Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29023)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
17-02-2013, 18:53:35

Witaj Asiu
Ja też do pracy , ale mnie kurcze boli bo ja jestem "przed".
karolina
Wtajemniczona
17-02-2013, 20:57:15

Asiu chyba jest dzisiaj dzień lenia!
Mnie też to dopadło.
PRZECIEŻ DZISIAJ JEST DZIEŃ KOTA -fakt koty to lenie
No to nie to forum....
Ktoś pytał o szpital uzdrowiskowy w Kamieniu Pomorskim..Mąż przebywa od ubiegłej środy.Jest zadowolony ma 1-osobowy pokój tak jak chciał , łazienka wspólna to minus. Baza zabiegowa na miejscu, w ciągu 21 dni ma 54 zabiegi...obsługa ok polecam!
wiesia
gość
17-02-2013, 21:24:10

Asia - super, że miałaś dzień leniuszka, tak jak napisała Wiesia - dzień kota = dzień lenia :)
Jutro praca - fajnie, że jest i można pracować. Ja mam dysfunkcję gardziołka i to jest jedyny negatyw operacji mojej szyjki, po 1, 5 godzinie mówienia do ludków, zaczynam odczuwać papier ścierny w krtani...przegryzam witaminę A+E i jakoś nawilża...zmienię zawód i zacznę się uczyć języka migowego i będzie super ;)
niematahari - byłam na dwutygodniowym turnusie. Ja nie miałam dolegliwości bólowych. Moim problemem był niedowład prawej ręki oraz "zamiatanie" prawą stopą z uciekaniem, sekundowym brakiem stopy. Rehabilitacja polegałam na zniwelowaniu tych dolegliwości. Efekt jest znakomity i prawa ręka, dłoń, stopa - działa praktycznie w 100 %. Według mojej oceny warto było wydać pieniądze za ten efekt, oczekiwany efekt. Ja wiem, że każdy wybiera według własnych priorytetów oraz możliwości finansowych. Ja wychodzę z założenia, czy pieniądze są dla mnie czy ja dla pieniędzy...ale to oczywiście li tylko moje założenie. Serdecznie pozdrawiam. Bogna
Wtajemniczona
17-02-2013, 21:55:02

hej,
ja z uwagi trochę na kasę - myślałam o 6-7 dniach w Krojantach- nie wiem, czy to nie za krótko - zeby cokolwiek się zmieniło - ale wyczytałam, ze jest opcja rehabilitacji przedoperacyjnej...
czy często zdarzaja się dysfunkcje gardziołka jan napisała Bogna? bo to moje główne narzędzie pracy...
Wtajemniczona
18-02-2013, 08:13:24

jestem. operacja odbyła się 7 lutego w czwrtek, 14 wyszłam ze szpitala a 15 wróciłam do domu. dochodze do siebie, ból w lewej ręce i barku prawie całkowicie zniknął, niestety pojawił się nowy bol prawej ręki a raczej prawego barku, nie wiem czy wy też tak mieliście, że spieło mi mięsnie karku, mam ten kark mocno bolący, skóra boli mnie tak jakb była sprarzona, mięsień poprzeczny pleców jest napuchnięty i wygląda to jakbym miała kark gołoty, fakt faktem ze wyprofilowano mi szyje i dr zlikwidowal ketoze, ale ta pierwsza duza kosc karku jest w tej chwili mega duza i boli mnie ramie, proboje to traktowac ciepłym prysznicem, delikatnym rozmasowaniem i wcierniem tramonu, tak sobie mysle ze to jednak przykurcz jakiegos miesnia bo czasami bardzo pali, ale oglnie jest coraz lepiej
mam wstawione 2 implanty klinowe system zero-p firmy synthes na poziomie C5C6 i C6iC7
co do operacji to wsyzstko było wporządku i na czas, po operacji wystapił mi na szyji w miejscu tarczycy taki obrzęk czerwonego koloru i dlatego tak długo byłam w szpitalu, zrobili mi tomografie od razu w nocy jak sie obrzęk pojawił, dostawałam antybiotyki łaczone potem jeszcze zrobiono mi usg szyjki zeby sprawdzić czy nic nie krwawi i czy krwiaczki się wchłaniaja ale doloczono mnie antybiotykami do końca, opeiak w spszpitalu bardzo dobra, poza kroplówkami p.bólowymi w razie bólu dodatkowy zastrzyk- jestem mega zadowolona na tym etapie
jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu - oznaką czego jest puste biurko...?
Początkująca
18-02-2013, 08:53:25

Oj, jak już ruszacie na północ to i do mnie , do Gdańska zajrzyjcie! Piotrze a ja nie dzwonię na bramkach! Może dlatego, że mnie tylko trzy śrubki zamontowali, bo czwarta musiałaby przejść przez rdzeń. tak więc mam wolna "dziurkę"Ponoć jak dobrze paluchem przejechać po szyi to można wyczuć płytę- nie próbuję.
Przywykłam też do swoich mieszkańców w kręgosłupie, w miarę się poruszam ale kiepsko z obrotem w prawo. Mogę prowadzić autko ale ktoś musi robić za spoglądacza w prawo a najgorzej na rowerze-wsiadłam po siedmiu latach- bo muszę zsiąść i popatrzeć w prawo. Chyba, że ktoś jedzie za mną i krzyczy: prawa wolna.
O pracy już przestałam myśleć bo moje wszystkie przebyte choroby kwalifikują tylko do etatu leżenia w trumnie i to na boku, bo już na wznak nie mam mowy.
Vika
Forumowicz
18-02-2013, 10:12:51

Vika co za czarne chmury w Trumnie no nie przeciez zawsze optymizm od Ciebie bije uszy do góry i uśmiech to powinno być Twoją domeną zobacz jak ja Się usmiecham
ks Janusz
Wtajemniczona
18-02-2013, 10:59:17

Witaj Stokrotko, fajnie że już po i w miarę dobrze się czujesz. Ja po operacji miałam bóle przez miesiąc w klatce piersiowej, Ciebie boli bark, zawsze coś boli. Dla lepszej psychy możesz sprawdzić u operatora czy to normalne, ale masz zlikwidowaną ketozę więc i mięśnie są naciągnięte. Szybkiego powrotu do zdrowia.
Vika co Ty o takich rzeczach myślisz, brr. Ty w prawo a ja w lewo. Mam nadzieję, że po rehabilitacji będzie większy zasięg. A co do rehabilitacji to "nie miała baba kłopotu" dostałam niespodziewanie skierowanie z NFZ na reh. i też do Lądka tylko od 1 marca. Powinnam się rozdzielić prawa strona pojedzie do "Stanisława" od 1-go na 28 dni, a lewa do Wojskowego od 6-go na 21 dni. Do kompletu brakuje tylko ZUS.
Pozdrawiam
Dana 2009-08-03 - wypadek 2009-09-09 - pierwsze MRI zalecana operacja 2012-06-19 - drugie MRI 2012-10-29 - operacja C5/C6 i C6/C7 implanty stałe
Forumowicz
18-02-2013, 12:58:00

Dzień dobry WSZYSTKIM PERYSKOPKOM .Byłem na rechabilitacji te pola elektryczne to tak sobie ,ale wanienka to blus na kregosłup.Jest swietnie i myslę że tak zostanie.Stokrotka witam wsród tych po.Jak dobrze napisalas to system który masz opiewa na 8 sróbek obejzałem symulacje takiej operacji.U mnie firma Medtronic amerykanska i 4 srubki.Ale co wazniejsze u mnie tez ramie prawe czasem pobolewa,ortopeda i operator sa jednomyślni iż to powinno minać.Vika jak siadlem poraz pierwszy do samochodu żona robiła za prawa stronę.Na rower jeszcze się niewybieram,ale głpwa zakrecam obie strony-jest bardzo dobrze.Niemam płyty u mnie nie zastosowano.W internecie sa zdjęcia Peeck Prevail Medtronic.W moim przypadku ze względu na kase chce zabiegi na miejscu zobaczymy co na to zus jeszcze niedostałem zaproszenia do ich siedziby w Szczecinie.pozdrawiam wszystkich BOLESNYCH.moze coś naskrobiecie;niunqa,wilkien a chlopy co zanurzenie.piotr
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Forumowiczka
18-02-2013, 13:25:51

Vika - słoneczko u mnie zaświeciło jak cię zobaczyłam na forum :)
Stokrotko u ciebie chyba za wcześnie na omawianie objawów, szczególnie jeżeli miałaś tez robione coś z naprawianiem kyfozy (przynajmniej tak zrozumiałam, a teraz nie mam podglądu twojego posta).
Może masz inaczej ustawione kręgi niz były, a to powoduje, że wszystko wokoło tez masz nieco inaczej - nerwy, powięzie, zaczepy mięśni.
chyba musisz dać czas swojemu organizmowi, żeby doszedł teraz do porządku po tej operacji :)
Asia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: