Reklama:

Bezsenność (1080)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Forumowiczka
25-06-2013, 12:59:24

Cześć Jagoda :) Fajnie Cię znowu widzieć :***
To nie tak że zniknęłam, zaglądam tu czasem ale nikt nie jest skory do pisania jakoś to i ja rzadziej jestem, na początku tak fajnie było a potem coś się zmieniło, może to o nagrody chodzi? Nie przemawia do mnie takie coś. Nie jestem tu dla rankingów i nagród. Bardzo mi pomogłyście na początku i jestem Wam ogromnie wdzięczna, buziaki dla Was ogromne. Co się zmieniło? Dlaczego odeszły te osoby?
gość
26-06-2013, 23:37:37

Jak z migrena u Ciebie Dorotko , czy troche poprawa nastapila , wiem ze jestes pod opieka dobrego neurologa.
Karolina zalozyla nowy watek i oznajmila , ze odszedl jej maz ale o tym smutnym wydarzeniu juz chyba czytalas.
Nie 28 musiala pozegnac sie z Medforum , miala 3 ostrzezenia , nie tak dawno przestala pisac mysle ze 2 tygodnie temu byla po raz ostatni. Jesli mozesz to pomysl nad nowym watkiem Migrena i nasze codzienne cos tam , wtedy nie ma scislych wymogow , mozna luzno popisac i nikt nie ma pretensji o zejscie z tematu watku . Napewno przyjda fajne nowe dziewczyny , bedzie razniej .
Ja ogromnie ciesze sie , ze odstapily odemnie aury, bywaly czesto co kilka dni, dobrze mi bez nich.Poprzedzaly migrene , nie zawsze bole nastapily, ale aura starczyla mi az nadto.
Z dawnego skladu pozostal , zeby w zla godzine nie wymowic....
Pozdrawiam Dorotko serdecznie Jagoda
Wtajemniczony
28-06-2013, 19:27:44

Witam, bezsennośc może mieć rózne przyczyny, ja chyba za dużo mysle wnocy, nie moge spać, myslę o życiu jakie mi pozostału, od dwóch lat jestem przykuty do wózka, a w pełni świadomy umysłowo, cięzko mi tak żyć, pozdrawiam
Forumowiczka
30-06-2013, 14:21:36

Gość 2013-06-27 01:37:37 Jak z migrena u Ciebie Dorotko , czy troche poprawa nastapila , wiem ze jestes pod opieka dobrego neurologa.
Karolina zalozyla nowy watek i oznajmila , ze odszedl jej maz ale o tym smutnym wydarzeniu juz chyba czytalas.
Nie 28 musiala pozegnac sie z Medforum , miala 3 ostrzezenia , nie tak dawno przestala pisac mysle ze 2 tygodnie temu byla po raz ostatni. Jesli mozesz to pomysl nad nowym watkiem Migrena i nasze codzienne cos tam , wtedy nie ma scislych wymogow , mozna luzno popisac i nikt nie ma pretensji o zejscie z tematu watku . Napewno przyjda fajne nowe dziewczyny , bedzie razniej .
Ja ogromnie ciesze sie , ze odstapily odemnie aury, bywaly czesto co kilka dni, dobrze mi bez nich.Poprzedzaly migrene , nie zawsze bole nastapily, ale aura starczyla mi az nadto.
Z dawnego skladu pozostal , zeby w zla godzine nie wymowic....
Pozdrawiam Dorotko serdecznie Jagoda
Ojej, nie miałam pojęcia o Karolinie, może dlatego że nie biegałam zbytnio po forum. Przykre to, zaglądałm wcześniej do Karoli na fb, taka radosna była i pisała o Miśku :(. Pomyślę nag wątkiem, może coś mi wpadnie do głowy ;). Dobrze że Tobie trochę lepiej, może kiedyś się pozbędziemy raz na zawsze wszystkich dolegliwości, oby nie po tamtej stronie ;)
Forumowiczka
30-06-2013, 14:23:46

jerzy.jan 2013-06-28 21:27:44 Witam, bezsennośc może mieć rózne przyczyny, ja chyba za dużo mysle wnocy, nie moge spać, myslę o życiu jakie mi pozostału, od dwóch lat jestem przykuty do wózka, a w pełni świadomy umysłowo, cięzko mi tak żyć, pozdrawiam
Witaj Jurku, miło mi Cię poznać, może będzie okazja do rozmowy w takim razie, jako pozytywny aspekt sytuacji w jakiej jesteś? ;)
Początkująca
30-06-2013, 19:15:33

Zaburzenia snu to nie lada problem w życiu współczesnych ludzi. Bezsenność skutkuje dyskom***m w codziennym życiu, w skrajnych przypadkach może prowadzić do poważnych powikłań. Czy to choroba cywilizacyjna? Jak sobie z nią radzić? Oczywiście potrzebna jest specjalistyczna terapia. Prezentujemy kilka trików, które pomogą zasnąć i zmniejszyć dyskomfort płynący z braku snu.Jak ją leczyć? Specjaliści zaznaczają, że tabletki na bezsenność mogą skutkować tylko w przypadku krótkotrwałych zaburzeń snu. Na rynku pojawiły się także pigułki regulujące sen. Jednak w trudniejszych przypadkach nie rozwiąże to problemu. Oprócz terapii farmakologicznej rozwiązaniem jest oczywiście specjalistyczna terapia psychiatryczna. Gdy nie możemy zasnąć, łóżko zaczyna kojarzyć się z "niespaniem", wtedy zaczynamy się stresować, że sen nie przychodzi, stres sprawia, że sen tym bardziej się nie pojawi i w ten sposób błędne koło się zamyka - tłumaczy dr Wasilewski. - Należy wyciszyć się, unikać mocnych wrażeń. Iść spać, gdy jest się sennym. Jeśli sen nie nadchodzi, trzeba się wyciszyć, zacząć robić coś nudnego. Można wziąć letnią, ale nie gorącą kąpiel, czasem to pomaga.Zdaniem specjalisty to kolejny mit, który pokutuje w społeczeństwie. Wzmożony wysiłek fizyczny nie zniweluje zaburzeń snu. Dojdzie do absurdalnej sytuacji - "będziemy tak zmęczeni, że aż nie będziemy mogli zasnąć". Należy pamiętać także, że alkohol co prawda uśpi człowieka, lecz nie można wtedy liczyć na regenerację.
Forumowiczka
04-07-2013, 14:31:11

To wszystko się zgadza :)
Dużo wiesz na ten temat, podobnie jak ja ale nie zawsze udaje się wprowadzić w życie zasad które pozwolą nam spać spokojnie i się wysypiać :)
gość
17-12-2013, 08:32:55

witam
ja z bezsennością borykałam się bardzo długo ,za długo , do tego mnówstwo lekow, na depresję i inne "wynalazki" - nie pomagały wcale , po odstawieniu leków nasennych koszmar wracał ze zdwojoną siłą, spotkałam znajomą , która się nawróciła i posługiwala modlitwą o uwolnienie przy Kościele o.Jezuitów w Łodzi, słuchajcie umowilam się z nią na tę modlitwę , trwala prawie dwie godziny , ale dzięki temu poznałam moc modlitwy i co jnajważniejsze odnalazłąm wiarę w Jezusa, jego miłość do nas... od tego dnia , a właściwie nocy śpię jak dziecko,zasypiam po 5-10 minutach i śpię do rana ;a nawet jak się przebudzę to pełna radości zasypiam w oka mgnieniu ponownie; jestem pełna spokoju, jakby jakiś ogromny ciężar spadł mi z serca, piszę ten post bo w trakcie mojej bezsenności przeczytałam niemal wszystko w necie i żadne rady nie dawały skutku obiecałam sobie ,że jak "coś" mi pomoże to poradzę innym , tak więc jest to moje świadectwo uzdrowienia z bezsenności , nigdy nie byłam tak szczęśliwa....
gość
17-12-2013, 16:38:16

Od razu widać że masz coś nie tak z głową, normalnie to gimnastyka, praca ruch nie najadanie się do syta melatonina 10 mg i po problemie
gość
17-01-2015, 09:55:43

Ja nie najadałam się nigdy do syta, ćwiczę od wielu lat regularnie, ale tak naprawdę im bardziej byłam zmęczona, tym trudniej było mi zasnąć. Melatonina faktycznie podziałała. Biorę forsen ***, który my w składzie wspomniany składnik i śpię po nim w najlepsze. O otępieniu nic mi nie wiadomo, mam za to świetny humor all the time:)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: