Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29023)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
20-03-2015, 13:46:23

Lisa wszędzie, gdzie się da ;)
Sebstian Kurbiel, może to być dobry strzał, pracuje "dobrymi" metodami, ma dobre ceny...
Nie ma zabiegów manualnych, które mogę wymienić (nie wiem czy to jest możliwe)...Dobry fizjo wie po zbadaniu co ma robić :) Zresztą sama zobaczysz. Pamiętaj, profilaktya, siedzenie, spanie, ruch ma ogromne znaczenie...no oczywiście praca, którą wykonujesz itd.
Ja korzystam tylko prywatnie, a to dlatego, że zwyczajnie prądy i laser mi nie pomagały :(
Początkująca
20-03-2015, 14:27:46

gość
20-03-2015, 22:39:44

Lukaja, to co bym Ci radziła jeśli jeszcze tego nie przerobiłaś to spotkanie z dobrym, doświadczonym terapeutą manualnym/osteopatą...Dlaczego? Bo oni mają w zwyczaju bardzo dokładnie BADAĆ pacjenta, co uważam za kluczowe. Piszę z własnego doświadczenia...Na operację poszłam z powodu mega dużego bólu ręki i bólów głowy/zawrotów. Po operacji zostałam z tym samym problemem...Ręka bolała nie od szyi (miałam duży ucisk na rdzeń) tylko z powodu TOSU i jakieś anomalii w budowie łopatki. Głowa natomiast z poziomów wyżej (zrotowane kręgi). Nie mówię, że operacja nie była potrzebna, mówię że nie usunęła objawów...W zaostrzeniach bólu ręka robi się zimna...ale czy od szyi- u mnie- nie. Jest tu na forum SZyjka 74 poszukaj jej postów, obecnie być może nie ma możliwości zaglądania na forum...Ona też jest po operacji, nawet dwóch i ręka zimna nadal bywa :( Zdiagnozuj się dobrze. Zrób EMG ręki koniecznie, odwiedź dobrego Fizjo, będziesz wiedzieć więcej. Wiesz czytanie z MRI (opisu) to jak wróżenie z fusów...Sama widzisz, że opis nie pasuje do objawów...Mnie z opisu MRI i nawet obrazu powinna boleć ręka lewa...boli prawa...To tak jak z przepuklinami, ma je 70 osób na 100 badanych, a 30 z nich tylko odczuwa dolegliwości i to nawet nie koniecznie wywodzące się z dysku...
Załóż sobie plan wg którego postąpisz...Nie omijaj jednak fizjo, nawet jak neurochirurg powie, że to od szyi i operacja na cito...Nawet jak ma Cię fizjo tylko zbadać (nie pracować z Tobą), warto, nie zarzucisz potem sobie, że nie spróbowałaś...Neurolog i EMG też powinno coś wnieść...Czy to somatyka? Nie wiem....Osteopaci są świetni w całościowym widzeniu człowieka...
Powodzenia :)
Wtajemniczona
21-03-2015, 08:33:50

Do Lisy
Zadnych trakcji nie powinnaś mieć robionych z tymi zmianami które posiadasz.
Jedź na konsultację do prof. Podgórskiego (Warszawa), on Ci powie czy to jest do zoperowania.
Polecam też dr Chrzanowskiego, on operuje komercyjnie, na dobrych " materiałach" i jest b. dobrym specjalistą, operował prof. Podgórskiego....
Ja leczę się w poradni leczenia bólu. Polecam.
Pozdrawiam i wierzę, że znajdziesz rozwiązanie Twojej sytuacji
Mój implancik śmiga super, niestety mam Zespół Chiari, więc żyć mi i tak trudno, kolejna b. poważna operacja na horyzoncie....
Lukajo, myślę, że trochę przesadzasz, każdy tutaj boryka się albo borykał z depresją, każdy jest CIERPIĄCY, a Ty masz pretensje. Weź się w garść i zacznij leczyć kręgosłup (terapia manualna) , a i zajmij czymś głowę, znajdź sobie jakieś miłe, wciągające zajęcie, może zacznij komuś pomagać???
Pozdrawiam
Ania
Ania artroplastyka C5-C6 grudzień 2013 implant ruchomy M 6
Początkująca
21-03-2015, 21:34:22

Witam wszystkich bardzo cieplutko, mam problem proszę o pomoc.Oto mój wynik TK odcinka szyjnego.C2-C3 uwidoczniono centralną protruzję. Wymiar APkanału kręgowego 11mn.Kanały korz,prawidłowej szerokości .C3-C4 j/w Wymiar AP kanału kręgowego10mn.Kanały korz,prawidłowej szerokości.C4-C5uwidoczniono centralną przepuklinę.Wymiar AP kanału kręgowego7mn. Kanały korzeniowe zwężone przez zmiany zwyrodnieniowo-wytwórczew stawach unkowertebralnych.C5-C6 uwidoczniono centralną przepuklinę.Wymiar AP kanału kręgowego8mn.Kanały korzeniowe zwężone przez zmiany zwyrodnieniowo- wytwórczew stawach unkowertebralnych.C6-C7 uwidoczniono centralną protruzję . AP kanału 9mn.Kanały korzeniowe prawidłowej szerokości.Osteofity na przednich krawędziach kręgów objętych badaniem.Wniosek-w wykonanym badaniu uwidoczniono cechy spondylozy szyjnej. Byłam już u neurochirurga //operacja // lecz ile się da to rechabilitacja . Minoł rok zaczeło się drętwienie ręki, sztywność karku,od listopada 2014 ból barku .Mam za sobą rechabilitacje styczeń 2015i marzec,a ból dokucza dalej . Proszę napiszcie co o tym myślicie ,serdeczności.
Wtajemniczona
22-03-2015, 08:42:57

Helenko
A czy próbowałaś terapii manualnej? Jak nie to warto spróbować. Jeżeli i manualna Ci nie pomaga to powinnaś odwiedzić neurochirurga ponownie. Opis Twojego rezonansu nie brzmi ciekawie, masz zaawansowaną chorobę zwyrodnieniową.
Pozdrawiam
Ania artroplastyka C5-C6 grudzień 2013 implant ruchomy M 6
Forumowicz
22-03-2015, 17:30:04

Lisa9 z poradni bólu aktualnie korzysta moja żona.dzieki niej dowiedziała że ból który odczuwa niema podłoza fizycznego dostaje silne leki i wreszcie się wysypia/jest po chemii i radioterapii i wycięciu węzłów/. piotr
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Początkujący
22-03-2015, 17:45:15

Lukaja odnośnie zaburzeń nerwicowych zapraszam CIe na forum www.zaburzeni.pl chłoapki tam robią kawał dobrej roboty, mi po 10 latach walki z nerwicą udaje mi się ją trzymać w ryzach POLECAM!
Niestety wszyscy mają tu rację, u mnie bardzo duży wpływ na objawy ma stan/nerwica, osoby które myślą że od tak da się nad tym zapanować oczywiście że nic o tym nie wiedzą, ale ciężką pracą da się ustabilizować myśli.
Lukaja jak coś to pisz na prv, napisze Ci wszystkie szczegóły i postaram się pomóc choć w jednym problemie :D
Początkująca
22-03-2015, 19:09:24

Witam
Choruję od listopada jestem na zwolnieniu i od jakiegoś czasu podczytuję to forum i przyznam ,że jestem przerażona .Przeraża mnie świadomość że jestem skazana na ból przez resztę życia .Mam 42 lata -masywną przepuklinę szyjną i 2 lędżwiowe.
Początkująca
23-03-2015, 10:49:52

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: