Reklama:

DYSKOPATIA KREGOSŁUPA NA ODC L-S-I (23)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkujący
08-11-2012, 09:35:42

Witajcie. Wczoraj miałam robione RTG kręgosłupa- odcinka lęndżwiowego. Wyszło, że mam dyskopatie na odcinku L-S . Co mnie skłoniło do wizyty u ortopedy? Otóż odkąd tylko pamiętam zawsze bolał mnie dolny odcinek kręgosłupa. W dzieciństwie jeżdziłam do sanatorium i jako już dorosła osoba też, właśnie czekam na kolejny termin do sanatorium ( w tym roku to będzie 3 raz). W ostatnim czasie ból się nasilił do takiego stopnia, że nie jestem w stanie przespać całej nocy ;( !!! Od ponad m-ca zaczęłam chodzić na różne ćwiczenia a w domu dwa razy dziennie ćwicze mięśnie brzucha i muszę przyznać, że odkąd zaczęłam ćwiczyć czuję się gorzej. Kręgosłup bardziej mnie boli, gorzej mi się śpi. Zwykłe czynności sprawiają mi ból, a rano gdy wstaję muszę się podpierać, aby usiąść na łóżku. Chwile mi zajmuje, aby się "rozchodzić". Zastanawiam się jak ja wrócę do pracy?
gość
25-03-2013, 10:14:45

witam
Stokrotko ja jestem już po operacji odcinka lędźwiowego, miałam robiony dokładnie 26-06-2012 roku wstawili mi stabilizację między-kolczystą L1-S5 .Objawy to noce nie przespane,a jak próbowałam wstać do toalety to na kolanach bo nie mogłam ustać na nogach no i oczywiście ból,oraz miałam ucisk na pęcherz ,muszę też powiedzieć że pomogło z tym uciskiem na nogi i że mogę wstawać w nocy o własnych siłach ,ale na przykład dalej mam Lewoboczną i dootworową protruzje tego krążka na ok 4mm dokanałowo- przylega do lewego korzenia S1.W lewym otworze mk wraz z osteofitem przylega do korzenia L5.Będąc u neurochirurga powiedział mi tak że on przepukliny nie usunął gdyż jeśli by to zrobił mógłby uszkodzić nerw i mogłabym wcale nie chodzić ,Szerze to nie byłam i innego lekarza aby potwierdził to samo.Stwierdzam dopóki mogę chodzić i wstawać w nocy bez problemu to nie będę wydziwiać,może też dlatego że teraz ten sam lekarz będzie mnie operował w lipcu :):)
gość
28-07-2018, 12:53:16

Witam wczoraj bo odebraniu więcej
Wyników RTG , lekarz stwierdził dyskopatię boczna , lewa lydka ciągle boli , chodzenie sprawia mi na ten moment , czy będę jeszcze normalnie funkcjonował ? Jeszcze tydzień temu biegałem codziennie w pracy . 24 lata

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: