Reklama:

Brak diagnozy, niewiedza, brak siły... (33)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Początkujący
29-11-2019, 00:44:05

Coś więcej w temacie candidy? Wiesz coś o tym? Czytałem o candida ale nie miałem pewności co do tego.
Wtajemniczony
17-02-2020, 10:41:03

TomekW1990 2019-11-26 22:49:30
Tak. Tzn test obciążenia organizmu wykrył grzyby, wirusy i pasożyty. Między innymi candida
A możesz przybliżyć, gdzie ten test wykonywałeś? To wiarygodne badanie??
Początkujący
19-02-2020, 09:19:26

Nie wiem na 100 % ale ponoć wiarygodny. Robiłem we Wrocławiu u jednej babki. Badanie polega na przepływie prądu przez organizm. Trzymasz w ręku miedziany pałąk a kolką kuje cię lekko w palec. Dodatkowo takie badania można zrobić w laboratorium tylko płaci się wiecej ponieważ są to wyodrębnione badania.
Wtajemniczony
19-02-2020, 12:39:11

Sorry, ale dla mnie nie brzmi to wiarygodnie. Jesli coś ci dolega, to zgłoś się do lekarza, a "takimi" badaniami bym się nie przejmował. Przypuszczam, że standardowo kazdemu wychodzą pasożyty i grzyby
Początkujący
21-02-2020, 15:58:43

To swoją drogą I W sumie też tak myślę. Czuję, że może to być jakaś chorobę genetyczną/ autoimmunologiczną etc. Mojej babci wykryto schizofrenię, ale było to 60 lat temu kiedy medycyna była na bardzo niskim poziomie i wielu ludziom wciskano choroby, których rzekomo nie mieli. I teraz kiedy mnie sięgnął ten stan, to zaczynam wiązać fakty i przypuszczam, że ona właśnie cierpiała na to przez co ja przechodzę teraz.
Wtajemniczony
24-02-2020, 09:36:53

Wiesz co, może po prostu powinieneś zacząć od zrobienia podstawowych badań lekarskich?
gość
24-02-2020, 09:38:49

Wszystko robiłem. Na badania poszło mi koło 3000.
gość
24-02-2020, 17:34:39

tylko nikt nie potrafił tego zinterpretować
gość
27-03-2020, 08:08:23

Witam. Czy kolega już doszedł co mu dolega?
gość
27-03-2020, 08:14:08

Nadal nic. Teraz nie chodzę po lekarzach, zbyt duże ryzyko związane z epidemią w kraju.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
MR glowy bez i z kontrastem
W istocie bialej podkorowej oraz okolokomorowej obu polkol mozgu sa obecnie dosc liczne niewielkie ogniska podwyzszonego sygnalu w obrazach T2/FLAIR,bez cech restrykcji dyfuzji,bez wzmocnenia - niespecyficzne,przewlekle w obrazie MR,prawdopodobnie naczyniopochodne.Fazekas1.W rawej polkoli móżdzku drobna jama malacyjna 7 mm. Symetryczne niewielkie ogniska obniżonego sygnałuw sekw.SWI w galkach bladych - zmany degeneracyjne.Niewielki uogolniony zanik korowy wyrazony poszerzeniem plynowych przestrzeni przymozgowych.Uklad komorowy ustawiony w osi,symetryczny,rawidłowej szerokosci.Przysadka mózgowa mala,obraz " pustego siodla."Kąty mostowo-móżdżkowe bez zmian ogniskowych.Zmiany zwyrdnieniowe w odcinku szyjnym kregosłupa. Wn. W istocie balej podkorowej i okolokomorowejobu półkul sa obecnie dosc liczne niewielkie ogniska podwyższonego sygnalu w obazach T2/FLAIR,ez cech restrykcji dyfuzji,ez wzmocnienia - niespecyficzne,przewlekle w obrazie MR,prawdopodobnie naczyniopochodne. Obecnie bardzo boli mnie glowa,mam okrpne uderzenia goraca, jestem slaba i nerwowa.Mam tez płytke CD,ale nie umiem jej przeslac,a wizyte mam u lekarza neurologa w styczniu,co moge zrobic?Dziekuje za pomoc i pozdrawiam!
gość
Parkonson
Witam czy ktoś poleca dobrego neurologa z Katowic albo z Warszawy od Parkinsona drżenie lewej ręki Proszę jak ktoś już był i poleca Dziękuję❤️ Gosia
gość
Zastawka
Witam.w maju 2024roku.miałem założoną zastawke komorowo-otrzewnową.od tego czasu cisza, i spokój nic mnie nie boli nic się nie dzieje nawet na kontroli żadnej nie byłem bo lekarz powiedział że jak nic się nie będzie działo to nie trzeba przyjeżdzać na kontrolę .czy ktoś ma może tą zastawke dłożej i jak to wygląda u was poproszę o jakieś informacje bo niewjem o co kaman
Nietypowe zaburzenia widzenia proszę o pomoc
Cześć mam 23 lata , od 1.5 miesiąca zmagam się z nietypowymi zaburzeniami widzenia i szukam pomocy w diagnozie. Moje objawy to głównie zaburzenia widzenia na wzorach / określonych powierzchniach ( przykładowo pognieciona pościel , pognieciona roleta , kaloryfer ) które przypominają zakłócenia / drganie / falowanie tych przedmiotów , powierzchni . Zauważyłem że problem potrafi zniknąć gdy zamknę jedno oko nie ważne które. Czasami pojawia się drętwienie ale naprawdę delikatne w okolicy ust policzka po lewej stronie czasami też dłoni. Pojawiają się też szumy uszne raz na jakiś czas i piski w uszach. Mam też mroczki i męty przed oczami . Nie jest ich wiele ale towarzyszą mi każdego dnia tak jak te nietypowe zaburzenia widzenia. Zbadało mnie dwóch neurologów - norma EEG - norma Rezonans magnetyczny w otwartym aparacie z kontrastem - norma TK bez kontrastu - norma Okulista - lekka wada wzroku która nie powinna się objawiać w ten sposób Morfologia krwi - wszystko ok oprócz ferrytyny która jest podwyższona lecz choruje na stłuszczenie wątroby więc to może być od tego B12 na poziomie 236 kwas foliowy na poziomie 4 zacząłem suplementację Kardiolog / echo serca / EKG - norma Ciśnienie - książkowe Próby tarczycowe i hormonalne - norma Laryngolog - norma Bardzo proszę o pomoc co może mi dolegać ? Co mogę jeszcze zbadać . Z góry dziękuję
Reklama: