Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
28-08-2009, 19:23:00

Witajcie,
pozwole sie dopisac do towarzystwa

1. PIRANIA1 - Olsztyn
2. JANUSZ - Toruń - janusz-kur2@wp.pl - Skype: skromniak2
3. ZOSIA - Warszawa - zocha_59@o2.pl
4. GOSIEŃKA - Szczecin - gosienka44@op.pl - Skype: gosienka4444 - gg11465861
5. SPINKA - Ożarów Mazowiecki / Warszawa - myspine@gazeta.pl
6. ANNA - Goleniów - aniasz14@vp.pl - gg: 9324368
7. JANO (Janeczek) - Kraków
8. RENBAZ (Renata) - Warszawa renbaz@tlen.pl - gg: 12835246
9. ELŻBIETA - Legionowo - elaka0@wp.pl
10. MARTTKA - Białystok
11. AIRWOMAN (Agnieszka) - Warszawa
12. BOŻENA - Wrocław - ixodida@neostrada.pl
13. FURION30 (Marcin) - Zabrze m_semenowicz@onet.eu Skype:grekoo30 - gg:10867934
14. DOROTA - Ostrołęka e.d.g@wp.pl - Skype: dorka1130
gg: 10208155
15. Ania - Białystok - andrzej97@autograf.pl
16. Amadobo (Ania) - Wrocław - gg: 3348670
17. Piesmaxik (Ewa) - Ostróda - eb125@wp.pl
18. krak62 (Irek) - Kraków - ir62@o2.pl
19. Emila -Wrocław - emila1967@wp.pl

Ja po kontroli neurologicznej ale nieefektywnej niestety. Chyba polece prywatnie zrobić rezonans.
Tymczasem szykuje urodzinki mojego starszego chłopięcia 5 lat - chłop jak dąb. A niedawno robil jeszcze w pieluchy. Jutro impreza więc do usłyszenia

Emila
gość
28-08-2009, 20:45:00

Lista się rozrasta jest nas coraz więcej . Ja dzisiaj przeczytałam prawie 300 stron a teraz zaczęłam czytacz naszą książkę neurochirurgiczna i idzie mi całkiem nie złe- polecam wino czerwone wytrawne bardzo zdrowe . Życzę wszystkim bez bólu spokojnej nocy . Buziaczki Gosieńka
gość
28-08-2009, 21:08:00

Emilko gratulacje tak dużego synka moje niestety już wyrośli czego bardzo żałuje bo byli tacy rozkoszni . Córka 27 a syn 25 lat i tez kiedyś byli mali . Udanej imprezy są to niezapomniane chwile . Uściski dla jubilata i jego mamy . Pozdrawiam Gosienka
Forumowiczka
29-08-2009, 04:14:00

Dzień Dobry !
Czytam cały czas . Czuję się już całkiem nieźle wykształcona w temacie NEUROCHIRURGII, NEUROLOGII, ORTOPEDII... inne dziedziny medycyny również są pasjonujące... taka PSYCHIATRIA na przykład... to mistrzostwo w czystej formie .
Życzę wszystkim miłej soboty !
Spinka

W nocy usiłuję spać. Po prostu wcześnie wstaję...
Spinka
gość
29-08-2009, 09:14:00

Witam wszystkich
dopisuję się do waszej listy:

1. PIRANIA1 - Olsztyn
2. JANUSZ - Toruń - janusz-kur2@wp.pl - Skype: skromniak2
3. ZOSIA - Warszawa - zocha_59@o2.pl
4. GOSIEŃKA - Szczecin - gosienka44@op.pl - Skype: gosienka4444 - gg11465861
5. SPINKA - Ożarów Mazowiecki / Warszawa - myspine@gazeta.pl
6. ANNA - Goleniów - aniasz14@vp.pl - gg: 9324368
7. JANO (Janeczek) - Kraków
8. RENBAZ (Renata) - Warszawa renbaz@tlen.pl - gg: 12835246
9. ELŻBIETA - Legionowo - elaka0@wp.pl
10. MARTTKA - Białystok
11. AIRWOMAN (Agnieszka) - Warszawa
12. BOŻENA - Wrocław - ixodida@neostrada.pl
13. FURION30 (Marcin) - Zabrze m_semenowicz@onet.eu Skype:grekoo30 - gg:10867934
14. DOROTA - Ostrołęka e.d.g@wp.pl - Skype: dorka1130
gg: 10208155
15. Ania - Białystok - andrzej97@autograf.pl
16. Amadobo (Ania) - Wrocław - gg: 3348670
17. Piesmaxik (Ewa) - Ostróda - eb125@wp.pl
18. krak62 (Irek) - Kraków - ir62@o2.pl
19. Emila -Wrocław - emila1967@wp.pl
20.ADA(Dorota) - wyszków -dorakami@op.pl
Witam wszystkich w niezbyt pogodny sobotni poranek.Bardzo swoimi radami pomagacie mi na forum:Dziekuję Zosi,Gosi, Spince i innym.Pozdrawiam.ADA
Forumowiczka
29-08-2009, 10:28:00

Jak to fajnie, że nas przybywa...
U mnie leje... jeszcze to chyba potrwa...
Surfując w necie znalazłam coś w n-k...
Spinka
Spinka
gość
29-08-2009, 13:16:00

U mnie nie pada ale zrobiło się chłodniej i jutro ma być jeszcze gorzej , wiadomo jak weekend to musi być kiepska pogoda .
Ja ciesze się ze jeszcze została niedziela i............. i zobaczymy co dalej .
Pozdrawiam i życzę wszystkim miłej soboty. A może wieczorkiem na skypie pogadamy przy lampce wina ???????????Gosieńka
gość
29-08-2009, 18:26:00

Widzę ,że dziś na forum spokojnie ,chyba wszyscy leżakują swoje kręgosłupy.Mam pytanie : czy komukolwiek z was po operacji przytrafiła sie taka przypadłość jak chrapanie.Ja po operacji tak twierdzi mój mąż strasznie chrapie a wcześniej tego nie było.Pozdrawiam ADA
gość
29-08-2009, 19:09:00

Ada wyjęłaś mi to z ust i miałam do Ciebie pisać na piv aby poruszać ten temat . Ja tak przeraźliwie chrapie po operacji ze aż mnie budzi chrapanie.
Mój mąż śpi od dwóch miesięcy z zatyczkami w uszach i czasem i to nie pomaga to idzie spać do innego pokoju. Masakra mam zamiar poruszyć ten temat w poniedziałek u lekarza . Może to jest przez kołnierz mam nadzieje ze tak bo nie wiem co zrobię jak to będzie trwało dłużej. Chrapuś Gosieńka
Forumowiczka
30-08-2009, 04:48:00

Cześć ,
Ale tu cicho i spokojnie. Jak w czytelni...
Kupiłam następne książki, kiedy ja to przeczytam? Musicie pomóc !
Spinka
Spinka

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
gość
Ucisk w głowie, co to może być?
Jestem mężczyzną, mam 26 lat i od jakiegoś czasu odczuwam dolegliwości w lewej części głowy. Odczuwam je w zasadzie cały czas, raz mocniej, raz słabiej. Na szyi z tyłu po lewej stronie mam guzki, które zmieniają swój rozmiar. Lekarz rodzinny mówi, że to mogą być mięśniowe zgrubienia od złej pozycji, ale... mam szumy uszne właśnie promieniujące jakby od tej szyi na głowę, szczególnie przy odchylaniu głowy w prawo. Odczuwam ucisk w głowie z lewej strony, w skroni i na czubku głowy, a także w oku (okulary, większa wada wzroku w lewym oku). Słyszę czasem pukanie w lewym uchu, takie pulsowanie. Ból głowy nasila się czasem przy nachyleniu, niekiedy odczuwam takie ukłucie lub uczucie ciepła bez zmiany pozycji. Zdarza się też mgła mózgowa. Badania krwi, moczu, ciśnienie, EKG, echo serca, tętnic szyjnych, badania okulistyczne - wszystko w normie. Lekarz rodzinny nie widzi powodu do skierowania do neurologa, twierdzi, że to problemy związane z przeciążeniem kręgosłupa - mam pracę głównie siedzącą. Czy to może być tętniak? Mam też problemy stomatologiczne, czy to może być od tego?
gość
Ból głowy
Mam 31 lat i od 2.10.2024 zmagam się z bólami głowy z prawej strony. Bóle są w okolicy potylicy po prawej stronie oraz nad prawym uchem. Ból jest kłujący, pulsujący, codzienny. Czasem pulsuje szybciej , a czasem wolniej. Pojawia się o różnych godzinach z różnym nasileniem , nie ma reguły, powtarzalności. Przemieszcza się między tymi punktami. Dotychczas nie zauważyłem żadnych towarzyszących objawów. Przeszedłem szereg badań tj. - Rezonans magnetyczny głowy z TOF - Tomograf komputerowy głowy - Rezonans magnetyczny odcinka szyjnego kręgosłupa - Nakłucie lędźwiowe - Blokady nerwu potylicznego większego i mniejszego - Fizjoterapie u 3 różnych fizjoterapeutów i Osteopaty - Badania okulistyczne ( tomograf oka, badania dna oka) - Badania krwi, zwyczajną morfologię, boreliozę, w kierunku chorób układowych -Rf, anty-CCP, p/ciała p/jądrowe i p/cytoplazmatyczne. - Badania u laryngologa endoskopem + TK zatok Wyniki wszystkich powyższych badań wychodzą bardzo dobrze. Obecnie zażywam lek Pregabalin 2 x dziennie po 75 mg oraz Amitriptylinum 1 raz dziennie 25 mg. Oceniając obecne bóle w skali 1-10 , dałbym im max. 6 , ale w znacznej większości są na 3-4. Mam to przyjmować minimum przez 3 miesiące. Kiedyś tj. 12 lat temu borykałem się z migrenami z aurą , ale udało się to zwalczyć. Z takich kwestii , które powtarzam wszystkim lekarzom , ale nie biorą tego pod uwagę to od 2 lat noszę aparat ortodontyczny. Wiem, że ma mocno zakorzenione zęby. Jak wyrywali mi ósemkę to sięgała do zatoki. 21.09.2024 wybiłem bark 5. raz w życiu i to nastawianie w szpitalu było tragiczne. Pani chyba nie wiedziała co robi aż w końcu przyszedł ktoś kompetentny i to ogarnął. Podczas gdy niekompetentna Pani próbowała nastawić mi wybity bark, bardzo się spinałem, całe ciało. Obecnie jestem na etapie prowadzenia dziennika bólów głowy, które lekarz prowadzący mnie, chce przeanalizować. Czy ktoś z Państwa może borykał się z podobnym problemem i mógłby podzielić się ze mną swoim doświadczeniem ? Jakie badania mógłbym wykonać ? Będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek informacje.
Reklama: