Reklama:

ciśnienie w głowie (30)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
08-09-2016, 20:51:28

Widzę, że wątek dawno nie był odświeżany, ale dopiszę komentarz dla osób, które właśnie szukają rozwiązania swojego problemu.
U mnie się okazało, że to jednak nerwica. Ale od początku.
Dokładnie tydzień temu dopadło mnie kołotanie serca. Ciśnienie wzorowe (127/84 więc w normie) a puls z kolei to 127 uderzeń na minutę. Brałem leki na serce. Serce się po pewnym czasie uspokoiło (jakieś 2 dni od brania leków) a tu nagle atak. I leki wzięte (Propranozol WZF), nic. Wziąłem krople (Milocardin) dalej nic nie pomaga. Do tego dochodzą lęki. Strach, że coś może jednak z nami nie tak, zawroty głowy, ogólne uczucie wielkiego niepokoju. Po 6 godzinach byłem tym tak wykończony, że zasnąłem. Na drugi dzień do lekarza i diagnoza - nerwica lękowa.
Na prawdę ciężko się z tym walczy. Nawet jeśli przez 3 godziny wmawiacie sobie, że wszystko jest ok. Serce działa normalnie, nie wkręcaj sobie do głowy żadnych chorych jazd. Leki to jedno, ale najbardziej polecam psychoterapię. Tylko znajdźcie dobrego terapeutę i na prawdę, leki można odstawić. Mi się udało.
Jeśli ktoś to przeczyta: idź do lekarza, powiedz mu o wszystkim co Ci się działo. On chce Ci pomóc, nie zaszkodzić. A to, że chodzisz do psychologa czy do psychiatry wcale nie stwierdza, że jesteś nie wiadomo jak umysłowo chory. Nie, nie jesteś wariatem jak w filmie. Po prostu jesteś chory.
gość
01-10-2016, 21:20:06

ja natomiast czuje sie zadreczony dzwiekami. do tego mam wrazenie, ze glowa zaraz mi eksploduje. pozatym czasem mam bole glowy i mrowienie w srodku jakby mrowki mi w czaszce lataly. zaliczylem roznych specjalistow i rozne badania. nikt nic nie wie. juz nie wiem gdzie isc. poradzcie cos prosze...
gość
02-10-2016, 15:23:33

może i jest na to rada
gość
30-11-2016, 22:21:24

Diagnozowanie w kierunku problemów z ciśnieniem wewnątrzczaszkowym bym zrobiła
gość
14-12-2016, 19:34:05

Ja miewam to samo. Miewam, bo wysokie ciśnienie w gowie czuję średnio co drugi dzień - szczególnie po południu i to niekoniecznie przy wysokim ciśnieniu tętniczym. Jeśli chodzi o ciśnienie to jest bardzo skaczące. Biorę systematycznie leki na nadciśnienie. Kilka dni temu poszedłem do przychodni bo miałem 200/100 i czułem to w głowie. Doktor dał mi Captopril (taki lek interwencyjny) i nic nie pomogło. Wysłał mnie więc do szpitala na SOR, ale po drodze ciśnienieziej mnie niepokoi zaczęło spadać i szpital sobie darowałem. Najbardziej mnie niepokoi to, że ciśnienie mam np. 130/75 a w głowie czuję wysokie ciśnienie
gość
13-03-2017, 12:40:13

Na za tkane z rana uszy i ciśnienie w głowie pomaga odksztuszanie wydzieliny schylanie głowy w dół cukierki do ssania i dużo picia
gość
12-09-2017, 17:46:20

U mnie bardzo podobna sytuacja. Ciśnienie krwi 100/60 a w głowie jakby mózg miał eksplodowac. Do tego dochodzi ból szyi dretwienie palców u rąk zatkane ucho problemy z zatokami. Rozwiązanie podsunął mi mój stomatolog. Okazuje się za "zjadam" zęby a to znaczy że prawdopodobnie zgrzytam zębami. W każdym razie powiedział mi ze moje problemy są spowodowane krzywym zgryzem i ciągłym napięciem szczękowym.
gość
13-09-2017, 07:53:54

to jeszcze nietrafiona diagnoza
gość
22-10-2017, 20:15:19

Każdy opisał podobne ale inne bóle. Nic mi ten artykuł nie pomógł. Moje bóle to migrena. Moje szumy w głowie i głuchota to otoskleroza. Postawili diagnozy i nie pomogli. Cierpię po cichu. W pracy mi nie ufają, bo może zachoruje. Więc się ukrywam z bólem. W domu mają już mnie dość bo ich uciszam . Halas boli. Jak tu żyć dalej. Czuję że cierpliwości i sił zaczyna brakować.
gość
13-01-2018, 20:20:17

U mnie to lamblia. Cisnienie w glowie do tego zmeczenie i sennosc.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: