Reklama:

Dr Jan Talar (92)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
18-07-2012, 14:21:34

Rozumiem dobrze Twoje rozgoryczenie, jednak podajesz zbyt malo informacji o stanie zdrowia synka. Rozumiec nalezy , ze w tej chwili jest 3 tygodnie od wypadku , czyli znajduje sie w szpitalu?. Napisz , jaki jest jego stan zdrowia na chwile obecna. Profesor Jan Talar odezwie sie , nie jest latwo uzyskac polaczenie telefoniczne , musisz byc cierpliwy tatusiu , mamusiu, i tak jak wszyscy pragnacy kontaktu dla swoich bliskich , tak i wy dzwoncie bardzo wczesnie rano nawet przed 7:00 lub bardzo pozno wieczorem po 21:00, jednak ma nawal zajec i poprostu tez jest czasem zmeczony. Na maila tez odpisze , jesli mieszkacie niezbyt daleko od Bydgoszczy, to moze zechcecie pojechac w " ciemno ", Profesora znaja w Niemczu okolo 6 km za Bydgoszcza , tam mieszka i nie odmowi porady i wskazowek. Jedzie sie trasa numer 5, na polnoc od Bydgoszczy obok Osielska.Kazdy wskaze dom Profesora , zwlaszcza , ze chodzi o dziecko . Wszystkie dzieci sa wazne , zwlaszcza te ktore wymagaja pomocy i opieki medycznej . Napiszcie jaka podejmiecie decyzje, Profesor pomoze , trzymam kciuki - duszek
gość
18-07-2012, 15:15:05

Jeżeli ktoś może coś doradzić, syn 6 lat topił się 24.06, akcja przywrócenia krążenia trwała 12 minut w karetce i
kilka minut przed tym za pomocą masażu serca. Następnie trafił na OIT, po tygodniu powróciło samodzielnie oddychanie i kilka dni później reakcje pniowe - odruch okrztuszający i słąbe ale jednak połykanie, źrenice reagują na światło, czasem otwiera oczy i prowadzi wzrok na strony(na początku patrzył jakby na ognisko bólu - do góry i po prawej i lewej stronie) ale nadal bez kontaktu. Po dwóch tygodniach wypisany z OIT na neurologię, pierwsze MRI(nie wiem czy dobrze opisane) w sekwencji DWI(wiem że potrzebne też DTI) wykazało naruszenia symetrycznie obejmujące głównie śródmózgowie:
Jądra soczewkowate,
głowy jąder ogoniastych,
Konary mózgu,
Środmózgowie przy wodociągu,
Wzgórza,
Plat ciemieniowy,
Płat skrowniowy
Brzmi strasznie i bardzo się boimy o życie dziecka, bo środmózgowie to jednak swoista centrala regulująca sen, iniciacje ruchów, uczucia, przyjmuje i wysyła sygnały z kory mózgu itd...
Podają mu dość długa listę leków, bo dodatkowo miał zapalenie płuc,problemy z obrzękiem oskrzeli i codzinnie 2-3 napady w nocy w których napina
się, sciska ręce.
Leki:
Baklofen,
Klonazepan,
Chlorprothixen
Myolostan,
Cefotaksym,
Lakcid,
Kidafen,
Fraxiparine
Mucosolvan
Brodual
Doraźnie na napady:
Depakine
Relsed
My z żoną zorganizowaliśmy dla synka 24 godzinną opiekę, cały czas mu czytamy bajki, głaskamy, puszczamy muzykę klasyczną, ćwiczymy to co pokazują nam rehabilitanci.
Początkująca
27-08-2012, 20:05:51

Prosze o namiary na prof. Talara. Moja ciocia lezy w spiaczce jzu 2 miesiac,mózg nie działa ale zaczyna otwierac oczy. Prosze o pomoc moj adres roztocze2@wp.pl
gość
28-08-2012, 20:14:28

czy to tak trudno przeczytać pare postą w wątku i spisać adres mailowy i telefon. Ludzie opanujcie się
gość
29-08-2012, 11:32:17

Uwazam , ze grzecznosci nigdy za wiele , tyle samo czasu zajmie napisanie numeru telefonu ile reprymendy, wstyd
604-499 599 mail jantalar@jantalar
gość
08-01-2013, 20:56:13

Czy moglabym prosic o podanie maila do dr Talara, niestety ten podany tutaj jantalar@jantalar nie jest poprawny, bardzo prosze o odpowiedz... Sprawa jest pilna!! eweliskaa@wp.pl
gość
10-01-2013, 01:52:10

jezeli to nzk to szykuj sie na najgorsze
Mialem nieprzyjemnosc spotkania z panem talarem
kazdemu mowi to samo, te same cwiczenia, kazal nagrac film na ktory nawet nie patrzyl bo byl zajety nowym telefonem
Zaczal mowic o odzywianiu, na moja sugestie ze ojciec jest cukrzykiem i to nie takie latwe ,zacial sie nie milosiernie biedaczek
Wiem ze kazdy chce miec nadzieje,ja tez mialem,ale z czasem zrozumialem ze przy uszkodzeniu mozgu,duzym, masaze rak i palcow nic nie dadza.
gość
10-01-2013, 11:51:35

Witam. Nasz szwagier jest od 4 miesięcy w śpiączce,po wypadku, ma zbity pień mózgu. Lekarze nie dają mu szans a my wiemy że one są. Otwierza oczy,wodzi wzrokiem za nami,reguje na dźwięk...Potrzebujemy kontaktu do profesora.
Moj email: iwona2981@wp.pl
Z góry serdecznie dziękuję.
gość
10-01-2013, 19:06:54

Przyznam że szkoda kasy na tę wizytę Pozdrawiam
gość
11-01-2013, 14:21:00

witam serdecznie profesor to wspaniały człowiek wymaga od pacjenta i jego rodziny wiele ,ale i daje ta rehabilitacja rezultaty .

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: