka co gorsza siła rzeczy oszczędzając jedną padło i na drugą . Całe szczęście że i neurolog i ortopeda rehabilitacji (dał skierowanie na krioterapię i masaż) są przeciwni dalszym blokadom tak więc oczekiwanie długie na zabiegi i ortopeda inny może wreszcie coś ruszy do przodu a i chodzę do poradni zwalczania bólu tam akupunktura raz na tydzień jeszcze 5 zabiegów no i domowy tens jak pisałam mam ciasnotę barkową od 2014 jako dodatek do nasilonej spondylozy ech już nie narzekam też nie zbyt lubię malkontentów choć język wspólny z nimi mam jak czytacie wprost godzinami możemy dyskutować kogo więcej boli . Ale życzę sobie dni bez bólu(tramadolu) no bo jestem egoistką i życzę też profesjonalnego podejścia specjalistów.-A Wam wszystkim ZDROWIA i spełniania marzeń no to do przodu...walczmy z bólem pozdrawiam
gość
03-01-2016, 19:23:56

Sorki, oczywiście 3 cm. Dzięki za czujność.
Kamila

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
niewydolność żylne?
Witam proszę o wskazówki bo nie wiem co robić od 4 lat brałam tabletki antykoncepcyjne, odstawiłam od około 3 miesięcy i po odstawieniu mam ciągle objawy takie jak, kłucie w brzuchu, kołatanie serca, obrzęk żył na rękach, żyły powiększają się i drętwieją ręce, i nogi nie dam rady spać w nocy,lekarze rozkładają ręce nie znają diagnozy, zaczęłam zdjęcia już nie wiem co robić
gość
Straszna obawa przed zabiegiem wszczepienia zastawki
Hej, piszę tu bo bardzo się boję operacji mam 42 lata i przed sobą operację w Szpitalu Bielańskim w Warszawie. Czytam tu o powikłaniach o nie właściwym ułożeniu Drenu w Jamie Otrzewnej. Czy ktoś ma pozytywne doświadczenia ? Proszę o wsparcie duchowe. Dziękuję Aleksander
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
Reklama: