Reklama:

Co na poprawę pamięci? (23)

Forum: Pamięć i koncentracja

Początkująca
25-11-2022, 11:28:48

Ewentualnie jeszcze orzechy można do tego dodać
gość
25-05-2023, 02:36:30

Treść zablokowana przez moderatora

Początkująca
26-06-2023, 09:06:58

Na poprawę pamięci warto rozwiązywać różnego typu łamigłówki, wykreślanki, krzyżówki, czytać książki, wykonywać obliczenia matematyczne w pamięci, uczyć się nowych umiejętności, a także rymowanek/wierszy/piosenek na pamięć. Można również skorzystać z rehabilitacji neuropsychologicznej, która jest dostosowana do indywidualnych potrzeb Pacjenta.
https://neuropsycholog.magdalenabiskup.pl/

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Wyniki badan
Na podstawie rezonansu glowy i angiografi glowy katowe zgiecie tetnicy lewej gornej mozdzku, Asymetria tylnych tetnic laczacyh l>p oraz zmian 3×4mm w istocie białej podkorowej i płacie czołowym 2mm co oznaczają i jak wpływają. Mdlalam parę razy raz z drgawkami. Czasem ciężko mi się wysłowić. Nie trafiam w klamki. Boli mnie glowa czesto. Czasem mam wrażenie że mam zachwiania. Czasem jak wstaje z krzesla to mam nogi z waty jakby miało odciąć z zasilanie a potem jak poczekam przestaje tak samo na studiach przy tablicy miałam. Ktoś coś doradzi 4miesiace do wizyty mam.
gość
Złamanie palucha
Witam, jestem 2 dni po operacji złamanego palucha, założono druty. Czy mogę już zacząć chodzić w bucie odciążającym bez lęku? Bo jednak jest nacisk trochę, nie da się do końca tego uniknąć..
gość
asymetria w mr
Czemu przy zatoce klinowej jedna część jest czarna a druga jasna?[img]http://static2.medforum.pl/upload/image/em_photo_forum/251bad5486fc6aa44d0ae41f82b3f9cd.png[/img]
gość
Kiedy rozpocząć rehabilitację po zszyciu nerwu promieniowego
Witam, mój 14 letni syn w wyniku wypadku miał rozległą ranę szarpaną powyżej łokcia. Niestety nerw promieniowy był przecięty. W ciągu kilku godzin wylądował na stole operacyjnym i nerw został zszyty "koniec do końca" (Taki opis na wypisie). Ma czucie w ręce, rusza palcami ale nie może podnieść nadgarstka (ręką zwisająca). Moje pytanie to po jakim czasie od operacji można rozpocząć rehabilitację (fale,prady itp) mająca na celu stymulację unieruchomionych mięśni ręki, reka nadal w szynie gipsowej.
Reklama: