Reklama:

clonazepam- mój parner jest uzależniony (32)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
07-03-2020, 19:19:40

Ja nie czuję braku snu od 2017r. Biorę to od 2018r.I jest ok :) Nie *** głupot, że to narkotyk itd.
gość
13-11-2020, 00:00:25

Biorę Clono 35 lat, na nerwice lękową,myśle źe byłam w takim stanie źe gdyby nie lekarz i ten lek, bym nie źyła. Brałam pramolan i 1mg Clono i stanęłam na nogi, lęki i trzęsawka powoli odeszły. Odstawiałam go rok po trochę, udało się, potem był stres i zaczęłam brać 0,5 mg. Zawsze dawkę miałam pod kontrolą jak najmniejszą nigdy nie zwiększałam. Biorę go do dziś, juź nie działa ale nie zwiększam dawki, o nie.
gość
13-11-2020, 00:13:36

Ten lek przywrocił minie do źywych, jest super na lęki, nerwice. Ale bierzcie zawsze najmniejszą dawkę 1mg to duźo, i nigdy nie zwiększajcie, jak będzie lepiej, to szybko zejćcie na 0,5mg on dalej działa. Bo z duźych dawek jest bardzo ale to bardzo cięźko zejść.
gość
14-11-2020, 14:04:18

Gość 2017-05-26 21:06:37
Byłem uzależniony od Clona
Pobyt w szpitalu psychiatrycznym tzw. Detox i na prawdę fachowe leczenie wyleczyło mnie. Nie biorę już trzy lata. Wiem, ze mój mózg nie wyleczy się z tego tak jak u alkoholików ale nie jest mi już clon potrzebny. Agresja , jak pamiętam zawsze wynikała z braku leku. Ale to już przrszłość. Powodzenia życzę.
Można wiedzieć, czy w tym szpitalu byłeś na NFZ czy prywatnie? I jakie lekartstwa otrzymywałeś na rzucenie clona?
gość
14-11-2020, 14:10:33

Gość 2015-05-02 14:06:52
co za głupoty piszecie, że clonazepam działa jak narkotyk. może tak,jeżeli ktoś go bierze dla fazy. ja biorę clonazepam od 1989 roku, czyli 26 lat. dziś mam 63 lata i żadnych zmian w mózgu nie mam. przepisał mi neurolog na napięcia mięśniowe i lęk uogólniony. normalnie funkcjonuję do dziś, główka zdrowa i nic się nie dzieje. brałem w przeszłości z reguły 2 mg, a przy większych stresach i 6 mg. dziś biorę od roku rano i wieczorem po 0,5 mg clonazepamu. oczywiście odstawić jest trudno ze względu na długi okres brania, ale mi ta tabletka pozwala normalnie funkcjonować i nie przesadzajcie z tymi radami,żeby zostawić człowieka,bo bierze ten lek . rozsądek trzeba zachować we wszystkim!
Jeden z nielicznych rozsądnych komentarzy, jakie przeczytałam kiedykolwiek na temat clona. Czy jakieś skutki uboczne wystąpiły po dłuzszym okresie zazywania leku badź po zwiększeniu dawki?
gość
09-02-2021, 23:59:08

Gość 2019-05-03 11:28:11
' Witam też BYŁAM uzależniona od clonazepamu. Wprawdzie śmieszniej dawki bo tylko,albo aż połowa tabletki 2 mg i brałam ja codziennie. Wymuszalam na mamie podawanie mi takiej dawki twierdząc że mnie to uspokoi i uspokajalo na chwilę, potem lek wracał ze zdwojoną siłą. wszystko trwało ładnych parę lat w miedzyczasie zaliczyłam kilka wizyt w szpitalu psychiatrycznym z powodu tendencji samobójczych i jedna wizyle na neurochirurgi gdyz po przedawkowaniu leków doszło u mnie do ataku padaczki a następnie w skutek ataku do powstania krwiak,który mosial być operowany,gdyż zagra al życiu. Dziś jestem po odstąpieniu tego gowna i gdy pisze o tym wszystkim wydaje mi się ze to nie byłam Ja.Można odstawić ten lek i naprawdę trzeba ,zmienia on osobowość w 100 procentach. A dnia na dzień postanowiłam go odstawić.Potrzebna była tylko silna woła.Przeszłam przez wszystkie objawy odstąpienia i dziś jestem wolna. Borykam się jeszcze z zaburzeniami osobowości,ale te zaburzenia przy dobrze dobranych lekach nie są aż tak silne i tragiczne w skutkach jak Clony. Chce ostrzedz i jednocześnie dac nadzieję że można to zostawić. Trzeba motywacji wsparcia i czasu. Clonu już nie biorę 2 lata i nie wruce do tego nie chce. Pozdrawiam i życzę powodzenia!!
.
Mam problem z Clonem, czy możesz się do mnie odezwać?
gość
27-05-2021, 08:43:41

Treść zablokowana przez moderatora

gość
21-08-2021, 04:51:05

Brałem to gów...przez dobre 10 lat.Nie umiałem bez tego funkcjonować🙈 Tak się zdarzyło,że poszedłem siedzieć,a tam niepoważni lekarze odstawili mi go z dnia na dzień. Chodziłem po suficie,dostawałem na głowę😩 Ale przeżyłem.Nawet załatwiłem sobie cała paczkę na lewo.Ale już mi nie była potrzebna😊Teraz czasami biorę 0.5 jak lecę samolotem,albo jak jestem bardzo przemęczony i nie mogę zasnąć.
Pzdr...
gość
01-05-2022, 12:33:32

Syn bierze clonozepan łyka jak cukierki do tego alkohol niemsm już sił z tym walczyć kupuje to świństwo od kogos
gość
31-10-2023, 20:31:51

gość 07-03-2020, 19:19:40
Ja nie czuję braku snu od 2017r. Biorę to od 2018r.I jest ok :) Nie *** głupot, że to narkotyk itd.

Ziomeczku odstaw na tdzien to pogadamy,
Mam nadzieję że nie jeździsz autem

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
gość
Dr Nikodem Przybyłko.
Witam, czy kogoś z Państw operował dr Nikodem Przybyłko? Wydaje się, że jest to naprawdę super fachowiec. Czeka mnie operacja. Pozdrawiam Piotr
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
gość
Mielopatia - wymiar rdzenia 4mm
Cześć, mam zdiagnozowaną dyskopatia na poziomie C5 C6 i C6 C7. Dodatkowo też rozwinęła się już mielopatia / ucisk na rdzen bo wymiar strzałkowy wynosi tylko 4mm. Neurochirurg na razie nie widzi konieczności operacji bo nie mam ciężkich objawów. Aktualnie to lekko obnizona sila miesniowa w rekach, sporadyczne uciski w okolicach karku. Mam tez mrowienie lewej polowy twarzy ale powiedzieli ze to z innego powodu (mam tez zmiany w mozgu). Badania neurologiczne w normie. 2 fizjoterapeutów odmówiło rehabilitacji bo nic się już nie da zrobić a nie chcą zaszkodzić. Nie wiem co robić. Z jednej strony po co się operować jeśli objawy nie są mocno dokuczliwe, z drugiej strony nie chce żeby było za późno... Doradźcie proszę
Reklama: