Mój syn ma niedorozwój ciała modzelowayego .Dziś ma 23 lata i wczoraj powiedział mi że będzie ojcem.
gość 21-07-2014, 10:15:24Witam, syn również ma częsciową agenezję ciała modzelowatego. Ma osłabione napięcie mięśniowe. Jak zdiagnozowane? Patrzył pod kątem i drgały mu gałki oczne w maksymalnym wychyleniu na bok. Okulista stwierdził, że budowa oka jest ok. Obecnie jest lepiej - prawdopodobnie to z powodu niskiego napięcia. Natomiast od kilku dni mruży oczy, a w zasadzie zamyka oboje na dłuższą chwilę. Nie wiem co to.. Już teraz człowiek głupieje, czy to są jakieś normalne zachowanie, czy niepokojące objawy... Ma obecnie 9miesięcy i nie raczkuje, ale powoli zaczyna chyba się przymierzać, nie siedzi, nie gaworzy, ale dużo piszczy. Jest radosnym i kochanym dzieckiem.
gość 03-06-2023, 19:36:55gość 21-07-2014, 10:15:24Witam, syn również ma częsciową agenezję ciała modzelowatego. Ma osłabione napięcie mięśniowe. Jak zdiagnozowane? Patrzył pod kątem i drgały mu gałki oczne w maksymalnym wychyleniu na bok. Okulista stwierdził, że budowa oka jest ok. Obecnie jest lepiej - prawdopodobnie to z powodu niskiego napięcia. Natomiast od kilku dni mruży oczy, a w zasadzie zamyka oboje na dłuższą chwilę. Nie wiem co to.. Już teraz człowiek głupieje, czy to są jakieś normalne zachowanie, czy niepokojące objawy... Ma obecnie 9miesięcy i nie raczkuje, ale powoli zaczyna chyba się przymierzać, nie siedzi, nie gaworzy, ale dużo piszczy. Jest radosnym i kochanym dzieckiem.
Treść zablokowana przez moderatora
gość 15-11-2024, 01:58:39
Witam, od wczoraj mam ten sam problem. Jestem w 34 tc. Z racji wieku mialam wykonywane wszystkie 3 badania prenatalne plus echo serca w renomowanej klinice w Katowicach. Nikt nie dopatrzył się wady. Dopiero jak zmieniłam lekarza prowadzącego, ten zauważył brak. Dziś potwierdzono diagnozę w Klinice. Jesteśmy załamani, dalsza diagnostyka w czasie ciąży nie ma sensu, trzeba czekać na rezonans po porodzie. Odezwijcie się proszę, jeśli macie teraz podobne rozpoznanie.
gość 15-11-2024, 01:58:39
Witam, od wczoraj mam ten sam problem. Jestem w 34 tc. Z racji wieku mialam wykonywane wszystkie 3 badania prenatalne plus echo serca w renomowanej klinice w Katowicach. Nikt nie dopatrzył się wady. Dopiero jak zmieniłam lekarza prowadzącego, ten zauważył brak. Dziś potwierdzono diagnozę w Klinice. Jesteśmy załamani, dalsza diagnostyka w czasie ciąży nie ma sensu, trzeba czekać na rezonans po porodzie. Odezwijcie się proszę, jeśli macie teraz podobne rozpoznanie.
gość
Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.
Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.