Reklama:

Brak diagnozy, niewiedza, brak siły... (33)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

gość
27-03-2020, 09:35:56

Daj mi namiar na priv. Postaram się pomóc
Początkujący
19-04-2020, 11:42:22

Tzn, w jaki sposób chcesz pomóc? Jesteś lekarzem?
gość
19-04-2020, 15:28:58

Lekarzem nie jest, dla lekarzy jest oddzielny dzial.
Azeby pisac na prywatna poczte nalezy sie zalogowac a ona nie ma takiego zwyczaju
Wtajemniczony
20-04-2020, 12:09:07

Gość 2020-04-19 17:28:58
Lekarzem nie jest, dla lekarzy jest oddzielny dzial.
Azeby pisac na prywatna poczte nalezy sie zalogowac a ona nie ma takiego zwyczaju
Niestety, zapewne jakiś troll
gość
09-01-2021, 09:53:23

Posłuchaj wykładów Roberta Morse'a. Polecam "Cud detoksykacji" jego autorstwa.
gość
09-02-2021, 11:47:13

Różne są choroby które ciezko zdiagnozować. Mogłeś np. zarazić się gdzieś prądkiem gruźliczym i rozwija się u Ciebie powoli gruźlica pozapłucna , i powoduje takie różne objawy. Niestety diagnostyka bardzo ciężka bo bardzo cięzko wykryc te bakterie i już w zwykłych badaniach Ci nie wyjdzie a lekarze nie mając podstaw do podejżeń nie zrobioą diagnostyki celowanej. A jakby się okazało że to taka choroba to bierzesz antybiotyk i praktycznie po dwóch miesiącach jesteś zdrowy. To tylko jeden z przykładów gdzie cieżko wykryć chorobe a może powodować szereg różnych objawów. Musisz szukać i sie nie poddawać w diagnozie.
gość
26-10-2022, 09:28:29

dobry
1,5 roku temu tydzień po szczepieniu Astrą Zeneką wycięto mi zmianę nad prawą powieką. Wynik hispat nie wskazywał na raka,ale 2 tygodnie po wycięciu zaczęła silnie boleć mnie cała połowa głowy. Ból był kłujący,nie mogłam ruszać gałką oczną, przeszywający,piekący a narośl wydawała się nie do końca wycięta.
Udałam się do lekarza który wyciął zmianę, nic niepokojącego nie widział, ani okulista,ani onkolog. Neurolog stwierdził że to może neuralgia chociaż inny temu zaprzeczył. We wrzesniu2021 pojawia sie narośl po prawej stronie karku we włosach(lekarz uwża że to nic takiego-do obserwacji)powiększją mi się węzły chłonne na szyi,zaczęły boleć mnie zęby zwłaszcza po leczeniu kanałowym. , dwa wyrwałam, Zębodół goił się ponad 7 tygodni, ból niestety pozostał.pojawiła się bezsenność,silne nocne poty.
Zaczęły się skoki ciśnienia drętwienia rąk, nóg.wycieczki do lekarzy na niewiele pomogły. 
W marcu zaczęło swędzieć,piec  mnie całe ciało wewnątrz,zawroty głowy, ból  też nie ustąpił.
Kardiolog wysyła mnie na zamknięcie PFO bo może od tego zawroty. Jestem leczona na neuralgię ,potem na depresję a w końcu staw skroniowo żuchwowy. Nie przynosi to jednak ulgi a objawy się pogłębiają. 
Nadal szukam pomocy bo narośl ciągle mi się nie podoba, dodatkowo pęka i wycieka z niej płyn 
Znowu udaje się do onkologa(lipiec2022) ten stwierdza że to nic takiego i że przesadzam. Udaje się więc do chirurga  szczekowo twarzowego,  który wycina 2 zmiany a wynik his pat potwierdza raka podstawnokomórkowego inwazyjnego. Jadę na kontrolę do onkologa ten mówi że zabieg należy powtórzyć ze względu na zbyt mały margines, chirur szcz.twierdzi że zmiana jest wycięta w całości i nic nie należy z nią robić. Nie wiem co mam ze sobą zrobić. Noszę Szynę na zębach bo może to od stawu skroniowo żuchwowegi-niestety bez poprawy.
Znowu kłuje mnie za okiem bolą,swędzą  zęby,szczęka, żuchwa ciągle mam biały nalot na języku mimo leków na grzybicę i refluks, ucisk w brzuchu, podbrzuszu,pęcherzu pieką ręce plecy.
Nie wiem gdzie szukać pomocy.biorę leki na depresję ale nie uśmierzają objawów. Bolą mnie zęby piecze, swędzi gardło. Ciągłe uczucie zatkanego nosa ucha.ucisk w podbrzuszu,tak jakbym cały czas była przed okresem, niestrawione resztki pokarmu w kale.
Tak się nie da żyć.Właściwie wegetuję szukając pomocy. Śpię bardzo niewiele, częste obfite poty i drętwienie zwłaszcza rąk w nocy.Wyniki badań są w normie a objawy nie ustępują. Nie wiem gdzie mogę szukać pomocy .
Mam dopiero 45 lat i bardzo bym chciała przeżyć to wszystko.
gość
26-09-2023, 18:38:14

Tomek mam identycznie to samo co ty .Czy masz jakąś diagnozę?
Początkująca
27-09-2023, 06:22:51

Czy ma ktoś może kontakt do Tomka do autora postu?
gość
04-10-2023, 07:41:54

Jeszcze chcesz pomocy? Takie choroby są trudne do diagnostyki. Ja nie jestem lekarzem, ale też długo się bujałem ze swoimi problemami. Mogę spróbować coś doradzić. Podaje maila, jeśli chcesz to się odezwij, możemy pogadać. slizher@gmail.com

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Czy to już tętniak ?
Dzień dobry ! Otrzymałem opis badania RM w którym jest napisane W opcji angioMR widoczne drobne tętniakowe uwypuklenie ściany tylnej odcinka M1 tętnicy środkowej mózgu prawej śr.ok.1mm Czy to jest już tętniak ?
Guz przysadki mózgowej
Od roku czasu mam bóle głowy. Takie do wytrzymania. 5msc temu w badaniu krwi wyszła wysoka prolaktyna i gran.kwasochłonne. Do bólów głowy, doszły zaburzenia wzrokowe, czasem mam mroczki przed oczami z lekkimi zawrotami głowy.. Na rozenons głowy czekam do 17 kwietnia :( objawy nie ustępują. Na skierowaniu pani neurolog nie wpisała pilne. I stąd tyle czekania Czy ktoś miał tak podobnie i podejrzenie guza przysadki mózgowej ??
gość
Porada
Witam. Czy mógłby by mi ktoś przetłumaczyć na ludzki język co to znaczy ? Opis Badania TK
gość
MR glowy bez i z kontrastem
W istocie bialej podkorowej oraz okolokomorowej obu polkol mozgu sa obecnie dosc liczne niewielkie ogniska podwyzszonego sygnalu w obrazach T2/FLAIR,bez cech restrykcji dyfuzji,bez wzmocnenia - niespecyficzne,przewlekle w obrazie MR,prawdopodobnie naczyniopochodne.Fazekas1.W rawej polkoli móżdzku drobna jama malacyjna 7 mm. Symetryczne niewielkie ogniska obniżonego sygnałuw sekw.SWI w galkach bladych - zmany degeneracyjne.Niewielki uogolniony zanik korowy wyrazony poszerzeniem plynowych przestrzeni przymozgowych.Uklad komorowy ustawiony w osi,symetryczny,rawidłowej szerokosci.Przysadka mózgowa mala,obraz " pustego siodla."Kąty mostowo-móżdżkowe bez zmian ogniskowych.Zmiany zwyrdnieniowe w odcinku szyjnym kregosłupa. Wn. W istocie balej podkorowej i okolokomorowejobu półkul sa obecnie dosc liczne niewielkie ogniska podwyższonego sygnalu w obazach T2/FLAIR,ez cech restrykcji dyfuzji,ez wzmocnienia - niespecyficzne,przewlekle w obrazie MR,prawdopodobnie naczyniopochodne. Obecnie bardzo boli mnie glowa,mam okrpne uderzenia goraca, jestem slaba i nerwowa.Mam tez płytke CD,ale nie umiem jej przeslac,a wizyte mam u lekarza neurologa w styczniu,co moge zrobic?Dziekuje za pomoc i pozdrawiam!
Reklama: