Reklama:

Codzienny ból głowy od kilku miesiecy (31)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
24-02-2014, 16:33:54

Szkoda, że najbliższe otoczenie nie zawsze to rozumie. Zdarza się, że słyszę: ''weź nie przesadzaj''
gość
25-02-2014, 09:59:08

mam bardzo wyrozumiałego szefa, który potrafi mnie nawet odwieź do domu kiedy mi się przytrafi migrena w pracy. Może dlatego, że jego zona również choruje na migrenę. W domu niestety dzieci są zbyt małe aby zrozumieć jak cierpię kiedy oni rozrabiają.
gość
28-02-2014, 20:40:00

Taki szef to skarb. Mój patrzy na mnie z pode łba i albo muszę wziąć urlop albo zwolnienie L4
Wtajemniczony
08-03-2014, 21:17:28

U mnie bywa różnie. Jeszcze niedawno było całkiem fajnie. Było ale się skóńczyło. Szefostwo pewnie zrezygnuje z moich usług. Co dalej będzie? Jestem aktwny i nie wyobrażam sobie bezczynności. Myślenawet o najgorszym.
gość
11-03-2014, 06:05:25

Wszystkim polecam zrobienie sobie badania: tomografia głowy lub rezonans magnetyczny. Ja latami chodziłam po lekarzach po prostu z migreną i leczyli mnie na wszystko tylko nie na to co się okazało. W końcu sama zrobiłam sobie tomografię głowy i mam guza. Nie czekajcie aż będzie za późno, nie dawajcie się zbywać i wysłuchiwać opowieści, że to "na pewno kręgosłup" albo to tylko stres.
gość
31-01-2017, 08:23:27

Myślę, że ten nasz inhalator - Pro Sanity może być dobrą opcją. Nie zapłaciliśmy dużo bo niecałe 200 zł, a jest to już jednak model profesjonalny to zaawansowanej terapii przy astmie, albo alergii i innych schorzeniach. Choć oczywiście można go też przy profilaktyce używać jak ktoś ma tendencję do różnych infekcji, tak jak nasz średni syn. Średni bo mamy jeszcze młodszego i starszego.
gość
07-03-2023, 09:15:38

Od kilku lat mam bóle głowy. Byłem u neurologa kilka razy, robiłem rezonans i nic złego nie pokazał. Nieraz głowa nieboli kilka dni a nieraz boli cały tydzień i dłużej. Leków mam pełno ale to nanic. Może ktoś pomoże.
gość
08-10-2023, 20:02:54

Witam mam problem od 3 tygodni boli mnie glowa w okolicy ciemieniowej i prawgo skronią proszę pomóżcie co to
Lecę się na nerwice
gość
24-10-2023, 18:48:03

marlenaala 17-01-2014, 15:21:48
Jesli chodzi o migrenę, ja brałam divascan i doraznie solpadeine...
Leczono mnie na migrene dopóki nie dostałam wyniku z rezonansu magnetycznego :

MR głowy bez kontrastu. Badanie w trzech projekcjach w obrazach t1, t2 - zależnych, w sekwencjach FSE, DWI, Flair.
Torbiel Szyszynki o wym. 9,3mm x 9,5mm.
W istocie białej około rogów potylicznych komór bocznych oraz wysoko na sklepistości podkorowo w lewej półkuli mózgu widoczne sa drobne patologiczne ogniska o max. wym. ok. 3-4mm, o wysokim sygnale w obrazach Flair/t2, t2-zależnych, bez cech restrykcji dyfuzji- niespecyficzne, charakter naczyniopochodny? w różnicowaniu demielinizacyjny (szeroko pojety). poza tym w mózgu i móżdzku bez uchwytnej patologii ogniskowej, sygnał istoty białej i szarej bez zmian..

Podejrzenie SM, czekam na powtorkę rezonansu za pol rokju, wtedy sie okaze..

Rada : idz do lekarza. Takie zamartwianie sie i jakies głupie domysly w niczym Ci nie pomogą!
Pozdrawiam i zycze zdrowia
marlena

I jak u Ciebie, coś więcej wiadomo? Te bóle to nie od torbieli?
gość
02-11-2023, 20:18:48

Ja mam ból głowy od 30 lat czasem codziennie a czasem 4 razy w tygodniu. Jadę na lekach przeciwbólowych. Czasem jest wszystko dobrze i nagle dopada ból.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: