Reklama:

Codzienny ból głowy od kilku miesiecy (31)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
22-10-2013, 19:41:47

Witam! Od kilku miesięcy codziennie boli mnie głowa po lewej stronie, ból promieniuje na oko, robi mi się słabo, mam często mgłę przed oczami, zawroty głowy, pogorszył mi się wzrok. Jeśli wezmę tabletke przeciwbólową ból jest tylko przytłumiony. Czy to może być guz mózgu? Bardzo proszę o poradę
gość
23-10-2013, 13:04:54

Radzę iść do lekarza bo to może być wszystko od zwykłej migreny, mini napadów padaczki po nowotwór !!!!!
gość
23-10-2013, 13:10:10

Też tak radzę, od miesiąca wiem że moja córka ma podpajęczówkową torbiel w głowie,a objawy miała podobne, z dwojga złego to mamy szczęście że nie nowotwór,w Twoim przypadku może być to samo, ale bez neurologa i rezonansu głowy nie będziesz wiedział, powodzenia i odezwij się po badaniach, będzie dobrze :)
gość
24-10-2013, 06:55:23

Dzisiaj znowu wstalam z okropnym bolem glowy W przyszlym tygodniu mam wizyte u neurologa. Napisze jak sie czegos dowiem. Dziekuje i pozdrawiam
gość
24-10-2013, 10:26:10

U mnie ból pleców występował równolegle z bólem głowy. Na wizytę u specjalisty nie mogłam liczyć. Powoli zaczełam samodzielnie wykonywać proste ćwiczenia. Teraz wiem że szansa leży w utrzymywaniu siebie w ruchu.
gość
24-10-2013, 12:59:44

Jak nie możesz liczyć na wizytę u specijalisty??? Idź prywatnie tyle to kasy znajdziesz!!!!
gość
14-01-2014, 14:54:26

Nie zawsze i nie tyle ile potrzeba, do neurologa czas oczekiwania długi a leki na migrenę dość drogie, sprawdź ile kosztuje Sumamigren, nie jest refundowany niestety :(
gość
14-01-2014, 16:00:07

Idź do psychiatry, bo takie marudzenie nie wiadomo co mi jest radzenie się niby na forach, negowanie rad to wybitnie chora głowa!!!!!!!!!! Chory człowiek idzie do lekarza i mimo że leki drogie to je kupuje, teraz jest tyle zamienników że szok. sama choruję na padaczkę nie stać mnie na lek za 300zł to kupuję zamiennik za 80zł i jest ok. najważniejsze jest by żyć. Weź sie za siebie zamiast fajek, pójścia na imprezę, na piwo do kina kup mniej mięsa, co kolwiek idź za darmo do lekarza rodzinnego oczekiwanie 2-3 dni on zapisze ci leki, zleci badania i po problemie!!!!!!
Wtajemniczony
16-01-2014, 08:04:42

Gość 2014-01-14 15:54:26 Nie zawsze i nie tyle ile potrzeba, do neurologa czas oczekiwania długi a leki na migrenę dość drogie, sprawdź ile kosztuje Sumamigren, nie jest refundowany niestety :(
Sumamigren jest jednym z tańszych leków grupy tryptanów dostępnych na rynku do tego bardzo skutecznym, przynajmniej w moim przypadku. Żadne leki z tej grupy nie są refundowane w naszym kraju, choć w innych krajach owszem. Miejmy nadzieję, że to się kiedyś zmieni, bo populacja migrenowców ciągle rośnie.
Początkująca
17-01-2014, 14:21:48

Jesli chodzi o migrenę, ja brałam divascan i doraznie solpadeine...
Leczono mnie na migrene dopóki nie dostałam wyniku z rezonansu magnetycznego :
MR głowy bez kontrastu. Badanie w trzech projekcjach w obrazach t1, t2 - zależnych, w sekwencjach FSE, DWI, Flair.
Torbiel Szyszynki o wym. 9,3mm x 9,5mm.
W istocie białej około rogów potylicznych komór bocznych oraz wysoko na sklepistości podkorowo w lewej półkuli mózgu widoczne sa drobne patologiczne ogniska o max. wym. ok. 3-4mm, o wysokim sygnale w obrazach Flair/t2, t2-zależnych, bez cech restrykcji dyfuzji- niespecyficzne, charakter naczyniopochodny? w różnicowaniu demielinizacyjny (szeroko pojety). poza tym w mózgu i móżdzku bez uchwytnej patologii ogniskowej, sygnał istoty białej i szarej bez zmian..
Podejrzenie SM, czekam na powtorkę rezonansu za pol rokju, wtedy sie okaze..
Rada : idz do lekarza. Takie zamartwianie sie i jakies głupie domysly w niczym Ci nie pomogą!
Pozdrawiam i zycze zdrowia
marlena

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: