Reklama:

clonazepam- mój parner jest uzależniony (32)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
07-03-2020, 19:19:40

Ja nie czuję braku snu od 2017r. Biorę to od 2018r.I jest ok :) Nie *** głupot, że to narkotyk itd.
gość
13-11-2020, 00:00:25

Biorę Clono 35 lat, na nerwice lękową,myśle źe byłam w takim stanie źe gdyby nie lekarz i ten lek, bym nie źyła. Brałam pramolan i 1mg Clono i stanęłam na nogi, lęki i trzęsawka powoli odeszły. Odstawiałam go rok po trochę, udało się, potem był stres i zaczęłam brać 0,5 mg. Zawsze dawkę miałam pod kontrolą jak najmniejszą nigdy nie zwiększałam. Biorę go do dziś, juź nie działa ale nie zwiększam dawki, o nie.
gość
13-11-2020, 00:13:36

Ten lek przywrocił minie do źywych, jest super na lęki, nerwice. Ale bierzcie zawsze najmniejszą dawkę 1mg to duźo, i nigdy nie zwiększajcie, jak będzie lepiej, to szybko zejćcie na 0,5mg on dalej działa. Bo z duźych dawek jest bardzo ale to bardzo cięźko zejść.
gość
14-11-2020, 14:04:18

Gość 2017-05-26 21:06:37
Byłem uzależniony od Clona
Pobyt w szpitalu psychiatrycznym tzw. Detox i na prawdę fachowe leczenie wyleczyło mnie. Nie biorę już trzy lata. Wiem, ze mój mózg nie wyleczy się z tego tak jak u alkoholików ale nie jest mi już clon potrzebny. Agresja , jak pamiętam zawsze wynikała z braku leku. Ale to już przrszłość. Powodzenia życzę.
Można wiedzieć, czy w tym szpitalu byłeś na NFZ czy prywatnie? I jakie lekartstwa otrzymywałeś na rzucenie clona?
gość
14-11-2020, 14:10:33

Gość 2015-05-02 14:06:52
co za głupoty piszecie, że clonazepam działa jak narkotyk. może tak,jeżeli ktoś go bierze dla fazy. ja biorę clonazepam od 1989 roku, czyli 26 lat. dziś mam 63 lata i żadnych zmian w mózgu nie mam. przepisał mi neurolog na napięcia mięśniowe i lęk uogólniony. normalnie funkcjonuję do dziś, główka zdrowa i nic się nie dzieje. brałem w przeszłości z reguły 2 mg, a przy większych stresach i 6 mg. dziś biorę od roku rano i wieczorem po 0,5 mg clonazepamu. oczywiście odstawić jest trudno ze względu na długi okres brania, ale mi ta tabletka pozwala normalnie funkcjonować i nie przesadzajcie z tymi radami,żeby zostawić człowieka,bo bierze ten lek . rozsądek trzeba zachować we wszystkim!
Jeden z nielicznych rozsądnych komentarzy, jakie przeczytałam kiedykolwiek na temat clona. Czy jakieś skutki uboczne wystąpiły po dłuzszym okresie zazywania leku badź po zwiększeniu dawki?
gość
09-02-2021, 23:59:08

Gość 2019-05-03 11:28:11
' Witam też BYŁAM uzależniona od clonazepamu. Wprawdzie śmieszniej dawki bo tylko,albo aż połowa tabletki 2 mg i brałam ja codziennie. Wymuszalam na mamie podawanie mi takiej dawki twierdząc że mnie to uspokoi i uspokajalo na chwilę, potem lek wracał ze zdwojoną siłą. wszystko trwało ładnych parę lat w miedzyczasie zaliczyłam kilka wizyt w szpitalu psychiatrycznym z powodu tendencji samobójczych i jedna wizyle na neurochirurgi gdyz po przedawkowaniu leków doszło u mnie do ataku padaczki a następnie w skutek ataku do powstania krwiak,który mosial być operowany,gdyż zagra al życiu. Dziś jestem po odstąpieniu tego gowna i gdy pisze o tym wszystkim wydaje mi się ze to nie byłam Ja.Można odstawić ten lek i naprawdę trzeba ,zmienia on osobowość w 100 procentach. A dnia na dzień postanowiłam go odstawić.Potrzebna była tylko silna woła.Przeszłam przez wszystkie objawy odstąpienia i dziś jestem wolna. Borykam się jeszcze z zaburzeniami osobowości,ale te zaburzenia przy dobrze dobranych lekach nie są aż tak silne i tragiczne w skutkach jak Clony. Chce ostrzedz i jednocześnie dac nadzieję że można to zostawić. Trzeba motywacji wsparcia i czasu. Clonu już nie biorę 2 lata i nie wruce do tego nie chce. Pozdrawiam i życzę powodzenia!!
.
Mam problem z Clonem, czy możesz się do mnie odezwać?
gość
27-05-2021, 08:43:41

Treść zablokowana przez moderatora

gość
21-08-2021, 04:51:05

Brałem to gów...przez dobre 10 lat.Nie umiałem bez tego funkcjonować🙈 Tak się zdarzyło,że poszedłem siedzieć,a tam niepoważni lekarze odstawili mi go z dnia na dzień. Chodziłem po suficie,dostawałem na głowę😩 Ale przeżyłem.Nawet załatwiłem sobie cała paczkę na lewo.Ale już mi nie była potrzebna😊Teraz czasami biorę 0.5 jak lecę samolotem,albo jak jestem bardzo przemęczony i nie mogę zasnąć.
Pzdr...
gość
01-05-2022, 12:33:32

Syn bierze clonozepan łyka jak cukierki do tego alkohol niemsm już sił z tym walczyć kupuje to świństwo od kogos
gość
31-10-2023, 20:31:51

gość 07-03-2020, 19:19:40
Ja nie czuję braku snu od 2017r. Biorę to od 2018r.I jest ok :) Nie *** głupot, że to narkotyk itd.

Ziomeczku odstaw na tdzien to pogadamy,
Mam nadzieję że nie jeździsz autem

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: