Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
26-07-2009, 11:46:00

Witam
czy ktoś z państwa miał operację w szpitalu WAM w Łodzi? Bede tam operowana i bardzo proszę, niech ktoś podzieli się ze mną doświadczeniem, jakie są warunki na oddziale, jacy lekarze i pielęgniarki. Jak wygląda operacja i przygotowanie do operacji?
Pozdrawiam wszystkich cierpiących
Basia
gość
26-07-2009, 12:06:00

Witam ,,ja mam podobne pytanko.
czy ktoś z państwa miał operację w szpitalu klinicznym w Krakowie ul. botaniczna3,oddział neurochirurgiczny? Bede tam operowany i bardzo proszę, niech ktoś podzieli się ze mną swoimi obserwacjami, jakie są warunki na oddziale, jacy lekarze itp. Jak wygląda operacja i przygotowanie do operacji? mam mieć zabieg robiony,dyskopatia szyjna c3-c4,c5-c6,dojście z przodu.
Pozdrawiam serdecznie wszystkich chorych.
JANO
gość
26-07-2009, 12:06:00

Dzięki za odpowiedź. jeszcze jedno pytanie-mam możliwość wzięcia urlopu na pół roku lub rok po operacji, jak Wam się wydaje, z jakiego skorzystać?Czy w pół roku dojdę spokojnie do siebie po operacji przepukliny C5-6, czy lepiej na wszelki wypadek wziąć roczny urlop?finansowo dużo nie tracę, wszystkie składki są odprowadzane.Dodam,ze moja praca wymaga siedzenia z pochylona głową. Będę wdzięczna za rady.
Początkująca
26-07-2009, 12:09:00

26-07-2009 o 14:06, gość :
Dzięki za odpowiedź. jeszcze jedno pytanie-mam możliwość wzięcia urlopu na pół roku lub rok po operacji, jak Wam się wydaje, z jakiego skorzystać?Czy w pół roku dojdę spokojnie do siebie po operacji przepukliny C5-6, czy lepiej na wszelki wypadek wziąć roczny urlop?finansowo dużo nie tracę, wszystkie składki są odprowadzane.Dodam,ze moja praca wymaga siedzenia z pochylona głową. Będę wdzięczna za rady.
marttka
Początkująca
26-07-2009, 12:11:00

mnie tez bardzo interesują przygotowania do operacji, co jest niezbędne do szpitala itp. będę miała operacje w Łomzy
gość
26-07-2009, 12:43:00

Ojoj dzisiaj bardzo duży urodzaj dyskopatów wysyp jak w sezonie ogórkowym . marttka jeśli chodzi o urlop to moim zdaniem lepiej jest wykorzystać zasiłek chorobowy a potem ewentualnie rozważyć czy brać urlop czy zasiłek rehabilitacyjny to jest indywidualna sprawa powiem to tak zrosty pierwsze z inplantem rozpoczynają sie ok 3 miesięcy od operacji i w tym czasie szczególnie trzeba na siebie uważać a pełną rehabilitacje mozna rozpocząć po upływie 6 miesiecy więc wybór należy do Ciebie .
jeśli chodzi o to co trzeba zabrać z sobą do szpitala no to co potrzebne piżamka kapcie przybory toaletowe badania ewentualnie wypisy z szpitali żony czy męża nie idzie zabrać z sobą bo łóżka za wąskie a zresztą po operacji z ta gimnastyką to też trzeba ostrożnie Janusz
gość
26-07-2009, 13:14:00

Widzę ze rzeczywiście plaga szyjkowych . A u mnie dzisiaj rocznica minął miesiąc od operacji a do wizyty kontrolnej 35 dni . Janusz jest ekspertem i bardzo ładnie wszystko wytłumaczy , wydaje mi się ze minąłeś się powołaniem , dobry byłby z Ciebie lekarz . Pozdrawiam Gosieńka
Początkująca
26-07-2009, 13:28:00

dzięki Janusz. Mój mąż będzie niepocieszony W moim przypadku wchodzi w grę urlop dla poratowania zdrowia przysługujący nauczycielom.biorę od września, tylko nie wiem, czy na cały rok, czy tylko semestr?operacje mam zaplanowana na koniec września, wiec powrót do szkoły, w przypadku urlopu na semestr, po 4 miesiącach.nie wiem, czy to nie za wcześnie?Tak jak pisałam,moja praca to siedzenie nad klasówkami itp. coraz częściej zastanawiam się nad tym urlopem na cały rok szkolny...no i nie wiem, co robic
gość
26-07-2009, 13:28:00

Witaj Gosieńko miło mi słyszeć takie słowa ale lekarz to do mnie nie pasuje jestem tylko człowiekiem z pewnym doświadczeniem własnych bóli i własnych prób i błędów a po za tym staram się dużo czytać ale zapewniam Was że idąc na swoją pierwszą operacje też byłem zielony jak szczaw a strach to nie powiem gdzie miałem pewno sie domyślicie co prawda stoję w kolejce na piąta operacje ale juz nie odcinka szyjnego lecz lędźwiowego a szyje bede miał diagnozowaną 19 sierpnia rezonans przyznam ze boje sie tej diagnozy ale staram sie o tym nie myśleć podchodze do wszystkiego spokojnie i wam wszystkim takiego spokoju życzę Janusz
gość
26-07-2009, 13:35:00

Marttko jeśli już to radził bym roczny bo ustawienie rehabilitacji to nie jest taka prosta sprawa no chyba że stać Ciebie na prywatną rehabilitacje mogę dać tobie namiar na bardzo dobrą przychodnie rehabilitacyjną ale tam bym radził udać sie przed operacją gdybyś chciała to prosze na priv janusz-kur2@wp.pl

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: