Reklama:

bóle głowy po zaklipsowaniu tętniaka (27)

Forum: Udary i tętniaki

gość
13-03-2018, 15:34:45

Aniu tetniak to nie guz , nie mozna go wyciac , tak obrazowo to jest taki malutki balonik w sciance tetnicy wydmuchany przez plynaca /tetniaca krew czesto z powodu wysokiego cisnienia .
Embolizacja polega na wypelnieniu tego balonika cieniutkimi sprezynkami platynowymi zeby zabezpieczyc oslabione scianki tetnicy przed peknieciem i wylewem podpajeczynowkowym .
W Lodzi najwieksza opinia cieszy sie szpital na Aleksandrowskiej
Zapytaj tam o neurochirurga lub radiologa interwencyjnego
Ja mam badanie glowy na obecnosc tetniaka 16 w piatek . Pozdrawiam JK
gość
19-02-2020, 02:13:59

czy po latach od operacji dalej macie ten szum w głowie i nieprzyjemne uczucie w uszach którego nie da się znieść? od pierwszej operacji minęły 3 lata od drugiej rok i to uczucie nie daje mi spokoju.
gość
18-06-2020, 12:18:43

Dzień dobry. W październiku 2019 podczas zakupów pęk mi tętniak tętnicy szyjnej po stronie prawej. Zaklipsowany na drugi dzień ponieważ z powodu wysokiego ciśnienia nie mogłam być przetransortowana do szpitala na zabieg. Embolizacji powiodła się po 3 tygodniach pobytu w szpitalu wróciłam do domu. Tomografia przy wypisuje ok. Rezonans w tym roku w marcu , zaciek wokół worka tetniaka. Pan profesor stwierdził że nie ma potrzeby nic robić. Czy aby naprwno? Mam straszne bóle głowy tak jak piszecie , szybko się mecze, nie mogę się uchylić nie mówiąc o zwykłym odkurzaniu. Bóle głowy są nie do zniesienia ... Co robić ? Jakieś konkretne tabletki przeciwbólowe polecacie. Leki na ciśnienie prestarium 10 i diuver.
gość
28-08-2020, 23:36:37

Gość 2013-12-24 01:37:07
Witam. Jestem po operacji zaklipsowania niemego tętniaka mózgu, operację miałam 18 listopada 2013 roku w Wojskowej Klinice w Bydgoszczy. Troszkę ponad miesiąc minęło od operacji, byłam już na wizycie kontrolnej i wszystko jak na razie jest dobrze. Trochę czasami głowa pobolewa, rana ściąga bo się goi ale tak ogólnie to czuję się naprawdę dobrze jak na tak dużą operację a przede wszystkim jestem szczęśliwa ,że nie muszę już żyć w ciągłym stresie, że może tętniak pęknąć i mogę nie zdążyć. Jestem bardzo zadowolona z lekarza ,który mnie operował. To cudowny lekarz a przede wszystkim doskonały specjalista, spokojny, dobry człowiek. Personel oddziału neurochirurgicznego bardzo miłe pielęgniarki, uśmiechnięte zawsze pomogą nie trzeba się prosić. Jeśli komuś mogę w jakiś sposób pomóc w uzyskaniu informacji to proszę pisać. plocia_1964@o2.pl
gość
28-08-2020, 23:43:42

witam jestem po operacji zaklipsowania tetniaka 7 tygodni temu z krwotokiem podpajeczynowkowym dostalam skierowanie do poradni neurochirurgi na leczenie po operacyjne chcislam zapytac co to znaczy?i czy bede normalnie fukcjonowac bo lekarze olewali mnie nie tlumaczyli tylko powiedzieli mi ze kazdy nastepny dzien bedzie dniem na kredyt prosze o odp chcialabym wiedziec jak jest dodam ze mam bardzo silny organizm po operacji zaklipsowaniu i zatamowaniu krwotoku wypuszczono mnie po 6 dniach ze szpitala nie mam boli nie biore lekow a za 2 msc mam opieke po operacyjna w poradni neurochirurgii.dziekuje pozdrawiam mam 40 lat
gość
19-11-2020, 18:54:09

Gość 2013-12-24 01:37:07
Witam. Jestem po operacji zaklipsowania niemego tętniaka mózgu, operację miałam 18 listopada 2013 roku w Wojskowej Klinice w Bydgoszczy. Troszkę ponad miesiąc minęło od operacji, byłam już na wizycie kontrolnej i wszystko jak na razie jest dobrze. Trochę czasami głowa pobolewa, rana ściąga bo się goi ale tak ogólnie to czuję się naprawdę dobrze jak na tak dużą operację a przede wszystkim jestem szczęśliwa ,że nie muszę już żyć w ciągłym stresie, że może tętniak pęknąć i mogę nie zdążyć. Jestem bardzo zadowolona z lekarza ,który mnie operował. To cudowny lekarz a przede wszystkim doskonały specjalista, spokojny, dobry człowiek. Personel oddziału neurochirurgicznego bardzo miłe pielęgniarki, uśmiechnięte zawsze pomogą nie trzeba się prosić. Jeśli komuś mogę w jakiś sposób pomóc w uzyskaniu informacji to proszę pisać. plocia_1964@o2.pl
gość
19-11-2020, 18:56:52

Witam jestem po operacji zaklipsowania tetniaka mozgu teraz bede miala pierwsza wizyte kontrolna jestem miesiac juz na l4 ale nie nadaje sie jeszcze do pracy i boje sie ze lekarz mi nie przedluzy l4 ile pani byla na l4 ?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: