Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
15-08-2013, 18:31:04

becia1968 2013-08-15 19:14:49 Witam wszystkie szyjki!
I już po,12.08 miałam wreszcie operację implanty C-5,C-6,szyja i barki na razie bolą jak diabli,ale palce w lewej ręce mały i serdeczny już nie cierpną,więc jest światełko w tunelu.Mam nadzieję że z czasem ból minie.
Witaj Beciu
Tak szybko jesteś w domu ?To dobry znak ,bez komplikacji.
Dzielna dziewczyna z Ciebie , odważnie i stanowczo podjęłaś walkę o zdrowie.
Jak już będziesz mogła to pisz dużo b o ja chyba też skieruję się na Nową Sól .Bardzo mi pomożesz w podjęciu decyzji .Kto Cię operował i ile czekałaś , jakie masz implanty , czy jesteś kołnierzowa , wszystko dla tych przed jest ważne.
Życzę Ci zdrowia i twemu mężowi.Pozdrawiam.Karolina
Wtajemniczona
15-08-2013, 18:55:07

Becia-krajanko!
Mój mąż był operowany w N.Soli 2 lata temu./szyjka-wstawione 2 implanty/
Operował go dr Moroń . Wszystko przebiegło pomyślnie.
Ze względu na jego dodatkowe liczne schorzenia przebywał w szpitalu do ściągnięcia szwów. Obecnie wysiada lędźwiowy i będziemy kontaktować się z dr Moroniem o ile jest jeszcze w Nowej Soli co robić dalej/ewentualna druga operacja br!!!
Napisz kto Cie kroił . Szybkiego powrotu do zdrowia. Zdroiwa i wytrwałości dla męża!
wiesia
Wtajemniczona
15-08-2013, 19:05:37

Becia i jeszcze pytanko!
Czy zalecono Ci noszenie kołnierza na co dzień ?
Mojemu mężowi nie polecano i dobrze , wiem jak ludzie męczą się z noszeniem kołnierza ale co szpital to inna metoda rehabilitacji .
Podoba mi się Twoja sentencja pod postami czy mogę sobie przekopiować?
Jeszcze raz pozdrawiam i duuużo zdrowia dla Was obojga!!!
wiesia
Wtajemniczona
15-08-2013, 19:05:53

wjesionka 2013-08-15 20:55:07
Wiesiu
Lędźwiowy to podobno pryszcz w porównaniu z szyjnym.Ja nie miałam żadnych implantów bo sąsiednie były zdrowe Ze szpitala wyszłam bez bólu po tygodniu od operacji.No i jeszcze plus bo nie widzi się blizny więc samopoczucie lepsze.
Pozdrowionka
Początkująca
15-08-2013, 19:17:31

Witam serdecznie...
becia1968- cieszę się że jesteś już po... Ty chyba zresztą też. Bardzo szybko wróciłaś do domku:)
Życzę szybkiego powrotu do sprawności i zdrówka.

Ja muszę czekać do 18.09 ... i to chyba jest ten okropny okres ...czekania, obaw i strachu...
Pozdrawiam Bernadeta
Forumowicz
16-08-2013, 07:27:15

Dobry Dzionek/bo chłodny/Wszystkim bolesnym i nie.Renata u mnie jedna przepuklina była 4mm ,a druga 5 mm.W opisie i 2 diagnozach jedna była względna , a druga tylko do operacji. W trakcie operacji zrobiono 2 poziomy niejako tak przy okazji by niewracać do tematu za rok lub dwa/na co się zgodziłem/...
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
gość
16-08-2013, 14:15:08

becia_40 2013-08-15 21:17:31 Witam serdecznie...
becia1968- cieszę się że jesteś już po... Ty chyba zresztą też. Bardzo szybko wróciłaś do domku:)
Życzę szybkiego powrotu do sprawności i zdrówka.

Ja muszę czekać do 18.09 ... i to chyba jest ten okropny okres ...czekania, obaw i strachu...
Pozdrawiam Bernadeta
Tak, bardzo się cieszę zważywszy,że mój mąż jest też po operacji.
becia40 nie denerwuj się(tak wiem łatwo powiedzieć)będzie dobrze ja miałam przepuklinę 7.5 mm i dwa dyski zmiażdżone C-5,C-6,też się bardzo bałam co zauważyła już na sali operacyjnej moja p. doktor,która mnie operowała.Później na obchodach mówiła do mnie za każdym razem: no jak tam się czuje nasza bohaterka.hi hi hi.Opieka była super lekarze świetni,pielęgniarki miłe i sympatyczne.
Bądź dobrej myśli ,myśl pozytywnie ,każdego dnia mów do siebie w lustrze, że będzie dobrze wszystko się uda
.Będę trzymać kciuki,jak pewnie wielu z nas tutaj.
Operacja 12.08 ,implanty C-5 C-6 Boże, użycz mi pogody ducha, abym godził się z tym, czego nie mogę zmienić, odwagi, abym zmieniał to, co mogę zmienić, i mądrości, abym odróżniał jedno od drugiego. Becia
gość
16-08-2013, 15:01:53

du250669 2013-08-15 20:31:04
becia1968 2013-08-15 19:14:49 Witam wszystkie szyjki!
I już po,12.08 miałam wreszcie operację implanty C-5,C-6,szyja i barki na razie bolą jak diabli,ale palce w lewej ręce mały i serdeczny już nie cierpną,więc jest światełko w tunelu.Mam nadzieję że z czasem ból minie.
Witaj Beciu
Tak szybko jesteś w domu ?To dobry znak ,bez komplikacji.
Dzielna dziewczyna z Ciebie , odważnie i stanowczo podjęłaś walkę o zdrowie.
Jak już będziesz mogła to pisz dużo b o ja chyba też skieruję się na Nową Sól .Bardzo mi pomożesz w podjęciu decyzji .Kto Cię operował i ile czekałaś , jakie masz implanty , czy jesteś kołnierzowa , wszystko dla tych przed jest ważne.
Życzę Ci zdrowia i twemu mężowi.Pozdrawiam.Karolina
Hej Karolinko.Nowa Sól to naprawdę świetny szpital polecany mi przez mnóstwo osób.Mnie operowała dr.Wyszyńska 1 z 20 kobiet neurochirurgów w Polsce.Bardzo miła ,sympatyczna i ciepła osoba.Zastosowano leczenie:usunięcie dysku C-5 C-6,stabilizacja przednia modo LFC.Mam nacięcie na szyi z prawej strony,sześć małych szefków. jest ok.
Operacja 12.08 ,implanty C-5 C-6 Boże, użycz mi pogody ducha, abym godził się z tym, czego nie mogę zmienić, odwagi, abym zmieniał to, co mogę zmienić, i mądrości, abym odróżniał jedno od drugiego. Becia
gość
16-08-2013, 15:04:59

wjesionka 2013-08-15 20:55:07 Becia-krajanko!
Mój mąż był operowany w N.Soli 2 lata temu./szyjka-wstawione 2 implanty/
Operował go dr Moroń . Wszystko przebiegło pomyślnie.
Ze względu na jego dodatkowe liczne schorzenia przebywał w szpitalu do ściągnięcia szwów. Obecnie wysiada lędźwiowy i będziemy kontaktować się z dr Moroniem o ile jest jeszcze w Nowej Soli co robić dalej/ewentualna druga operacja br!!!
Napisz kto Cie kroił . Szybkiego powrotu do zdrowia. Zdroiwa i wytrwałości dla męża!
Ojej to nie dobrze że siada lędźwiowy,mnie operowała dr.Wyszyńska super babka,i świetny fachowiec jest 1 z 20 kobiet neurochirurgów w Polsce.
Pozdrawiam Becia
gość
16-08-2013, 15:09:42

wjesionka 2013-08-15 21:05:37 Becia i jeszcze pytanko!
Czy zalecono Ci noszenie kołnierza na co dzień ?
Mojemu mężowi nie polecano i dobrze , wiem jak ludzie męczą się z noszeniem kołnierza ale co szpital to inna metoda rehabilitacji .
Podoba mi się Twoja sentencja pod postami czy mogę sobie przekopiować?
Jeszcze raz pozdrawiam i duuużo zdrowia dla Was obojga!!!
Witam cieplutko.
Nikt nic nie mówił o noszeniu kołnierza,ale ja sama zakładam kiedy nie daję rady.Mam zalecone obracanie się całym ciałem bez żadnych skrętów szyją,tak samo podczas leżenia muszę obracać się całym ciałem.
A sentencje jak najbardziej możesz sobie przekopiować.
Pozdrawiam:Becia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: