witam ja mam 24 lata i 4 lata temu mialam usunietego guza nadnercza...moge odpowiedziec na kazde nurtujace was pytania dotyczace tej choroby oto moje gg 3085123 pozdrawiam Karolina
Witam jest to typowy zespół występujący w gruczolaku nadnerczy.Należy wyk tomografie z kontrastem koniecznie żeby określić wielkość oraz kontrolę osocza krwi .Tomografia bez kontrastu nie daje efektu,zreszta jest tzw.przypadkowiak gdyż objawy jakie daje często są błędnie interpretowane przez naszych speców.Mam ścieżkę jak to przeprowadzić w w dzisiejszych realiach bez wydawania nadmiernych pieniędzy .Jesli jestes zainteresowana kontakt 602781363.pozdrawiam dk
Mam ten sam problem 3 lata juz walcze hiperinsulinizm gruczolak prawego nadnercza 4,5 cm skoki cisnienia niekiedy brak sil na cokolwiek skoki wagi kortyzol wysoki reszta hormonow tez najmlodsze dziecko ma 7 lat a mi mleko sie pojawia bole niekiedy sa ogromne teraz siadaja stawy lekarze maja mnie wd.... Trzeba czekac i nikogo nic nie obchodzi a na samą ze soba powoli nie moge wytzymac po ostatnim skoku cisnienia w spoczynku 170/100 sie naprawde zaczynam bac o co chodzi skoro podobno nie jest aktywny!
Jakie badanie nalezy zrobic zeby stwierdzic ze to cos z nadnerczami.Lecze sie od trzech lat na nadcisnienie a i tak co jakis czas skacze a dodatkowo w czasie wzrostu cisnienia czuje sie podle .ekg nic nie wykazuje ,echo w porzadku a ja padam. Bede wdzieczna jesli ktos odpisze.
Nie wiecie o tym, że 80% wszystkich chorób łącznie z zaburzeniami hormonalnymi w organiźmie powodują pasożyty. Zbadaj się w ośrodku specjalistycznym na obecność pasożytów, to jest wstęp do dalszego leczenia.
Wszelkie objawy nadciśnienie ból głowy brzucha tacie brak miesiączki badać usg nadnercza tarczyce i przytarczyce pozdro zadać skierowania od internisty