Reklama:

choroba moyamoya (64)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
06-02-2010, 21:51:58

porobilo sie w tym komputerze jakies logig jakies konto to wszystko dosc skaplikowane pozdrawiam moyamoya
gość
09-02-2010, 07:52:22

Cześć nazywam się Krzysztof ja dowiedziałam się że mam chorobę moyamoya trzy tygodnie temu po trzy letnim badaniu mnie na wszystkie możliwe sposoby.Jestem po dwóch udarach obydwu stron mam niedowład prawej nogi i lewej ręki mam 33 lata .Proszę o kontakt na maila iwa1970@gmail.com.pozdrawiam.
gość
09-02-2010, 18:58:38

WITAM JA O MOJEJ CHOROBIE MOYAMOYAWIEM JUZ GDZES DWA LATA CHCIALA BYM SIE DOWIEDZIEC CO ZAZYWASZ ZA LEKII CO MYSLISZ DALEJ POZDRAWIAM MOYAMOYA
gość
12-02-2010, 08:16:48

Cześć biorę Memotropil 1200,Polocard 75,Aclotin 250,moja siostra jest pielęgniarką i próbuje coś załatwić i się dowidzieć czy w polsce robia takie zabiegi .Mam coś wiedzieć kokretnego za dwa tygodnie pozdrowienia
gość
15-02-2010, 16:48:45

wyczytalam w internecie ze operacja moyamoya u 3 letniej dzewczynki odbyla sie w lublinie dla mie to troche daleko i niewiem wogule jak do sie zabrac pozdrawiam moyamoya
gość
03-05-2011, 14:44:24

Witam, trafiłem tutaj dopiero teraz - wcześniej nie miałem możliwości z nikim podzielić się moimi przeżyciami w związku z chorobą moyamoya. Widzę, że nikt tutaj już dawno nie zaglądał. Obecnie mam 16 lat z chorobą borykam się już od 8 roku życia. Oczywiście na początku zaczęło się od małych niedowładów - później było gorzej. Zanim wykryto u mnie chorobę moyamoya przeszedłem wiele badań. Leżąc w szpitalu przeżyłem najgorszy atak choroby w swoim życiu. Budząc się w nocy nie czułem połowy swojego ciała. Szybka reakcja lekarzy spowodowała, że atak ustąpił. Później przez kolejne lata nieraz mi się poprawiało, a nieraz pogarszało. Na szczęście teraz jest dobrze - jedyne co występuje u mnie to bóle głowy i czasem zniekształcenie mowy( nie mogę wydusić z siebie słowa). Wcześniej miałem liczne niedowłady, których teraz już prawie nie odczuwam - nie pojawiają się często. Nie wiem czy ktoś zobaczy jeszcze to co napisałem ale jeśli to podaję swój adres e-mail, gdyby ktoś chciał ze mną porozmawiać : matorax01@gmail.com
Myślę, że z tą chorobą da się żyć - po prostu trzeba się od niej oderwać, myśleć o czymś innym - o swoich planach, marzeniach. Gdybym się tak bardzo zamartwiał, że jestem chory to już może nie byłbym w stanie napisać na tym forum.
Trzymajcie się wszyscy!
gość
17-06-2011, 19:25:24

Gość 2009-02-20 23:15:00 w 2007 trafilam do szpitala z niedowladem gornej konczyny iwykrzywiona twarza mowa jak bym byla pijanapo badaniach szpitalnych eeg tomografi komputerowej wyszlo ze mam niedokrwienie prawej pulkuli mozgu nastepnie bylo kilka rezonansow magnetycznych ktore wykazaly stan zapalny wprawej pulkuli mozgu wyslano mnie na biopsie poniewaz podejzewano glejaka biopsja sie nie odbyla poniewaz byl to udar pojechalam jeszcze na jeden rezonans ipo tym znowu wyszedl stan zapalny ale mialam zrobic tomografie tetnic muzgowych iwyszlo szdlo z worka choroba moyamoya
gość
24-06-2011, 20:43:19

Hej!
Mam 17 lat i od 4 lat wiem, że choruje na zespół moya-moya. Obecnie jestem pod opiekom CZD w Warszawie. Nikt nie zaproponował mi operacji, biorę tylko leki, tj: memotropil, neotropil i polocard. Czy moglibyście polecić jakiegoś dobrego lekarza-lokalizacja nie ma znaczenia, bo i tak np. do Warszawy dojeżdżam z Gorzowa Wielkopolskiego.
Pozdrawiam, życzę wytrwałości w walce z chorobą i z góry dziękuje za pomoc. :)
Ewelina
gość
25-06-2011, 09:33:41

Przepraszam, ale w moim poście popełniłam jeden błąd, tzn. zamiast memotropil powinien być cavinton.
Ewelina
gość
28-12-2011, 18:25:55

Witam
Ja borykam się ze zamknięciem tętnicy środkowej mózgu od 3 lat
Czy ktoś wie czy oprócz 3 letniej Hani w Polsce jeszcze ktoś przeszedł operację
Jeśli tak to może ktoś podać kontakt
pozdrawiam !!!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: