Reklama:

bóle głowy po zaklipsowaniu tętniaka (27)

Forum: Udary i tętniaki

gość
24-12-2013, 00:37:07

Witam. Jestem po operacji zaklipsowania niemego tętniaka mózgu, operację miałam 18 listopada 2013 roku w Wojskowej Klinice w Bydgoszczy. Troszkę ponad miesiąc minęło od operacji, byłam już na wizycie kontrolnej i wszystko jak na razie jest dobrze. Trochę czasami głowa pobolewa, rana ściąga bo się goi ale tak ogólnie to czuję się naprawdę dobrze jak na tak dużą operację a przede wszystkim jestem szczęśliwa ,że nie muszę już żyć w ciągłym stresie, że może tętniak pęknąć i mogę nie zdążyć. Jestem bardzo zadowolona z lekarza ,który mnie operował. To cudowny lekarz a przede wszystkim doskonały specjalista, spokojny, dobry człowiek. Personel oddziału neurochirurgicznego bardzo miłe pielęgniarki, uśmiechnięte zawsze pomogą nie trzeba się prosić. Jeśli komuś mogę w jakiś sposób pomóc w uzyskaniu informacji to proszę pisać. plocia_1964@o2.pl
gość
14-04-2014, 15:01:07

Witam przeszłam operację nieaktywnego tętniaka mózgu 4lutego 2014 minęły 2miesiące z hakiem ogólnie czuję się nieźle jak po takiej operacji mózgu można się czuć ,szum w głowie mnie nie opuszcza,kucia w okolicy klipsowania,prawą stonę mam jak nie swoje ciało (jak martwe ) proszę o odpis jak wy się czujecie
gość
03-06-2014, 07:23:22

Przeszedłem w styczniu 2013 pęknięcie tętniaka, krwawienie podpajęczynówkowe i udar mózgu. Ze względu na zaburzenia pamięci byłem rehabilitowany w instytucie psychiatrii i neurologii w wawie. Obecnie mam niewielkie zaburzenia pamięci, zawroty głowy przy niskim ciśnieniu, nie pamiętam snów od momentu pęknięcia tętniaka.
P.
gość
13-06-2014, 14:58:21

Ja rowniez w styczniu 2014 roku przeszlam zawal mozgu. Wykonano szereg badan , miedzy innymi rezonans i okazalo sie ze mam tetniaka tetnicy kregowej po lewej stronie glowy. Dodatkowo w wyniku zawalu mozgu nastapil niedowlad lewostronny, zaburzenia pamieci szczegolnie przestrzennej, kwadrantowe widzenie oka lewego.Odbylam 2 miesieczna rehabilitacje i jesli chodzi o sprawnosc to jest duzo lepsza niz z przed zdarzenia, ale ciagle boli mnie potwornie glowa-poprostu budze sie z potwornym bolem szcegolnie z tylu glowy z lewej strony, poludnie jest jakby ok, poczym od popoludnia znow "umieram" az w koncu zmeczona bolem zasypiam wieczorem. W lipcu konczy mi sie L-4-zlozylam wniosek do Zus, zobaczymy co bedzie dalej ale wiem jedno jak narazie nie wyobrazam sobie pracy przy komputerze a taka wykonywalam przed choroba. Lekarz neurolog twierdzi ze tak wlasnie jest w przypadku tetniaka i trzeba sie nauczyc z tym zyc -ale jak z ciaglym bolem zyc? Powiedzcie sami
gość
01-07-2014, 15:37:29

Gość 2012-09-25 18:59:48
30 września 2011 miałam wylew podpajęczynówkowy-tętniak .jestem po zaklipsowaniu-bez żadnych deficytów neurologicznych.za tydzień mija rok od operacji a mnie niemal codziennie boli głowa.mam zawroty,nudności,szum w uszach i w głowie.tłumaczę to mojemu lekarzowi ze tak mi sie dzieje-a ja cały czas sie boje ze coś mi sie stanie-ten stan i lęk o własne życie jest okropny-lekarze mi odpowiadają że po takiej operacji to jest normalne i muszę nauczyc się z tym żyć!!mam 38 lat i dwójkę dzieci.
gość
21-07-2014, 12:44:09

Gość 2013-06-21 18:33:11
Hej! Do gościa z 25.09 ,ja miałam ten sam wylew podpajeczynowkowy 5 stopnia,do wiedziałam się ,ze 5% ludzi na świecie go ma,a 2% przeżywa i ja jestem w tym przedziale. Czy to nie cud?!. Tez miałam i wciąż mam bóle głowę. Mój lekarz powiedział ze:tak bywa i zgłosi mnie do kliniki leczenia bólu. Zapomniał am wspomnieć,ze mieszkam w Anglii i to tutaj się lecze, z czego bardzo jestem zadowolona. Anglia uratowała ci życie -'tak powiedziała do mnie moja ciocia z wieloletnim stażem pielegniarki w Polsce. Tak wiec mój drogi gościu bol głowy jest wliczony w nasza rehabilitację i musimy się nauczyć się z nim ZYC. Wiem co mowie, lepiej żyć z bólem aniżeli nie żyć i osierocic 2 dzieci.Ja juz przestałam się nad sobą uzalac,cieszę się każdym dniem,spotykał się z przyjaciółmi,odwiedzam mamę w Polsce minimum 2razy w roku.Ponieważ nie kwalifikuje się do pracy jestem na recie, zajmuje się ogródkiem w miarę moich możliwości oczywiście. Mam problemy z pamiecia i koncentracja,ale to nic. Do goscia z26.09. Nie przejmuje się ludźmi którzy drwia, to tylko o nich źle świadczy,oby cale życie byli zdrowi . pozdrawia. Powinieneś opowiadać o tym co czujesz jak najczęściej, ominie cie wtedy depresja,a ludźmi się nieprzejmuj.
Witam jestem 3 miesiące po klipsowaniu tętniaka,jest mi tak żle,dobrze że znalazłam to forum,chciałabym popisać z kims kto to przeżył,najgorszy jest lęk i obawa że ...........Może ktoś znajdzie chwilę i napiszę do mnie ? janira73@gmail.com ,Dziękuję i pozdrawiam.Aga
gość
04-02-2015, 20:17:30

Witam ja miałam zaklipsowanie tętniaka 13-go listopada 2014 w dalszym ciągu czuję bóle głowy okolicy operowanej ,czasami kłucie , najgorszy jest lęk i depresja która się pojawia .Zawsze pracowałam a teraz nie mam ochoty z domu wychodzić . Chciałabym wiedzieć jak długo trwa okres rekonwalescencji po tak poważnej operacji i czy będę mogła wrócić do pracy na stacji paliw w trybie zmianowym .Dziękuję i pozdrawiam wszystkich Zosia.
gość
03-07-2015, 09:18:12

Witam wszystkich
w listopadzie 2013 roku pękł mi tętniak i miałem krwotok podpajeczynówkowy. Jak trafiłem na stol operacyjny lekarze dawali mi zaledwie 10procent szans . A tu po 10 dniach wyszedłem ze szpitala żadnych deficytów wszystko sprawne ,,, ale cały czas meczy mnie bol głowy czasami tak silny jak przed pęknięciem tętniaka... czy to normalne ??? Po 3 miesiącach wróciłem do pracy ale ciężko się pracuje szybko się mecze nie mogę podnosić ciężkich rzeczy bo od razu czuje jakby mozg mi pływał:)
gość
11-05-2017, 12:39:45

Mój maz jest po operacji zaklipsowania tętniaka chciałabym o tym z kimś porozmawiać jeśli miałby ktoś czas i ochote to proszę o e-mail beabella1@wp.pl
Pozdrawiam
gość
13-03-2018, 13:10:41

mam tętniaka, zaczyna rosnąć i już wiem, że czeka mnie operacja jeżeli chcę aby mi nie pękł, czytam ,ze po embolizacji -zaklipsowaniu tętniaka są straszne bóle głowy , więc może lepiej wyciąć , co sądzicie , czy ktoś miał taką operację i jak żyje po operacji , mieszkam w Łodzi - poleć cie mi dobrego operatora - pozdrawiam tętniakowcow Ania

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: