Reklama:

Centrum rehabilitacyjne - poszukiwania (50)

Forum: Rehabilitacja

Początkujący
15-07-2015, 02:25:01

Są dobrzy za dobrą kasę. Są ośrodki równie dobre w ramach NFZ. Tylko nie prowadzą kryptoreklamy.
Romanek w takim razie musieliby robić to w całym internecie ;) Bo gdzie nie poszukasz to wszędzie o nich piszą :) i osobiście nie spotkałem się jeszcze ze złą opinią na ich temat, a jeżeli kryptoreklamą mają być efekty rehabilitacji to proszę więcej takich :D
Dopiero gdy zmierzysz się z wizją utraty bliskiej osoby, zaczynasz kochać prawdziwą miłością
Początkujący
15-07-2015, 02:25:06

Są dobrzy za dobrą kasę. Są ośrodki równie dobre w ramach NFZ. Tylko nie prowadzą kryptoreklamy.
Romanek w takim razie musieliby robić to w całym internecie ;) Bo gdzie nie poszukasz to wszędzie o nich piszą :) i osobiście nie spotkałem się jeszcze ze złą opinią na ich temat, a jeżeli kryptoreklamą mają być efekty rehabilitacji to proszę więcej takich :D
Dopiero gdy zmierzysz się z wizją utraty bliskiej osoby, zaczynasz kochać prawdziwą miłością
gość
15-12-2015, 14:45:21

Gość 2015-01-13 23:25:26
Byłam u Normana w Koszalinie szalenie zdolni, przystępni, sympatyczni no i oczywiscie profesjonalizm na najwyższym poziomie, efekty oszalamiajace!!
Nie podzielam opinii. Raczej rozdmuchany marketing aniżeli oszałamiające efekty... Takich ośrodków nastawionych na kasę jest masę - to już więcej sensu ma wizyta u prywatnego terapeuty, wyjdzie taniej i zapewne skuteczniej...
gość
23-10-2016, 10:10:14

Przez prawie trzy miesiące nie chodzilam,nie mogłam wstać z łóżka.Po wypadkach miałam również podrazniony blednik.Nie da się opowiedzieć jak było ciężko.Po konsultacji z lekarzem ortopeda zaczelam rehabilitację u p.Michala Klaczko wspanialego profesjonalisty ale tez człowieka o pięknym sercu w Centrum Rehabilitacji Norman.Jakie to szczęście,ze mogę normalnie chodzić,bo tam dzieją się cuda,z wózka staje się na własne nogi a serce które wkładają w pomoc każdemu choremu ,to wyjątek w czasach kiedy omija się ludzi chorych,cierpiących z różnych powodów..Nie zapomnę radości w oczach mojego rehabilitanta p.Michala kiedy robilam pierwsze kroki.Tak nie wiele potrzeba wystarczy być człowiekiem.Słowa dziękuje,to za malo i własciwie dlaczego to wszystko pisze?!może dlatego,żebyśmy nigdy nie watpili w to,ze są tez prawdziwi ludzie,ludzie o wielkich sercach,którzy zawsze podadza nam pomocna dłoń.A wszystkim tym,którzy mnie skreslili chciałam tylko napisać....chodze!!!
Mój numer telefonu to 502 760 937 - jeśli ktoś chciałby dowiedzieć się więcej o rehabilitacji w Centrum Norman z punktu widzenia pacjenta to chętnie pomogę.
Pozdrawiam
Danuta Rogalska
gość
24-10-2016, 10:10:05

Jestem obecnie w Centrum Rehabilitacjno-Medycznym Norman w Koszalinie z mężem, który doznał udaru niedokrwiennego mózgu. Pozdrawiam wszystkie obecnie przebywające rodziny. To nasz drugi turnus w tym ośrodku. Wcześniej mąż miał terapię na oddziale rehabilitacyjnym, gdzie zapewniano mu aż 10 minut rehabilitacji dziennie!! To nie jest żart. Do tego wszystkiego, "Rehabilitacja" ta polegała na ruszaniu palcami u ręki! Płakać mi się chciało jak mąż dzwonił w bardzo krótkich odstępach czasu - przed zajęciami i po ich zakończeniu chcąc wracać już do domu, bo tam nic nie robią. Od tamtej pory nie wierzę w rehabilitację na fundusz. To była dla nas ogromna strata cennego czasu. Po tym wszystkim szukałam na internecie informacji i tak trafiłam na ośrodek Normana. Ośrodek niewielki, który nie przyjmuje więcej niż kilku pacjentów jednocześnie, skupiający się bardzo indywidualnie na potrzebach pacjenta, rehabilitacja jest wyłącznie indywidualna i trwająca aż 3,5h każdego dnia! To wszystko ma odzwierciedlenie w efektach terapii. To jak tutaj podchodzi się do pacjenta jest wzorem do naśladowania, takie podejście powinien mieć każdy fizjoterapeuta wybierający ten zawód, nie aby odpękać, aby skończyć i do domu. Tutaj czuje się troskę o pacjenta na każdym kroku, nie tylko podczas rehabilitacji, ale również dbając o nasze brzuchy i odpoczynek. Mąż ma również amputowaną nogę, co jest dodatkowym utrudnieniem, któremu fizjoterapeuci sprostali. Efekty są widoczne gołym okiem. Dużo pracy jeszcze przed nami, ale już widać, że było warto tutaj przyjechać. Polecam każdemu, kto szuka dobrej prywatnej rehabilitacji, nie w jakichś molochach nastawionych na jak największą liczbę pacjentów, a właśnie tutaj w miejscu, gdzie liczy się jednostka! W razie czego, to mój email: danuta.barnett@gmail.com. Z pozdrowieniami i wyrazami szacunku dla personelu ośrodka - Danuta Barnett wraz z mężem Henrykiem Barnett.
gość
09-12-2016, 11:35:38

Mąż dostał udar niedokrwienny 2 lipca 2016 roku. Początek był tragiczny. Każdego dnia jeździłam do niego do szpitala, w którym przebywał 13 dni. Po wypisie 4 dni byliśmy w domu. Prowadzałam go do toalety i wykonywałam ćwiczenia, które gdzieś znalazłam w internecie. Starał się jak tylko mógł. Później pojechał na 6 tygodni na rehabilitację na fundusz. Rehabilitacji było jednak tyle co nic. Prowadzali go trochę w jedną i w drugą stronę, trochę przy drabinkach i właściwie to wszystko. Właśnie dlatego podjęłam decyzję, żeby gdzieś go rehabilitować na prawdę. Szukałam dobrego ośrodka rehabilitacji. Przewertowałam mnóstwo ośrodków w internecie. Tak trafiłam na ośrodek Norman w Koszalinie, który wzbudził moje największe zaufanie dzięki znalezionym opiniom i informacjom. Było warto! Jutro wyjeżdżamy z turnusu rehabilitacyjnego bardzo zadowoleni. Maż nie chciał jechać na rehabilitację, był załamany, pytał dlaczego jego to spotkało, a teraz uśmiecha się, jest pełen nadziei i nie chce wyjeżdżać z ośrodka. To jest coś niesamowitego jak wspaniali są tutaj ludzie - terapeuci. Teraz mąż ma pozytywne podejście do świata, w szczególności dzięki pracy specjalistów w tym ośrodku i efektom rehabilitacji.
Specjalne podziękowania dla personelu ośrodka, czyli dla znakomitych fizjoterapeutów: Mariusza, Pawła, Michała, Adama i Tomasza oraz serdeczne podziękowania dla Pani Ani za dobre obiadki i miłą atmosferę. Ogromnie dziękuję Panu Normanowi za to, że stworzył taki wspaniały ośrodek dla ludzi po udarach.
Jeśli potrzebują Państwo informacji odnośnie rehabilitacji w ośrodku Norman to zostawiam do siebie kontakt - Jadwiga Szachniewicz, a to mój numer telefonu 602524474 w przypadku pytań.
gość
16-12-2016, 11:34:15

Moja Mama przeżyła 3 udary mózgu. Luty 2015 udar mózdżku, luty 2016 udar niedokrwienny lewej półkuli mózgu, a we wrześniu 2016 przemijające niedokrwieniu mózgu. Po drugim udarze została zakwalifikowana na rehabilitację NFZ. Po 3 tygodniach przywieźli kartką Mamę do domu i powiedzieli, że już się nie kwalifikuje, że już nic nie można zrobić. Po 3 udarze, w ogóle nie została zakwalifkowana na rehabilitację, bo udar został opisany jako niedotlenienie. Deficyty były takie same jak po udarze, niczym się nie różniły. Mimo to zostaliśmy bez pomocy, której zaczęliśmy szukać na właśną rękę. Mama była również rehabilitowana ambulatoryjnie i 3 tygodnie w ośrodku rehabilitacji. Rehabilitacja bardzo się wydłużała, nie było wiadomo ile czasu będzie trwało odzyskanie sprawności. Chcieliśmy to znacznie przyspieszyć.
Syn znalazł Centrum Rehabilitacyjno-Medyczne NORMAN. Stwierdził, że to najlepszy ośrodek rehabilitacji w Polsce i musimy tam pojechać. Ze względu na opinie oraz oryginalne urządzenie terapeutyczne pająk, zdecydowaliśmy się skorzystać z rehabilitacji. Pomyśleliśmy - jak tutaj nie osiągniemy sukcesu, to już nie osiągniemy go nigdzie. Takie mieliśmy nastawienie. Na szczęście zmieniło się wiele. Oczywiście na plus. Mama wcześniej chodziła z czworonogiem i w dodatku z asystą. Teraz po rehabilitacji w ośrodku Norman samodzielnie przemierza niewielkie dystanse. Beż żadnej pomocy. Okazuje się, że są odpowiedni ludzie, którzy potafią pomóc.
Wszystko w tym ośrodku jest wspaniałe - skuteczna rehabilitacja, przesympatyczni terapeuci z kucharkami na czele. Ojciec mówi, że Pani Ania to złote ręce ma. Bardzo indywidualna terapia. Terapeuci nie odpuszczają i skrupulatnie realizują swój plan. Potrafią odpowiednio podejść do pacjenta i go zmotywować do pracy. Rodzinna i bardzo serdeczna atmosfera. Dziękujemy za ogromne zainteresowanie personelu i rehabilitantów. Chcieliśmy się przekonać czy jest szansa na poprawę. Ten turnus miał dać nam odpowiedź. Mieliśmy rację. Szansa jest i to duża, dlatego niech nikt nigdy się nie poddaje i walczy. Gdzieś jest miejsce i osoby, które Wam mogą pomóc, tak samo jak pomogły nam. Do ośrodka Pana Normana wracamy w czerwcu na drugi turnus rehabilitacyjny - zadowoleni, z dużą nadzieją i pewnością, że będzie tylko lepiej.
Wiemy jak trudno znaleźć odpowiednie miejsce, dlatego jeśli ktoś jest w podobnej sytuacji do nas, to proszę napisać do mnie: beatka_mi@wp.pl
Z pozdrowiniami
Beata Tyszka - córka
gość
13-02-2017, 08:59:37

To moze wydawac sie nieprawdopodobne, ale jest i to u nas w Koszalinie, osrodek, gdzie rehabilituja udarowcow. Ja mialam rozlegly udar krwotoczny i wyszlam z niego z dosc duzym deficytem, ale postanowilam sie nie poddawac. Bylam trzykrotnie w Jantarze, dwukrotnie w Krojantach i przez przypadek trafilam do osrodka Normana w Koszalinie, gdzie zajmuja sie takimi jak ja, udarowcami.Jestem juz 5 lat po udarze i dopiero teraz trafilam na placowke, ktora spelnia moje oczekiwania.W Jantarze i Krojantach jest dobrze ale jak chce sie ogolnie podreperowac swoje zdrowie,ale prawdziwa pomoc znalazlam tu.Przyjechalam na trzy tygodnie . Chodzilam`z kijkiem i juz po dwoch tygodniach chodzilam sama i zycie nabralo dla mnie innych wymiarow. Pomimo tego, ze jestem "starym" udarowcem, chce udowodnic, ze jeszcze duzo moge poprawic. Ciesze sie ze moge tu wrocic jesienia i zamierzam wracac wiele razy. Sa tu bardzo dobrzy terapelci, oddani pacjentom i widac , ze lubia swoja prace.Wspaniala domowa atmosfera, wspaniala kuchnia, dopelniaja calosc. Polecam wszystkim po udarze ten osrodek i przyjedzcie tu szybciej niz ja, bo byc moze ja wiele`stacilam. Ewa Fijalkowska
Początkująca
21-02-2017, 09:30:11

Osobiście polecam Ortho-Fit w Warszawie. TO klinika łącząca gabinety ortopedii i fizjoterapii dla jak najskuteczniejszej rehabilitacji ruchowej. Każdy Pacjent czuje się tam swobodnie i ma nieograniczony dostęp do specjalistów z różnych dziedzin medycyny. W przychodni działają kompleksowo wyposażone gabinety prowadzone przez ekspertów z zakresu fizjoterapii. Specjalizacją jest rehabilitacja dzieci i dorosłych. Prowadzą także konsultacje z neurochirurgiem, chirurgiem naczyniowym, ortopedą, traumatologiem i reumatologiem. W zespole pracują też psycholog i dietetyk.
http://www.orthofit.com.pl/
gość
27-02-2017, 11:12:56

Znam też bardzo fajny ośrodek rehabilitacyjny dla dzieci, ponieważ mam niepełnosprawne dziecko, które wymaga ciągłej rehabilitacji. Jeździmy z nim do ośrodka stobno, gdzie jest naprawdę fachowa opieka i bardzo przyjazna atmosfera. synek bardzo lubi tam jeździć, zna już wszystkich rehabilitantów i fajnie na nich reaguje. A rehabilitacja w ośrodku bardzo mu pomaga.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: