Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
04-11-2012, 17:51:29

jestem ciekawa dlaczego ktos stwierdził że moja wypowiedz jest niepomocna .przeciesz jest tyle sposobów sprawdzonych które pomagają mój mąż ma 6 przepuchlin i jego ból był napewno podobny do waszego i dzieki ustawieniu atlasu tylko jest problem niewiem czy to robią w Polsce w Niemczech tak ból znikł .tylko że ludzie nie wieżo w to a to jest prawda
Forumowicz
04-11-2012, 18:38:47

Dorota co to jest ten atlas bo nie zbyt jasno podajesz podaj stronę niemiecką a pewnie wielu poszukujących tam zajrzy .
Spokojnie nie ma się co unosić ważne jest tylko to aby pomogło .
Pawik nerwy w konserwy i na eksport
Bogna dzisiaj gdzieś czytałem artykuł w necie o implantach i ich zachowaniu po wielu latach i doczytałem to że do dziś nie wiadomo jaki maja wpływ na nasze zdrowie to jest nadal w fazie badań i tak na prawdę jesteśmy tymi królikami
ks Janusz
Początkująca
04-11-2012, 19:17:47

atlas to jest pierwszy krąg kręgosłupa szyjnego .który gdy jest przestawiony osłabia cały organizm i organizm niema siły sie regenerowac .prosze wejsc na ATLAS-BALANCING.PL I TAM jest troche opisane jak to działa.jak mój mąż miał to nastawiane to ta pani powiedziała ze zależy od organizmu jeden regeneruje sie szybciej drugi wolniej ale u niego poprawa była w pierwszym tygodniu.tak jak wszyscy bylismy u neurologa ,hirurga miał robione rezonanse i te inne zdjęcia drętwiały mu palce u reki i to przeszło jeszcze nieraz odczuwa ale to jest niecały miesiąc to nieszukajmy cudu.kilku znajomych to miało i to chwalą tylko tego nierobią u nas i nikt niewie
Forumowiczka
04-11-2012, 19:49:52

Dorota skoro u nas tego nie robią to nie rozumiem dlaczego piszesz w stylu (cytuję)"nie rozumiem dlaczego nie spróbujecie...". Jakbyś nie zauważyła, to forum w 99,9999.......% składa się z osób chorujących w Polsce.
Bogusiu mnie tez takie ogólne pouczające wpisy denerwują, popieram cię :) Chyba Janusz nas razem.......... zapakuje w konserwy, a przynajmniej nasze nerwy!

Asia
Początkująca
04-11-2012, 20:13:03

dlatego pisze że nikt nie sprubuje bo juz powoli jest dostęp do tego podałam strone na której jest numer telefonu adres tylko ze w Niemczech ale chyba dla zdrowia warto by było tam nawet jechac .atlas balansing jest to ustawienie nerwów które przechodzą przez nasz kregosłup i dlatego gdy są w nie tej pozycji co trzeba dotykają do rdzenia kregowego i z tąd te bóle
Początkująca
04-11-2012, 20:20:44

witajcie
Dorota 23073 wiesz dlaczego decydujemy się na operację dysków kręgosłupa szyjnego lub innego odcinka?
Bo nie chcemy być sparaliżowani od szyi w dół. Czy ty wiesz co to jest rdzeń kregowy i jak ważną funkcję pełni w oraniżmie. ja mam kilunastu przyjaciół którzy mają uszkodzony rdzeń kręgowy szyjny po wypadku, jeżdżą na wózkach inwalidzkich i są zdani na całkowitą pomoc osoby trzeciej.
Jeżeli przepuklina jest tak duża, że wbija się w worek oponowy tak że grozi mielopatią czyli uszkodzeniem rdzenia to pójście do kręgarza, który podjął by się manipulacji na tak chorym dysku oznacza 100 % kalectwo.
W Polsce są kręgarze, którzy leczą chore dyski np. Kocińscy z Tucholi nie wiem czy nie ustawiają atlasu, ale co tu ustawiac jak przepuklina już jest tak duża że naciska na rdzeń. Ja przed operacją korzystałam z usług tych kręgarzy, ale nie podjęli się terapi manualnej w moim przypadku, bo było już za póżno, bo manipilacja na kręgosłupie w przypadku dużych przepuklin może spowodować uszkodzenie rdzenia.
Twój mąż miał po prostu przepukliny, które na tym etapie były jeszcze do uratowania przez kregarza.
to wszystko
Początkująca
04-11-2012, 20:32:31

atlas balansing -osoba która sie tym zajmuje nie jest kręglarzem leczyła ludzi jeżdzących na wózku ale chyba niemam co pisac bo to darme stukanie w klawisze
gość
04-11-2012, 20:34:43

Janusz - masz rację w tym, co byłeś uprzejmy napisać. Każdy z Nas jest w pewnym sensie królikiem doświadczalnym ale całe szczęście, że mamy taką możliwość uczestniczenia w tych doświadczeniach a dzięki temu - funkcjonujemy bez obciążania swoją osobą innych z naszego bliskiego otoczenia.
Metody stosowane przez samozwańczych cudotwórców są być może skuteczne ale według badań - bardziej działają na zasadzie placebo naszej psychiki. Osobiście nie popieram "grzebania" w moim organizmie przez "ręce, które leczą".
Pozdrawiam.
Bogna
gość
04-11-2012, 20:37:49

Z całym szacunkiem dla Twojego wysiłku - ale leczyć to może li tylko ktoś, kto posiada do tego uprawnienia czyli legitymujący się dyplomem lekarza.
Bogna
Początkująca
04-11-2012, 20:49:21

każdy ma możliwosc wyboru ja to rozumiem a wiadomo ktos pójdzie do lekarza hirurga to on kieruje na operacje bo on od tego jest .

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: