Reklama:

Ból pleców (28)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
20-04-2012, 20:23:07

Witam, z tym że jak Tata miał robione TK jamy brzusznej to o kregosłupie pisze tylko "zmiany zwyrodnieniowe odcinka TH - L - S" wiec wszystkie kregi sa zdegenerowane? tzn, cały prawie kregosłup?
gość
21-04-2012, 12:03:31

Czesc, jezeli pisza ogolnie o zdegenerowaniu kregoslupa, a Tk bylo robione pod innym katem , bo chodzilo o jame brzuszna , to nie jest opis szczegolowy tylko ogolny zarys i degeneracja wpisana bez podawania ewentualnych przepuklin na konkretnych poziomach. Moze sa tam tylko wypukliny czyli jeszcze nie ma wypadania dyskow, potrzebne badanie odpowiednich odcinkow kregoskupa, S- szyjnego, TH- piersiowego, L- ledzwiowego. Degeneracja zaczyna sie u kazdego czlowieka, no moze nie u kazdego , ale prawie 50% ludzi zaczyna miec problemy w wieku 40 lat z tym , ze poczatkowo nie ma silnych bolow a zabiegani , zyjacy w pospiechu nie maja czasu sprawdzac stanu swojego kragoslupa, bo po co , jesli nie boli.Pozdrawiam tate
gość
16-10-2012, 19:07:57

Najlepiej w tym przypadku zgłosić się do terapeuty manualnego a najlepiej do terapeuty medycyny ortopedycznej Cyriax w okolicy. Szkoda że nie jesteście z okolic Siedlec bo tam jest specjalistyczny Gabinet Leczenia Bólu Kręgosłupa, w którym panowie nastawiają kręgosłupy i wbijają igły ale przede wszystkim diagnozują swoich pacjentów.
http://www.fizjoterapia-gabinet.pl
ps.Z tym co przedstawiłaś może to być też(ale wcale nie musi) guz pancosta(inaczej guz szczytu płuca) dający ogromne bóle pleców ale ciężko powiedzieć.
gość
18-10-2012, 11:58:31

Na ból pleców polecam rezonator biofotonowy, sama go stosuję i jestem bardzo zadowolona.
gość
03-06-2013, 12:01:22

Zgadzam się z wypowiedzą odnśnie wizyty u doświadczonego terapeuty manualnego. Ból kręgosłupa może być spowodowany potocznie zwanym blokiem stawowym lub nadmiernym napięciem mięśni, może być rzutowany z innych struktur. Doświadczony terapeuta znajdzie problem w ciele taty lub wyeliminuje sam kręgosłup jako źródło bólu czy mięśnieokolokręgosłupowe i będziesz wiedział ze tam na pewno nie ma problemu. Szczerze polecam wizytę u osteopaty. Być może lekarze zapiszą tacie leki przeciwbólowe i przeciwzapalne które będą działały na objaw a przyczyna pozostanie nie zmieniona. Poprawnie postawiona diagnoza pomoże Tacie odzyskać sprawność
Pozdrawiam www.naturoterapia-poznan.pl
Początkująca
07-06-2013, 06:57:43

Myślę że konieczna jest wizyta specjalisty. Mój tata miał operację kręgosłupa i przez jakiś czas chodził na rehabilitację i masaże do Pana Marcina Rosadzińskiego. Teraz mówi,że wcale nie czuje się jak po operacji:) www.pomorskirehabilitant.pl
gość
08-06-2013, 16:41:09

Attedisco jak tata obecnie czuje sie , dawno nie dalas wiadomosci a ja bardzo chce cos wiedziec bo jestem taty rowiesnica , moje 4 zdegenerowane dyski juz wyschniete , nie mozna ich " nawodnic", nie ma takich mozliwosci w medycynie , na operacje tez za pozno aby wstawiac implanty. Radze sobie jak potrafie , ostatnio dokuczaja w szyjnym odcinku , w nocy spac bol nie pozwala a ta poduszka ortopedyczna nie pomaga . Napisz kilka slow Disco prosze Cie.
gość
07-10-2015, 17:53:33

Cześć mam osiemnaście lat dzisiaj się dowiedziałam że mam wyschniete wszystkie kręgi czeka mnie operacja pół roku na wózku i uczenie się na nowo chodzić

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: