Reklama:

Choroba Creutzfeldta - Jacoba (91)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Początkująca
30-08-2022, 21:54:37

Oczywiście że można się przebadać, czy tylko Pani udźwignie postawiona diagnoza, ja np. Nie chciałabym wiedzieć i nauczyć się z tą myślą zyc
Gość 2022-06-16 18:08:30
Witam. Moja mama zmarła na te chorobę w kilka lat temu , kilka miesięcy później zmarła również na tę chorobę jej koleżanka mieszkająca parę km dalej co wskazywało najbardziej na to że zjadły obie zarazona partie mięsa natomiast teraz objawy tej choroby ma siostra mojej mamy ... czekamy na wynik bialka ...
Czy ktoś z państwa wie jak można określić czy jaki jest to rodzaj crautzelta jakoba? I czy można wcześniej przebadać się nie mając objawów żeby wiedzieć czy się to odzoedziczylo? ...
gość
28-10-2022, 19:08:01

Gość 2022-08-13 18:54:38
Jeśli ktoś potrzebuje informacji odnośnie przebiegu choroby proszę pytać.
Proszę o kontakt mailowy: s_marcelina@wp.pl
gość
08-11-2022, 19:54:17

Jesli uzyskała Pani na to to oytanie odpiwuedz proszę o kontakt tel: 792 126 687
Gość 2022-06-16 18:08:30
Witam. Moja mama zmarła na te chorobę w kilka lat temu , kilka miesięcy później zmarła również na tę chorobę jej koleżanka mieszkająca parę km dalej co wskazywało najbardziej na to że zjadły obie zarazona partie mięsa natomiast teraz objawy tej choroby ma siostra mojej mamy ... czekamy na wynik bialka ...
Czy ktoś z państwa wie jak można określić czy jaki jest to rodzaj crautzelta jakoba? I czy można wcześniej przebadać się nie mając objawów żeby wiedzieć czy się to odzoedziczylo? ...
gość
19-11-2022, 12:14:06

Dzień dobry
Mogę prosić o nazwe tej kliniki z Łodzi?
misssiaaa 2022-08-30 23:43:05
Witam uważam że zaszła pomyłka i powinni państwo szukać dalej. Bardzo dobra klinika jest w Łodzi. Nie ma czegoś takiego że raz jest Jacob a raz nie , ponieważ on za długo rozwija się żeby tak sobie zniknąć. Pozatym z nim się żyje do półtora roku . Życzę szybkiego powrotu do zdrowia
rutiii 2012-01-03 19:31:28
Witam. Ponad dwa lata temu stwierdzono u mojej mamy chorobę Creutzfeldta - Jacoba. Objawy towarzyszące rzeczywiście świadczyły o możliwości wystąpienia tej choroby. Pobrano jej płyn rdzeniowy i wysłano do dalszych badań. Wynik przyszedł pozytywny - tj. w płynie rdzeniowym stwierdzono obecność białka 14-3-3. Mama żyje już z tą chorobą chorobą już ponad 2,5 roku. Ma bardzo dobre wyniki, lecz nie ma z nią żadnego kontaktu. Czasami jedynie widać, że nasze słowa do niej trafiają i że nas rozumie. Jakiś czas temu przyjęto ją do szpitala na kontrolne badania - powodem był utrzymujący się dobry stan zdrowia. Kolejny raz pobrano mamie płyn rdzeniowy. tym razem wynik wyszedł negatywny, tj. stwierdzono, że białko 14-3-3 już nie występuje w płynie rdzeniowym. Czy możliwe jest aby priony odpuściły i po prostu zniknęły z organizmu? Mózg nie został doszczętnie zniszczony bo mama żyje, a jej wyniki w dalszym ciągu są bardzo dobre. Czu możliwa jest zła diagnoza lekarzy? proszę o pomoc.
gość
05-03-2023, 22:42:29

Witam, czy u kogoś błędnie zdjagnozowano Crautzfelda-jacoba, a było to np autoimunologiczne zapalenie mózgu ?
gość
23-04-2023, 09:05:53

Dzień dobry czy ktoś odwiedza te forum jeszcze i ma wiedzę na temat tej choroby chciałbym dowiedzieć się.Jakie badania trzeba wykonać i co powiedzieć lekarzowi by na nie skierował.Od dłuższego czasu czuje się źle nie mogę spać,mam lęk oraz tracę czucie w dłoniach oraz nogach,zapominam mam towarzyszące bóle głowy oraz osłabienie mieśniowe ostatnio i spowolnienie straciłem też na wadze mam 40 lat.Kilka miesięcy wcześniej czułem się w miarę dobrze teraz mi się pogorszyło.Czy to może być to? .Gdzie szukać pomocy?.Proszę odpowiedź
gość
23-04-2023, 14:29:28

Dzień dobry czy ktoś odwiedza te forum jeszcze i ma wiedzę na temat tej choroby chciałbym dowiedzieć się.Jakie badania trzeba wykonać i co powiedzieć lekarzowi by na nie skierował.Od dłuższego czasu czuje się źle nie mogę spać,mam lęk oraz tracę czucie w dłoniach oraz nogach,zapominam mam towarzyszące bóle głowy oraz osłabienie mieśniowe ostatnio i spowolnienie straciłem też na wadze mam 40 lat.Kilka miesięcy wcześniej czułem się w miarę dobrze teraz mi się pogorszyło.Czy to może być to? .Gdzie szukać pomocy?.Proszę o odpowiedź
gość
07-07-2023, 13:18:16

gość 23-04-2023, 18:29:28

Dzień dobry czy ktoś odwiedza te forum jeszcze i ma wiedzę na temat tej choroby chciałbym dowiedzieć się.Jakie badania trzeba wykonać i co powiedzieć lekarzowi by na nie skierował.Od dłuższego czasu czuje się źle nie mogę spać,mam lęk oraz tracę czucie w dłoniach oraz nogach,zapominam mam towarzyszące bóle głowy oraz osłabienie mieśniowe ostatnio i spowolnienie straciłem też na wadze mam 40 lat.Kilka miesięcy wcześniej czułem się w miarę dobrze teraz mi się pogorszyło.Czy to może być to? .Gdzie szukać pomocy?.Proszę o odpowiedź

Eeg głowy oraz badanie płynu mózgowo rdzeniowego
gość
15-07-2023, 20:22:40

Moja mama zmarła w październiku 2022 roku na tę straszną i rzadką chorobę. Pierwsze objawy neurologiczne pojawiły się wiosną. Rezonans nic nie pokazał. Stan się pogarszał. Od takich konkretnych objawów neurologicznych jak zaniki pamięci, problemy z równowagą, mową, podwójne widzenie zmarła w czasie 1,5 miesiąca. Pełna wigoru i pasji kobieta, dbająca o swoje zdrowie. Nie mogę się z tym pogodzić do dzisiaj. Jak to się stało- nie wiemy. Miała skończone 68 lat.
gość
07-03-2024, 09:39:29

Bardzo proszę o jakiś kontakt

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: