Reklama:

Czuję się jakbym była pijana . Nietypowe objawy (32)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Początkująca
18-06-2015, 17:24:51

Witam ostatnio zauważyłam u siebie nietypowe objawy .
od paru tygodni miewam dni w których czuję się jakbym była dosłownie pijana . Ciężko mi powiedzieć dokładnie jak się czuje . Czasami mam wrażenie jakbym miała watę w głowie,kręci mi się w głowie ale bardzo subtelnie to takie uczucie jakby wypiło się jeden kieliszek wódki a więc nie dużo . Do tego
-uczucie otępienia
-Nocą podczas leżenia w łóżku zdarza mi się widzieć pulsujące przedmioty -trochę jak po przyjęciu narkotyków
- senność, często nawet za dnia czuję się wykończona mimo ,że nie chodzę do pracy ani do szkoły
-mam wrażenie,że ostrość mojego wzroku jest gorsza, czasami widzę kątem oka rzeczy ,których nie ma (najczęściej ruch czegoś, lub ciemne plamy)
- dziwne uczucie wyobcowania jakbym nie była do końca w swoim ciele jakbym patrzyła na wszystko trochę z innej perspektywy .
Nie mam tak codziennie,ale ostatnio notorycznie taki stan się powtarza .Czy to normalne ? powinnam udać się do lekarza czy może być to wynikiem stresu ?
Początkująca
02-07-2015, 08:02:19

Treść zablokowana przez moderatora

Początkujący
25-09-2015, 13:33:00

To typowe zaburzenie neurologiczne. Czy miałaś jakieś wypadki albo poważne urazy w ostatnim czasie? Od jak dawna utrzymują się te objawy ? Ale równie możliwe że przyczyną jest stres o którym piszesz.
Elektryk do napraw [url=http://www.awaria24.com.pl/elektryk-krakow.html]http://www.awaria24.com.pl/elektryk-krakow.html[/url] domowych.
Początkująca
05-10-2015, 12:04:04

Witam. Tez tak mam i nie wiem co powinnam z tym robic.
pozdrawiam
gość
11-10-2016, 21:36:37

Koniecznie zbadać błędnik a nie od razu myśleć o problemach neurologicznych. Ja mam podobne objawy i pierw u mnie stwierdzono vestibular neuritis a potem wysokiej rozdzielczości tomografia wykazała Przetoka kanału półkolistego górnego
gość
27-01-2017, 07:50:23

. Mam zawroty głowy i czuje się jak po paru głębszych kieliszkach wódki. Czytałam na innym forum że może to być ze stresu... pomóżcie jak się tego pozbyć. Parę dni ok. Ale u mnie to już ponad tydzień
gość
14-09-2017, 12:35:14

mam podobnie. Otępienie, lekki ucisk w głowie, głowa ciężka, wrażenie jakbym była pijana. W nocy śpię dobrze, jak leżę jest dobrze, po wstaniu rano jest dobrze ale już po pół godzinie się zaczyna. Są to takie okresy trwają po kilka tygodni i potem przechodzi na kilka miesięcy. Ostatnio niestety te okresy się zagęszczają. Ale zauważyłam lekką poprawę jak odstawiłam kawę. Poczytałam o możliwości bycia uczulonym na kawę. To co prawda nie tłumaczy całego zjawiska bo piłam ją codziennie a otępienie jest okresowe. Ale puki co doraźnie pomogło.
gość
18-10-2017, 23:40:44

Objawy wyobcowania nie bycia w swoim ciele tak jak uczucie bycia pijanym to typowe objawy dla derealizacji i depersonalizacji która uaktywnia sie podczas stresu, miałem tak 7 miesięcy temu i były to początki nerwicy lękowej, radziłbym wykonać badania ale żeby odrazu straszyć SM to przesada :)
gość
19-10-2017, 11:15:11

Ruch fizyczny
gość
31-12-2020, 08:08:45

Tężyczke zbadaj, poczytaj o objawach. Tezyczka sama w sobie nie jest niestety chorobą, może być spowodowana tez stresem, ale i tarczyca, nerkami, jelitami, wieeeeeloma różnymi schorzeniami. I nie jest to koniec świata, ale trzeba szukać....

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: