Reklama:

choroba moyamoya (64)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
20-02-2009, 22:15:00

w 2007 trafilam do szpitala z niedowladem gornej konczyny iwykrzywiona twarza mowa jak bym byla pijanapo badaniach szpitalnych eeg tomografi komputerowej wyszlo ze mam niedokrwienie prawej pulkuli mozgu nastepnie bylo kilka rezonansow magnetycznych ktore wykazaly stan zapalny wprawej pulkuli mozgu wyslano mnie na biopsie poniewaz podejzewano glejaka biopsja sie nie odbyla poniewaz byl to udar pojechalam jeszcze na jeden rezonans ipo tym znowu wyszedl stan zapalny ale mialam zrobic tomografie tetnic muzgowych iwyszlo szdlo z worka choroba moyamoya
Początkująca
22-05-2009, 20:20:00

ja tez mam chorobe moya-moya,ale wykryto to w Anglii,gdzie przebywałam,mam 30 lat, gdzie tu robia operacje na ta chorobe bo od nikogo z lekarzy nie potrafie sie dowiedziec.z powazaniem mój mail goskak5@o2.pl
gość
23-05-2009, 08:36:00

czy zazywasz jakies leki czy od rozpoznania choroby moyamoya mialas jakies udary ja mam 49 lat o operacji nikt nie wspomina narazie zazywam leki dzeci sa w trakcie badan istnieja podobniesz jakies operacje ale za granica w polsce cisza. pozdrawiam
Początkująca
25-05-2009, 10:36:00

zazywam lucetam, i aspiryne na rozżedzenie krwi, ja mam szanse na operacje w londynie na hammersmit, gdzie leżałam w szpitalu
gość
25-05-2009, 17:02:00

ja biore tritace na nadcisnienie,memotropil na krazenie, polocard na rozzedzenie,betaserc na zawroty narazie dzeki bogu bez udarow
gość
26-05-2009, 09:03:00

ja sie okropnie wystraszyłam w nidziele głowa to mi pękała i zbierało mi sie na wymioty, tak jak wtedy gdy zachorowałam, czasami okropnie sie boję, dostałam skierownie na rezonans, ale musze czekac az do pazdziernika z NFZ.TUTAJ NIKT SIE NAMI NIE PRZEJMUJE
gość
27-05-2009, 19:26:00

niewiwm z kad pochodzisz bo ja z pomorskiego z tyrm rezonansem moze bys sprobowala gdze indzej mi lekarz powiedzal ze juz innych badan nie bede miala, mialam 3 rezonanse i1 tomografie tetnic mozgowych frezonans pokazywal stan zapalny w prawej polkuli mozgu . glowa boli mnie dosc czesto i wtedy biore ketonal probowalam dostac sie do jakies fundacj bo jednak razem razniej ale bez rezultatu dzieki bogu ze choc z toba moge sobie popisac trzymaj sie pozdrawiami ,dzeki ze sie odzywasz
gość
28-05-2009, 06:51:00

ja jestem z opolskiego ze zdzieszowic, szkoda ze nikogo to nie interesuje , ja ide na rezonans za który musze zapłacic 650 zl, bo do pazdziernika nie bede czekała, mam dopiero 30 lat , i boje sie
gość
09-06-2009, 13:42:00

wyczytalam w internecie ze w lublinie zrobiono operacje 3 letniej dzewczynce czytajac ten artykul chcialo mi sie plakac z jednej strony ze tez ja to spotkalo z drugiej ze sie udalo bo jest ona bardzo mlodzudka zycie przed nia i ma tylu wspanialych ludzi wokol siebie pozdrawiam nie odpisywalam bo jerzdze na rechabilitacje mam rownierz problemy z kregoslupem
Początkująca
11-06-2009, 06:18:00

ja juz mam wyniki rezonansu, jutro mam wizyte u neurochirurga w szpitalu, mam nadzieje, ze bede juz cos wiecej wiedziała ,odezwe sie jutro

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: