Zosiu,
założyłam sobie swoje konto
emila1967@wp.pl
Aniu,
operacja jak operacja, wygląda ona zawsze podobnie. Dużo tu napisano na jej temat. Trwala niedługo jakieś 2 godziny. Może 2,5. Po operacji na drugi dzien wstalam, bez kołnierza ortopedycznego i bez jego zalecenia. Trzy miesiące spedziłam w domu po operacji, a potem zaczęłam rehabilitację, ktora trwa do dzis z wiekszymi lub mniejszymi przerwami.
Aniu miałas robiony rezonans kregoslupa? Czy zdiagnozowano Ci chorobę czy też "ktos cos powiedział".?
Co Ci wyszlo w rezonansie? Bo widzisz ja tez mialam niezbytr duze objawy neurologiczne, a przepukline na jednym poziomie tak masywna ze wogole rdzenia nie widac na rezonansie bo byl tak ucisniety i przemieszczony przez przepukline. Jak neurochirurg to zobaczyl to powiedzial ze wlasciwie to od razu powinnam na stol pojsc, bo mi grozi paraliz czterokonczynowy. No i trzy tygodnie potem bylam juz po.
Z tego co piszesz to dostalas blokade. Z tego co wiem to dzial ona tylko na objawy, a nie na przyczyne. Wiec po jakims okresie jak przestanie dzialac to dolegliwosci moga wrocic. Czego Ci oczywiscie nie zycze.
Aniu, u kogo bylas, u jakiego neurochirurrga i skad jestes?
Sławek,
jesłi na Młodych Techników to ojciec. Jest ordynatorem oddziału żeńskiego na ASK. Uważaj na stawianie diagnoz bez diagnostyki laboratoryjnej, obrazowej.
Daj znać jak Ci poszło i co Ci powiedział. Jak chcesz to na priv.
Pzdr. i trzymam kciuki za wszystkich nas
Emila