Reklama:

Asymetria oczu i zrenic (25)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

gość
09-10-2021, 15:29:43

Ja niczego nie widzę u Ciebie
gość
24-11-2021, 10:27:18

U mnie natomiast asymetria wygląda tak (zdjęcie). Rezonans magnetyczny głowy ok, USG Doppler tętnic ok. Myślę nad jakimś zabiegiem aby to wyrównać. Asymetria źrenic też występuje ale tu akurat nie widać.
gość
09-01-2022, 14:26:07

Może masz zespół Hornera?
Początkująca
31-01-2022, 15:17:52

Wyjaśniło się komuś z tymi źrenicami? Lekarz rodzinny kazał olać, zero skierowania do neurologa czy okulisty.
gość
16-04-2024, 19:19:44

U mnie niestety wyglada to tak i nie wiem gdzie z tym pójść

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Czy to już tętniak ?
Dzień dobry ! Otrzymałem opis badania RM w którym jest napisane W opcji angioMR widoczne drobne tętniakowe uwypuklenie ściany tylnej odcinka M1 tętnicy środkowej mózgu prawej śr.ok.1mm Czy to jest już tętniak ?
Nieustępujący ból głowy.
Witam. Poszukuję pomocy co do mojego niecodziennego przypadku z bólami głowy. Zmagam się z codziennym bólem głowy od sierpnia 2023 roku. Ból pojawia się o różnych porach dnia i nocy . Robiłem już wszystkie badania jakie tylko przyszły mi do głowy łącznie z rezonansem głowy o żaden lekarz nie jest w stanie mi pomóc. Przeszedłem od neurologów po laryngologów ,okulistów ,endokrynologów czy fizjoterapeutów i po żadnym leczeniu nie ma poprawy bóle głowy nie ustępują... Już nie wiem gdzie szukać przyczyny co robić...:-[ dostałem nawet skierowanie do szpitala ale nigdzie nie chcą mnie przyjąć bo nie wiedzą co mi jest:-[ Błagam o pomoc! Poniżej zamieszcze zdjęcie z rezonansu na którym coś wyszło aczkolwiek każdy neurolog mówi że to nic groźnego i od tego głową nie powinna boleć...to od czego boli codzien przez półtora roku?
gość
Niepokojacy wynik EEG
Witam, Mam prosbe o radę i pomoc w interpretacji wyniku EEG. Na badanie zostalam skierowana ze wzgledu na 2 krotne powtorzenie sie utraty przytomnosci w ciagu 3-4 lat. Utata przytomnosci byla kilkusekundowa, lacznie z drzeniem konczyn. W wyniku badania wskazano, ze"podczas fotostymulacji zaobserwowano jedno uogulnione wyladowanie wysokonapieciowego zespolu iglica/wieloiglica- fala 2 Hz" Niestety nie moge w najblizszym czasie dostac sie do neurologa, a nie wiem na ile powazne to moze byc.
gość
Ucisk w głowie, co to może być?
Jestem mężczyzną, mam 26 lat i od jakiegoś czasu odczuwam dolegliwości w lewej części głowy. Odczuwam je w zasadzie cały czas, raz mocniej, raz słabiej. Na szyi z tyłu po lewej stronie mam guzki, które zmieniają swój rozmiar. Lekarz rodzinny mówi, że to mogą być mięśniowe zgrubienia od złej pozycji, ale... mam szumy uszne właśnie promieniujące jakby od tej szyi na głowę, szczególnie przy odchylaniu głowy w prawo. Odczuwam ucisk w głowie z lewej strony, w skroni i na czubku głowy, a także w oku (okulary, większa wada wzroku w lewym oku). Słyszę czasem pukanie w lewym uchu, takie pulsowanie. Ból głowy nasila się czasem przy nachyleniu, niekiedy odczuwam takie ukłucie lub uczucie ciepła bez zmiany pozycji. Zdarza się też mgła mózgowa. Badania krwi, moczu, ciśnienie, EKG, echo serca, tętnic szyjnych, badania okulistyczne - wszystko w normie. Lekarz rodzinny nie widzi powodu do skierowania do neurologa, twierdzi, że to problemy związane z przeciążeniem kręgosłupa - mam pracę głównie siedzącą. Czy to może być tętniak? Mam też problemy stomatologiczne, czy to może być od tego?
Reklama: