zanzibar 2013-05-16 20:45:17 krak62 2009-08-15 21:37:00 Witam.
Moi drodzy jestem na tym forum bo nie wiem co mam robić. Badanie MRI wykazało : poziomC5-C6 szerokołukowa tylna protruzja krążka miądzykręgowego na ok. 5 mm, z uciskiem rdzenia kręgowego II stopnia i przyleganiem poszerzonego krążka do korzeni nerwowych(n.C6). zwężone zachyłki korzeniowe i dolne piętro otworów międzykręgowych, zwłaszcza prawego.Zwyrodnienia zaostrzenia krawędzi otworów międzykręgowych. Wymiar strzałkowy pośrodkowy kanału kręgowego wynosi na tym poziomie ok.7 mm. Poziom C6-C7 szerokołukowa tylno- lewoboczna proktuzja krążka międzykręgowego na ok 4 mm, ze zwężeniem zachyłków korzeniowych, przyleganiem poszerzonego krążka do lewego korzenia n. C7, bez ucisku rdzenia kręgowego. Waskie otwory miedzykregowe. wymiar strzałkowy pośrodkowy kanału kręgowego ok. 8 mmm. Konsultacje u neurochirurga oraz neuroortopedy - zabieg chirurgiczny( 65% zabiegów się udaje). Kilkanaście zabiegów rehabilitacyjnych dało poprawę na pewien czas. Bóle głowy, szyi, barku oraz niedoczulica prawej kończyny górnej powracają, mam skierowanie na kolejną rehabilitację. Byłem na L -4 tylko 27 dni, cały czas pracuję niestety muszę czasami coś cięższego podnieść, operować się nie chcę. Czy na schorzenia kręgosłupa można dostać grupę inwalidzką ?Każdy dzień to katorga . Pozdrawiam Was Wszystkich.
Irek to pierwszy Twój post który wykopałem i nie to by Cię zniechęcać ani zachęcać ale zobacz jak ty szukałeś tu pomocy a teraz starasz się wprowadzić zamęt. Staraj sie pomagać a nie siej defetyzmu a zwłaszcza głupoty z brawurą bo czy operować się czy nie to każdego wybór!!!!!!!!!!!!!!!
Janusz, tak to mój pierwszy post
. Szukałem pomocy. Dostałem od wielu osób, lecz zawsze miałem głowę na karku i myślałem swoje. Pomogłem kilku, a to wiele. Piszę, bo jestem uczestnikiem forum, mam swoje zdanie. Jeżeli ktoś umie czytać i nie na jednym forum pisze, to prawda nie jest tematem do płaczu. Janusz uciekałeś z forum, byłeś obrażony, miałeś różne momenty. Wytykasz głupoty. Pisałeś swoje więc pisz, żyjemy w wolnym kraju. Każdy może wyrażać swoje zdanie, tym bardziej ja
.Który ma ucisk na rdzeń /też mi to kiedyś wypominałeś, ni będę grzebał "niemożliwe"/i żyję bez krojenia. Czego życzę wszystkim pokrojonym/ Janusz Tobie szczególnie/.
Homo sapiens .
z forum usunę się sam bo jednak ksiądz dyr. oraz radio z ,miasta T zaczyna mieć wpływy.
Janusz o konkrety dzwoń lub pisz na priv, a nie rób cyrku tutaj. Pomyśl gdzie sens a gdzie forum
Janusz chyba co do mojej rehabilitacji i twojego
w niej udziału to jesteś w błędzie. Proszę nie pisz więcej na mój temat. Wszyscy uwierzą, że to Ty jesteś cudotwórca mojego zdrowia. Janusz, spoko . Od mojej osoby proszę z d a l e k a. W jakim stanie obecnie jestem zawdzięcza sam sobie i swoim rehabilitantom. Z forum wyniosłem jedno, to co było zawarte pośrednio w tym pierwsze pości. Czyli mam niepełnosprawność w stopniu umiarkowanym. Dowiedziałem się, że mogę walczyć w tym temacie i wywalczyłem sam.
nikt