Reklama:

Bóle pleców – co powinieneś wiedzieć.. (54)

Forum: Neurologia po godzinach

gość
12-05-2011, 11:04:40

Przeczytaj komentowany artykuł: Bóle pleców – co powinieneś wiedzieć..

bóle kręgosłupa sa zmora naszych czasów. trzeba im skutecznie przeciwdzialac od dziecinstwa. gdy jednak profilaktyka zawiedzie warto miec dobrego specjaliste ktory pomoze w czasie kryzysu.. osobiscie polecic moge klinike vertebralia ktora mi uratowala kregoslup. mam nadzieje, ze inni chorzy tez z tego wyjda
gość
09-06-2011, 20:40:31

zgadzam się ból kręgosłupa to naprawdę trudna sprawa. Niewiele rzeczy pomaga ten ból złagodzić dlatego tak ważna jest prewencja. Po serii zabiegów zleconych przez lekarza, zacząłem na własną rękę dbać o mój kręgosłup. Kolega polecił mi zabiegi na bazie wody siarczkowej w Malinowym Zdroju. Właśnie rozpocząłem serie, zobaczymy jakie efekty przyniesie, ale na dzień dzisiejszy już czuję efekty.
gość
05-07-2011, 11:57:18

Moje plecy bola zawsze wtedy, gdy dlugo pracuje przy komputerze. po prostu. Plywanie, troche ruchu nie pomagaja. po prosu wiem, ze po dlugiej sesji przy kompie bede cierpiec z bolu. W takiej sytuacji stosuje Nurofen żel i klade sie spac. nastepnego dnia wstaje w o wiele lepszej formie. pozdrawiam.
gość
12-12-2011, 16:07:27

Witam wszystkich,
Sam ostatnio miałem poważne bóle kręgosłupa, były momenty, że mnie dosłownie "przecinało" na pół;/ Męczyłem się z tym kilka dobrych miesięcy, ąż trafiłem do fizjoterapeuty... 2 tyg odpowiednich cw pod jego okiem i ból zniknał teraz od czasu do czas jeszcez cw i jest git trafiłem rónież ostatnio na ciekawy blog z artykułami poświęconymi bółowi kręgosłupa...
Oto link:
rehailitacjawbolachkregoslupa.blogspot.com/
Pozdrawiam
gość
13-03-2012, 15:10:16

Cześć,
tak samo cierpiałem na bóle pleców, przede wszystkim w odcinku lędźwiowym. Jestem grafikiem i przy komputerze spędzam cały dzień, czasami więcej niż 12 godzin. Odkąd jednak kupiłem krzesło SpinaliS Hacker, bóle zniknęły. Cała sztuka polega na tym, że krzesło dostosowywuje się do każdego mego ruchu i wzmacnia mięśnie pleców. Jestem absolutnie zadowolony. Była to chyba najlepsza inwestycja w mym życiu.
gość
04-04-2012, 13:37:14

Też ma problemy z kręgosłupem, dodatkowo jeszcze ostatnio miałam uraz, teraz codziennie chodzę na rehabilitację - ćwiczenia korekcyjne, przychodzi do mnie rehabilitant z rehablitacji mobilnej pat medik. Za wcześnie jeszcze by mówić o jakiś efektach, bo to dopiero początek. Dodatkowo jeszcze smaruje maściami przeciwbólowymi, staram się nie przechładzać partii bolących i codziennie robię sobie gorące kąpiele z solą jodowo-bromową. Zobaczymy jak będzie, bo podobno trzeba tak robić codziennie przez minimum 3 tygodnie.Zobaczymy jak wtedy będzie, mam nadzieję, że lepiej.
gość
23-04-2012, 20:29:16

Od 10lat mam bóle pleców w okolicy krzyżowej,każdego dnia bez wyjątku!!! zażywałem różne leki ,maści, napary masaże, zastrzyki , naświetlania ,trzymam dietę mam dobre wyniki ogólne zero nadwagi 2x w tygodniu treningi aerobowe,rozciąganie wszystkich partii ciała i zerrrrrroooo poprawy,rano sztywnienie do czasu "rozchodzenia" wystarczy kilkadziesiąt minut w pozycji siedzącej i jestem "wykrzywiony" od czasu do czasu(tak raz na dwa lata) ataki rwy kulszowej,z paraliżem do stopy masakra!! nikt mi nie pomógł i wątpię czy jest taki magik co pomorze już nie mam złudzeń oczywiście zdjęcia RTG super kręgosłup okaz zdrowia!!! może jestem pechowcem walczę ale efektów brak,ale porady poczytac można to nie boli
Początkująca
28-05-2012, 20:37:47

Przede wszystkim bóle pleców są często leczone jedynie objawowo. Leki, zastrzyki, maści, fizykoterapia.. to tylko uśmierza ból. Ból pleców da się wyleczyć bardzo szybko, bez względu na to jak długo trwa! należy tylko zastosować leczenie przyczynowe. Należy zgłosić się do fizjoterapeuty pracujacego metodą McKenziego. Jest to jedyna skuteczna metoda na pozbycie się bólu kręgosłupa na zawsze! Więcej o tej metodzie możecie przeczytac na mojej stronie www.rehactive.pl W aktualnościach znajdziecie artykuł Bóle Kręgosłupa w którym opisuje jak powinno i jak nie powinno wyglądać leczenie bólu kręgosłupa
gość
30-07-2012, 14:07:03

sama od lat mam problemy z odcinkiem szyjnym kręgosłupa, strasznie zaniedbałam sprawę, ale zrehabilitowałam się i przetestowałam metodę mckenziego, probował ktoś? mają stronę swojego instytutu z bazą specjalistów z całej Polski, warto zajrzeć do takiego rehabilitanta - nie tylko przeprowadza rehabilitację, ale też uczy jak sobie radzić w kryzysowych sytuacjach.
gość
16-08-2012, 08:22:20

ból kręgosłupa to coś okropnego.. mi już nic nie pomagało , żadna rehabilitacja, lekarstwa, nic. W końcu na jednym z zabiegów, lekarz zaproponował mi żebym kupiła sobie rezonator biofotonowy bo moja wada jest naprawdę poważna i spróbowała stosować go co najmniej pół roku ( działa tez przeciwbólowo i mogę chodzić z nim wszędzie) . Póki co stosuję już 3 miesiąc i naprawdę bóle sa mniejsze, zobaczymy czy rzeczywiście ustana, ale jestem dobrej myśli

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: