Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29023)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
16-05-2013, 19:10:44

Renatko, czy przed, czy po, jesteś dyskopatką w 100%. Ja teraz funkcjonuje na 40%. Może lepiej, dawniej przesadzałem Naprawdę, proszę nie pisz głupot, że może ulgę przyniosły by te czy inne protezy, wszystko jedno. Proteza w kręgosłupie jest protezą, ruchoma będzie nieruchomą po kilku latach.A czy rehabilitacja przez całe życie przed lub po to ' wsio ryba'. Bardziej będziesz tolerowana przez rehabilitanta, jeżeli jesteś przed niż po. Może właśnie tu tkwi odpowiedź .Jeżeli coś jest nie tak, rehabilitant ma mniejsze pole działania.. Dobra kur.na koniec
operujcie się tak mówią statystyki, trzeba i co dalej.......
irek
krak62
Wtajemniczona
16-05-2013, 19:39:32

Irek
Chyba mnie do końca nie zrozumiałeś pisząc co mi mają odpowiedzieć Ci którzy sa po .Pytałam po prostu o ich zdrowie tak jak się pyta bliskich lub znajomych. Właśnie tak traktuję wszystkich z forum , jak bliskich . Myślałam po operacji Stokrotki dlaczego długo się nie odzywa i czekałam z niecierpliwością na wieści, zastanawiałam się dlaczego elcia 122 milczała po operacji ,zastanawim się dlaczego nie odzywa się teraz .
Bardzo cenię sobie systematyczność i otwartość Piotra w jego postach .Cieszą mnie relacje Tysi jak pisała o spacerach , fajnie bylo czytać jak Stokrotka zajrzała za szafkę , próbowała wyrwać badylek na działce czy zamykała okno.Ciekawe były relacje pewnego Pana (wiemy o kim mowa) jak wrócił po piwku zdrowy a tu na forum sami chorzy , jakaś dyskopatia .
Piszcie o wszystkim , o wizytach u lekarzy , o rehabilitacjach ale piszcie też o codzienności i drobiazgach.Pomimo że cierpimy to jednak żyjemy nie samym tylko bólem i chorobą ale chociaż po części normalnym życiem .Pozdrawiam.Karolina
Wtajemniczona
16-05-2013, 19:42:02

Januszu!
nie bądź taki surowy wszyscy szukamy czasem z mniejsza lub większa despreracją....
skrajności nigdy nie sa dobre, ale zauważcie, ze gdy pojawiają się po stronie operować ! zero rehabilitacji!- to reakcja jest słabsza niż gdy się pojawiają po stronie czekac z operacja i rehabilitować się - wtedy opór się wzmaga...
ale nie dajmy się zwariowac w każdym związku i naszym dyskopatycznym także czasem trochę "pieprzu" jest potrzebne, by odczuc , ze czujemy...a jak czujemy to żyjemy i tego się trzymajmy!!
Uśmiech dla wszystkich dyskopatycznych przed i po...PEACE AND LOVE
Serdeczności
Ela
Wtajemniczona
16-05-2013, 19:44:30

Karolinko,
byłas u dr F.?
E.
Forumowicz
16-05-2013, 19:48:48

Irek osobiście na Priv podsyłałem Ci adresy rehabilitantów i nie wypominam Tobie tego ale To co ostatnio wypisujesz sięga poniżej pasa . Tak jak Napisałem Operować się czy nie to każdego wybór Ty postanowiłeś tego nie robić czy któryś z operowanych sięga do takiej broni do jakiej Ty sięgasz? Trochę nie tak każdy z nas ma własną i nie przymuszona wolę ja szanuję Twój wybór lecz nie myśl że jesteś Moim idolem . Jesteś mądrym i oczytanym człowiekiem widzisz ilu ludzi znanych nie znanych po operacjach kręgosłupa skacze z spadochronów jeździ na wyścigach autami chodzi po górach itp. Nie robi z siebie męczennika jak To ty starasz się robić aby zwrócono na Ciebie uwagę aby dano Tobie poklask . Poważaniem Janusz
ks Janusz
Wtajemniczona
16-05-2013, 19:49:55

Elu
Jeśli zdążę z wynikami z rezonansem to planuję w maju 22 u doktora N i 23 u doktora F .
Karolina
gość
16-05-2013, 19:51:55

zanzibar 2013-05-16 20:45:17
krak62 2009-08-15 21:37:00 Witam.
Moi drodzy jestem na tym forum bo nie wiem co mam robić. Badanie MRI wykazało : poziomC5-C6 szerokołukowa tylna protruzja krążka miądzykręgowego na ok. 5 mm, z uciskiem rdzenia kręgowego II stopnia i przyleganiem poszerzonego krążka do korzeni nerwowych(n.C6). zwężone zachyłki korzeniowe i dolne piętro otworów międzykręgowych, zwłaszcza prawego.Zwyrodnienia zaostrzenia krawędzi otworów międzykręgowych. Wymiar strzałkowy pośrodkowy kanału kręgowego wynosi na tym poziomie ok.7 mm. Poziom C6-C7 szerokołukowa tylno- lewoboczna proktuzja krążka międzykręgowego na ok 4 mm, ze zwężeniem zachyłków korzeniowych, przyleganiem poszerzonego krążka do lewego korzenia n. C7, bez ucisku rdzenia kręgowego. Waskie otwory miedzykregowe. wymiar strzałkowy pośrodkowy kanału kręgowego ok. 8 mmm. Konsultacje u neurochirurga oraz neuroortopedy - zabieg chirurgiczny( 65% zabiegów się udaje). Kilkanaście zabiegów rehabilitacyjnych dało poprawę na pewien czas. Bóle głowy, szyi, barku oraz niedoczulica prawej kończyny górnej powracają, mam skierowanie na kolejną rehabilitację. Byłem na L -4 tylko 27 dni, cały czas pracuję niestety muszę czasami coś cięższego podnieść, operować się nie chcę. Czy na schorzenia kręgosłupa można dostać grupę inwalidzką ?Każdy dzień to katorga . Pozdrawiam Was Wszystkich.
Irek to pierwszy Twój post który wykopałem i nie to by Cię zniechęcać ani zachęcać ale zobacz jak ty szukałeś tu pomocy a teraz starasz się wprowadzić zamęt. Staraj sie pomagać a nie siej defetyzmu a zwłaszcza głupoty z brawurą bo czy operować się czy nie to każdego wybór!!!!!!!!!!!!!!!
Janusz, tak to mój pierwszy post. Szukałem pomocy. Dostałem od wielu osób, lecz zawsze miałem głowę na karku i myślałem swoje. Pomogłem kilku, a to wiele. Piszę, bo jestem uczestnikiem forum, mam swoje zdanie. Jeżeli ktoś umie czytać i nie na jednym forum pisze, to prawda nie jest tematem do płaczu. Janusz uciekałeś z forum, byłeś obrażony, miałeś różne momenty. Wytykasz głupoty. Pisałeś swoje więc pisz, żyjemy w wolnym kraju. Każdy może wyrażać swoje zdanie, tym bardziej ja .Który ma ucisk na rdzeń /też mi to kiedyś wypominałeś, ni będę grzebał "niemożliwe"/i żyję bez krojenia. Czego życzę wszystkim pokrojonym/ Janusz Tobie szczególnie/.
Homo sapiens .
z forum usunę się sam bo jednak ksiądz dyr. oraz radio z ,miasta T zaczyna mieć wpływy.
Janusz o konkrety dzwoń lub pisz na priv, a nie rób cyrku tutaj. Pomyśl gdzie sens a gdzie forum
Janusz chyba co do mojej rehabilitacji i twojego
w niej udziału to jesteś w błędzie. Proszę nie pisz więcej na mój temat. Wszyscy uwierzą, że to Ty jesteś cudotwórca mojego zdrowia. Janusz, spoko . Od mojej osoby proszę z d a l e k a. W jakim stanie obecnie jestem zawdzięcza sam sobie i swoim rehabilitantom. Z forum wyniosłem jedno, to co było zawarte pośrednio w tym pierwsze pości. Czyli mam niepełnosprawność w stopniu umiarkowanym. Dowiedziałem się, że mogę walczyć w tym temacie i wywalczyłem sam.
nikt
krak62
Wtajemniczona
16-05-2013, 19:58:04

Ale miło, ze szyjki się przebudziły i odezwały się na forum
Karolinko, co do gardła to jest jak najbardziej O.K. Nic mi nie dokucza. Co do moich szumów usznych, to niestety nie chcą france mnie opuścić.
Tobie szumi w uchu przed a mi niestety po operacji.
Ostatnio nawet zdarzyło się, że w jednym uchu jak zwykle szumiało i piszczało a w drugim zaczęło mi cykać (coś jak odgłos świerszcza). Zaczęłam nawet szukać wokoł siebie owada. Myślałam, że coś mi wleciało do mieszkania. Po chwili zorientowałam się, że to niestety w moim drugim uchu mam takie odgłosy. Okropieństwo!!! Na szczęście nie trwało to długo, bo piszczenie w jednym uchu a cykanie w drugim przeniosłoby mnie chyba na forum psychiatryczne albo poszłabym w ślady van Gogha.
Życzę wszystkim spokojnej nocki
Wtajemniczona
16-05-2013, 19:59:39

Ok Karolinko,
to daj znac , jeśli możesz na priv jak wyniki i jak wizyty ok?
Pozdrawiam i zdrówka
E.
gość
16-05-2013, 20:19:31

zanzibar 2013-05-16 21:48:48 Irek osobiście na Priv podsyłałem Ci adresy rehabilitantów i nie wypominam Tobie tego ale To co ostatnio wypisujesz sięga poniżej pasa . Tak jak Napisałem Operować się czy nie to każdego wybór Ty postanowiłeś tego nie robić czy któryś z operowanych sięga do takiej broni do jakiej Ty sięgasz? Trochę nie tak każdy z nas ma własną i nie przymuszona wolę ja szanuję Twój wybór lecz nie myśl że jesteś Moim idolem . Jesteś mądrym i oczytanym człowiekiem widzisz ilu ludzi znanych nie znanych po operacjach kręgosłupa skacze z spadochronów jeździ na wyścigach autami chodzi po górach itp. Nie robi z siebie męczennika jak To ty starasz się robić aby zwrócono na Ciebie uwagę aby dano Tobie poklask . Poważaniem Janusz
Janusz, proszę, daj spokój nie bądź Matką Teresą i zarazem Judaszem jesteś z Torunia. Wysłuchajcie radia. A macie daleko to co mówią mądrzy prywatnie.
Janusz, zdrowia i jeszcze raz zdrowia
Elu, pisałem , tu nie można pisać
nikt ENDE
krak62

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: