Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowicz
20-01-2014, 21:22:37

Pozdrawiam WSZYSTKICH bolesnych.Becia myślimy o was tj o tobie i meżu.Dzisiaj komisja na strzałowskiej w szczecinie ozekla konieczność chemii, Naswietlania i chormonalnej terapii.Jak pod górke to od razu....Pozdrawiam was drodzy....piotr....
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Wtajemniczona
20-01-2014, 22:18:49

Piotrze, choć rzadko piszę, cały czas pamiętam o Twojej żonie i wspieram modl......
basiax - super!! tak trzymaj!! dokładnie mam tak samo - objawy cofnęły się po rehab. mimo, ze kilku panów z nożykami już czekało z apetytem
ale jak pisze Pawik- rehabilitacja tak się dziś rozwinęła , ze i fizjo i osteopaci i specjalizujący się w innych nawet dopiero raczkujących u nas metodach, naprawdę potrafią nam wiele powiedzieć o naszym organizmie, o walce z bólem, o poprawie tego, na co sami mamy wpływ
Serdeczności dla wszystkich
Ela
gość
21-01-2014, 10:59:36

Szyjko plan na siebie ;) chyba żaden, czekam na pełne wycofanie się objawów lub pełen powrót po 4 tyg. ;) myślę że wtedy będzie wiadomo że to ten poziom odpowiada za objawy, zwyczajnie mam tego za dużo...;)
ale wizyta u operatora za kilka dni i zobaczę co zaproponuje przy chyba pozytywnej odpowiedzi na sterydy...
Kochani co do poziomu i tego, że odpowiada za określony ból, określonej części ręki to u mnie sie to nie sprawdza...mi fizjo powiedział że przy dużych przesunięciach rdzenia (ucisku) może być dużo objawów, które się 'nie zgadzają", no człowiek to nie maszyna ;)
na Pomorzu slonecznie, piękna zima :)
Wtajemniczona
21-01-2014, 15:35:08

I u mnie przebieg dermatronów miał się nijak do objawów. Miałam przepuklinę dysku na poziomie c5-c6 z uciskiem rdzenia i obu korzeni rdzeniowych, a drętwiały mi u obydwu rąk palce mały i serdeczny oraz duże palce u nóg. Miałam też bardzo silny ból między łopatkami. Emg wskazywało na uszkodzenie korzeni nerwów rdzeniowych c6 do c8. Jeden z bardziej znanych warszawskich neurochirurgów twierdził, że nie mogę mieć takich objawów.Inny trochę mnie znany powiedział, że to jak najbardziej możliwe i to on mnie z zoperował. Skutek tej operacji na dzień dzisiejszy jest taki, że czuję się prawie zdrowa. Mam wypukliny na wszystkich poziomach szyjnego( oprócz c2-c3) z mniejszym lub większym uciskiem na worek oponowy, ale one dają mi żyć.
Pozbyłam się tej wrednej, która męczyła mnie kilka lat.
Uważam, że nawet największe sławy nie powinny kierować
się jedynie swoją wyuczoną na studiach wiedzą,lecz
wnikliwej słuchać pacjentów, bo przecież tak jak każdy
człowiek jest inny, tak różne może mieć objawy.
A wiecie co powinno się odpowiadać, gdy lekarze mówią, że choroby po nas nie widać?
-pan/pani wygląda znacznie inteligentniej niż mówi
Pozdrawiam Was cieplutko!
Ania artroplastyka C5-C6 grudzień 2013 implant ruchomy M 6
Początkująca
21-01-2014, 18:38:08

Dobry wieczór , jestem juz po rezonansie , opis odbieram w czwartek , lekarz , który przeprowadzał badanie stwierdził ., ze kiepskiego operatora wybrałam , jakie było jego zdziwienie gdy mu powiedziałam , ze operowalam sie u najlepszych . Czyli nie za dobrze to wyglada z tym przesunieciem tego mojego ruchomego implantu , który miał być odciazeniem dla pozostałych chorych poziomów . Dowiedziałam sie jeszcze , ze jest ucisk na rdzeń ,w poniedziałek wybieram sie do profesora na wizytę , strach ma wielkie oczy , jeszcze dzisiaj od rana tak mnie rwala ręka , bol nie do wytrzymania , prąd schodził do ręki ,bolały i piekly małe palce dłoni , w końcu wzięłam tabletkę , miałam dosc , moze to z powodu pogody ? U mnie zimowo sie zrobiło . Macie racje z tym wyglądem nie wyglądam na chora ale to diabelstwo zżera mnie od środka I nie daje normalnie zyc . A miało być lepiej po operacji , 4 miesiące po miałam juz sie rehabilitowac ,a teraz wszystko stoi w miejscu i nie wiadomo co dalej , pozdrawiam serdecznie
Początkująca
21-01-2014, 19:14:56

Moze ktoś poleci mi dobrego rehabilitanta z Poznania lub okolic , jestem z Wielkopolski nie wiem na co pozwoli mi profesor po obejrzeniu MR , dotąd żadnych ćwiczeń nie mogłam wykonywać zeby sie dobrze okostnil odlamek kości oraz implant , pisaliscie tez o osteopacie , niektórym z Was pomógł , muszę jeszcze poszukać gdzieś pomocy sztywosc szyi z powodu ograniczonych ruchów strasznie mi dokucza . Śledzę wpisy na bieżąco i wiem , ze co niektórzy maja spore doświadczenie w tym temacie , chętnie skorzystam z porad doświadczonych dyskopatow , jeszcze raz cieplutko pozdrawiam
gość
21-01-2014, 19:57:40

Beti poczytaj o Jarku Ciechomskim lub Macieju Jurasz, obaj polecani przez mego terapeutę, gdy pytałam dla kogoś z też forum.
Powodzenia
Wtajemniczona
21-01-2014, 21:09:33

No właśnie - apropo tego wyglądu - mam pytanko - mi też mówią, świetnie wyglądasz , naprawdę jesteś chora itp.. Ponieważ wracam do pracy do urlopie zdrowotnym, koleżanki nie omieszkały powiedzieć- świetnie wyglądasz, taka szczupła wyładniałaś itd. - jakbym kurna na Bahamach się wygrzewała ostatnie miesiące a nie intensywnie rehabilitowała, supłając grosz do grosza w naszej zacnej służbie zdrowia...co wtedy mówicie?
PS rzadko się odzywam ale jak już się odezwę dostana maila wiadomośc , ze ktoś tak ocenił wypowedz jako wartościową , po czym widze na forum , ze mam kciukasy ujemne. ...Sabotaż...? Czy moderator nie lubi uporczywie rehabilitujących się a nie operujących?
Pozdrawiam
Ela
Początkująca
21-01-2014, 21:49:44

Elu moze zaszkodziłas operatorom ? Twoja wcześniejsza wypowiedz pewnie im sie nie spodobała tym razem to nie moja sprawka , ostatnio skomentowalam komuś na nie a chciałam na tak ale moje zdretwiale łapy na tel . Dotykowym nie przycisnely tego co chciałam , to pewnie jakiś zdretwialy , którego zawiodły blade lapki
Wtajemniczona
21-01-2014, 21:53:23

Ela, gdy mój mąż zaniósł do zakładu pracy kolejne moje zwolnienie, obstąpiły go moje KOLEŻANKI, bo bardzo ciekawe były czemu mi się nie chce pracować. Jedna z nich zasugerowała nawet, że pewnie na wczasy gdzieś wybyłam. Mąż z przekorą odpowiedział, że na Seszelach się wygrzewam.
Do tej pory żadna nie zadzwoniła, chyba boją się za roaming zapłacić.
Pozdrawiam Wszystkich z Seszeli, szczególnie dyrekcję i koleżanki.
P.S.
Który krem dobrze opala, żeby moja opalenizna wyglądała naturalnie?
Ania artroplastyka C5-C6 grudzień 2013 implant ruchomy M 6

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: