Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29023)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
01-07-2012, 11:41:38

HALINKO,
ja nie umiem pisac wierszy, wic przyjmij ode mnie prozą najlepsze zyczenia.
Posłuchaj, proszę tych piosenek
http://www.youtube.com/watch?v=Y7S8p-UFKIk&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=IjEo4Fdhqas&feature=related
I pamiętaj, Kochana, że nigdy nie jest na nic za pózno, a za dniem podłym i pełnym bolesci idzie nowy, obiecujący piękne przezycia.
Tego Ci zyczę z całego serca.
to ja, Ania znana jako amadobo
gość
01-07-2012, 11:53:34

MARCINIE,
w śald za Asia i ja Cie pomęczę.
Otóz, jak pewnie czytałes, żaliłam sie tu, ze w trzy miesiące po operacji zrost u mnie jest zerowy /chodzi o Ls/.
Neurochirurg powiedział, że widzi na TK , że wapn wokół śrub ucieka, dwie śruby sa przeciązone /dlaczego?/, wedlug niego moge mieć osteoporozę.
Zlecił branie leków zwiększających gęstość kosci, i cłkowite ograniczenie aktywności.
Jestem po badaniu gęstości kości, które nie wykazało zagrożenia osteoporozą.
Ponieważ od trzech miesięcy właściwie spędzam czas w pozycji półleżącej /męczę się potwornie, bom aktywną istotą jest/ - czasem tylko wyrywam się i zetrę kurze albo ugotuję coś.
Jak mam spędzać czas?? Leżenie, wiem, że jest niezdrowe i nie w mojej naturze.Siedzenie to zabójstwo dla mojej konstrukcji w plecach Jakies formy aktywności jednak przejawiam, jakies spacerki z psem okolo 2 km dziennie. Mysłałam juz o jakichś ćwiczeniach z tasmami najlepiej. Na rowerzystów spogldam łakomie i z lezką w oku i wiem, ze tego nie wolno.
Co to znaczy całkowite ograniczenie aktywności?
"Jak żyć" Marcinie?
to ja, Ania znana jako amadobo
Początkująca
01-07-2012, 12:40:57

Ostatnie kilka dni to już w zasadzie szczyt szczytów, próbowałam się ratować Doretą, ale cóż i tak boli. Jedyne co mnie cieszy, ze już od ponad miesiąca nie pracuje jako kelnerka i nie muszę dźwigać sterty garów w tę i z powrotem. Najgorsze jest to, ze czuje taki palący ból rozlewający się na barki. Do tego ciągle coś mi chrupie w szyji z kazdym ruchem w zasadzie...
Pozdrawiam Wszystkich i zyczę udanego gorącego niedzielnego popołudnia :)
gość
01-07-2012, 18:23:22

Paulina, takie chrupanie w szyi i ja mam, (nie zawsze, ale...) szczególnie, gdy jest zbyt długo wymuszona pozycja - pochylona nad biurkiem, książką lub odwrotnie - zbyt długo w pozycji wyprostowanej i wtedy przy pochyleniu następuje chrupnięcie. Czasami mam wrażenie, że zablokowało mi się "coś tam" i nie wyprostuję głowy lub nie pochylę.
Pomagają mi wówczas retrakcje, kilka cofnięć głową i następuje luz i poprawa na jakiś czas. Ale właśnie wtedy retrakcje są nieco bolesne i trudniejsze do wykonania i nie wiem też, czy powinnam je wtedy wykonywać...?
To pytanie już do Marcina, jeżeli się pojawi u nas
Paulino, spokojnie.. musisz wytrzymać do wizyty lipcowej u neurochirurga. Na barki może jakiś dobry żel p/bólowy przyniesie Ci ulgę. Po podobnym leku p/bólowym chodziłam po ścianach, minęło działanie i tak dalej bolało.
Szyjki jak żyjecie w tym tropiku? do połowy lipca ma tak ponoć być...
Wielebny, chyba z naszych "spacerów poetyckich" nici, bo wena wyparowała w tym upale przynajmniej u mnie, spróbuj może Tobie coś miłego wyjdzie spod pióra?
A teraz trzymam kciuki za Hiszpanię
Pozdrawiam i życzę chłodnej i dobrej nocy
anTosia O wartości życia rozstrzygają nie czyny, choćby wielkie, ale miłość, choćby mała.
Forumowicz
02-07-2012, 04:25:51

anTosiu jak wiesz moja wena lata sobie gdzieś daleko i jakoś nawet brak ochoty do pisania . Pewnikiem jeszcze kiedyś może zawita ale na razie pustka posucha itd.
Milusiego dnia dla wszystkich szyjek
ks Janusz
Wtajemniczona
02-07-2012, 06:48:24

Zosienko,Wielebny,Asiu,Kasiu,Aniu.....
sprawiliście mi wielka radość swoimi życzonkami....
Wierzę,że sie spełnią!....
ZDRÓWKA - też Wam Kochani zyczę!....
Mam dzieci na wakacjach.Rozgardiasz niesamowity:)))- a w domu zapanowało wesolutka atmosfera:))...
Wczorajszą imprezke uważam za udaną.Niektóre osoby,które dawno mnie nie widziały - były przerażone moimi "wygibasami" :(...tak bardzo znowu tracę równowagę..
Dobrego dnia....
Halina z mielopatią...
Halina z mielopatią...
Forumowicz
02-07-2012, 17:30:44

paulinaaa 2012-07-01 14:40:57
Do tego ciągle coś mi chrupie w szyji z kazdym ruchem w zasadzie...
Pozdrawiam Wszystkich i zyczę udanego gorącego niedzielnego popołudnia :)
miałem to samo jak kręciłem głową najczęściej podczas jazdy autem to normalnie jakby wszystko latało mi w karku i chrupało jakby było połamane
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Początkująca
02-07-2012, 17:40:04

tak tylko u mnie w zasadzie każdy ruch głową powoduje chrupanie :D można się tego jakoś pozbyć? Czekam już z wielką nadzieją na 11 lipiec... od miesiąca przynajmniej jest z dnia na dzień gorzej... ale staram sie trzymać jakoś i udawać przed innymi, ze jest normalnie...
Forumowicz
02-07-2012, 17:54:16

paulinaaa 2012-07-02 19:40:04
tak tylko u mnie w zasadzie każdy ruch głową powoduje chrupanie :D można się tego jakoś pozbyć?
no u mnie pomogła operacja ...
Widzisz bo to jest tak opiszę Ci na moim przykładzie : jak to lekarze z jednej strony nie operuj się bo np: nie masz objawów neurologicznych ale z drugiej strony jak już będziesz je mieć to jest już źle. Czyli nie operując się czekasz ... aż Cię zoperują na cito oby z dobrym skutkiem.
Każdy jest inny , ktoś z dużą przepukliną może mieć gorsze objawy niż ktoś inny z np: tylko wypukliną i odwrotnie.
Jednemu tylko operacja pomoże a innemu rehabilitacja.
Taka jest o to moja teoria ---> natomiast za pewne buraczkowa mądra głowa powie Ci że współczynnik chrząstkowatości tkanki kostej w zbiorze liczb parzystych musi być wprost proporcjonalny do pierwiastka 4 stopnia z całki w czwartym tangensie ułamka zwykłego i ni jak ma się to do mojej teorii i ją po prostu OBALI
tyle na rozluźnienie kręgów
Bez odbioru
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Wtajemniczony
02-07-2012, 19:08:08

paulinaaa 2012-06-26 21:37:54 Witam,
Jestem tutaj nowa, chciałabym się dowiedzieć czy jest możliwe, że będzie czekała mnie operacja. Moj wynik MRI to centralna przepuklina krążka mk na poziomie C5-C6 z ograniczeniem rezerwy płynowej rdzenia, oraz z modelowaniem rdzenia. Do tego zniesienie lordozy szyjnej. Dodam, że moje objawy to mocne bóle głowy, momentami problemy ze wzrokiem, trzesienie rąk i ich drętwienie, ból karku, niekiedy zawroty głowy itd. Wizytę z wynikiem MRI u lekarza mam dopiero w lipcu, ale niewiedza, co dalej jakoś nie daje mi spokoju.
Pozdrawiam Paulina.
Paulino- tak z ciekawości- masz ucisk na rdzeń kręgowy czy oponę rdzenia kręgowego???

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: