Reklama:

ciśnienie w głowie (30)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
03-06-2013, 11:10:05

Błagam o pomoc, od 5 miesięcy czuję straszne ciśnienie w głowie, mam uczucie "zatkanego" ucha. Nikt nie potrafi postawić diagnozy. Badanie tomografem i rezonansem nic nie wykazały. Serce, błędnik w porządku. Badanie dna oka nic nie wykazało. A ja nie mogę normalnie żyć. Jestem osłabiona, nic mi się nie chce, nie jestem w stanie normalnie funkcjonować. Byłam u kręglarza, nastawił mi kręgosłup i bez zmian. Mam małe dzieci i muszę dla nich żyć, a nie mam siły. Pomożcie
gość
03-06-2013, 12:11:42

Może chorujesz na nadciśnienie krwi, migrenę lub masz podwyższone ciśnienie płynu mózgowo rdzeniowego. Proponuję zmienić lekarza neurologa a i zrób poziom hormonów kobiecych i tarczycy. U mojej znajomej było tak że głowę jej rozsadzało a nasi miejscowi neurolodzy wypisywali tylko leki p/bólowe w końcu mąż nie wytrzymał i pojechał z nią do dużego miasta do starego neurologa którego ktoś polecił ten obejrzał ją i stwierdził wtórne zaburzenie odpływu mózgowo rdzeniowego i nadczynność tarczycy dali leki, do szpitala pod kroplówki w końcu wszczepili jej zastawkę do głowy bo te bóle wciąż nawracały i teraz jest ok niedawno urodziła bez problemu córeczkę
gość
03-06-2013, 17:42:51

tarczyca zbadana, jest ok. tetnice szyjne rowniez - robiłam usg. badania na borelioze nic nie wykazały. jestem naprawde załamana
gość
05-06-2013, 11:25:59

hej, ja mam podobne objawy rozsadzanie w głowie i od jakiegos czasu w szyi, tez nie wiem co mi dolega, lekarze nic nie wiedzą, mozesz napisać kiedy i w jakich okolicznosciach zaczęły ci się te objawy?
gość
05-06-2013, 12:14:22

A może kręgosłup szyjny coś nie tak??
gość
05-06-2013, 17:08:27

Tak, stwierdzono przepukliny w odcinku szyjnym ale jak stwierdził dziś neurochirurg, nie mogą dawać takich objawow. I on nie wie co mi jest. Nic, tylko umierać:(, tylko na co? Dał namiary na prof. z Poznania, może tam coś ustalą.
gość
05-06-2013, 17:12:32

Gość 2013-06-05 13:25:59 hej, ja mam podobne objawy rozsadzanie w głowie i od jakiegos czasu w szyi, tez nie wiem co mi dolega, lekarze nic nie wiedzą, mozesz napisać kiedy i w jakich okolicznosciach zaczęły ci się te objawy?
Po raz pierwszy miałem takie objawy po treningu na siłowni, teraz mam kilka razy dziennie, całkowicie niespodziewanie, nagle.
gość
07-06-2013, 13:39:43

hej, ja tez mialam rezonans głowy, tomografie zatok, u mnie trwa to praktycznie caly czas, czuje jak mi cisnienie rozsadza głowę, mam też dziwne mrowienie w mózgu i napor krwi do głowy, praktycznie odczuwam to w całej głowie, boli mnie też szyja, nie badałam sie na bolerioze, może popros o skierowanie do szpitala, u mnie te problemy zaczęły sie zawrotami głowy a po jakims czasie doszły te bóle, chcialam jeszcze zapytać cię czy odczuwasz szczypanie w głowie? Mi lekarze probują wmówic nerwicę, jednak wg mnie jak nie wiedzą co pacientowi dolega, zwalaja na nerwicę
gość
08-06-2013, 17:49:20

szczypania nie mam. Ale wykańczają mnie te niespodziewane ataki ciśnienia w głowie, nachodzą zupełnie niespodziewanie. Dostaliśmy namiar na prof. Wojciecha Kozubskiego do Poznania, ale opinie o nim są dość niepochlebne. Nie wiem co robić. Najlepiej zgonić wszystko na nerwicę, patałachy, nie lekarze. W poniedziałek wracam do pracy, nie wiem jak to będzie.
gość
11-07-2013, 09:24:30

Poprawiło się coś u Ciebie, czy lekarze już znają przyczynę?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: