Reklama:

Asymetria oczu i zrenic (26)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

gość
06-11-2020, 21:17:40

Dzien dobry, od 5 lat zauwazylam postepujaca asymetrie oczu, jedna powieka opada bardziej, jedno oko robi sie mnieksze drugie wieksze. Gdy zapale swietlo nagle to zrenice zmniejszaja sie na igielki, ale w normalnym swietle jedna zrenica jest bardzo duza a druga mala. Czuje ze mam trudnosci np z podnoszeniem brwi. Ta dysproporcja jest spora. Jakie badania powinnam zrobic? Czy to moze byc zespol hornera? Czy cos innego? Bardzo sie martwie. W zalaczeniu zdjecie. Pozdrawiam Joanna
gość
16-11-2020, 20:02:43

Idz do okulisty i neurologa. Mam podobny problem. Bylam u okulisty, jestvwszystko ok, dno oka ok, czekam na wizyte u neurologa.
gość
16-11-2020, 20:05:32

Tulko u mnie wyglada to troszke inaczej, bo mi nie opada powieka. Masz migreny? Moze w tym problem.
Początkująca
01-01-2021, 20:25:26

Czy jesteś po wizycie u neurologa?
Początkująca
01-01-2021, 20:28:11

Gość 2020-11-16 21:02:43
Idz do okulisty i neurologa. Mam podobny problem. Bylam u okulisty, jestvwszystko ok, dno oka ok, czekam na wizyte u neurologa.[/CYTAT Czy masz już opinię lekarza?
gość
16-01-2021, 07:18:12

Gapciowa 2021-01-01 21:28:11
Gość 2020-11-16 21:02:43
Idz do okulisty i neurologa. Mam podobny problem. Bylam u okulisty, jestvwszystko ok, dno oka ok, czekam na wizyte u neurologa.[/CYTAT Czy masz już opinię lekarza?
gość
16-01-2021, 07:19:38

Tak. Mialam robiont rezonas magnetyczny, mam anizokorie podstawowa, czyli fizjologiczna. Z tym, ze ja mam tylko asymetrie zrenic. Nie mam opadajacej powieki.
gość
16-01-2021, 12:48:15

MR mózgu zrub
Początkująca
17-01-2021, 08:25:47

Gość 2021-01-16 08:19:38
Tak. Mialam robiont rezonas magnetyczny, mam anizokorie podstawowa, czyli fizjologiczna. Z tym, ze ja mam tylko asymetrie zrenic. Nie mam opadajacej powieki.
jak duża jest ta różnica źrenic
gość
18-01-2021, 15:56:49

Okulista mierzyla, ok 1mm. Mialam rm, nic nie wykazal.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
gość
Ucisk w głowie, co to może być?
Jestem mężczyzną, mam 26 lat i od jakiegoś czasu odczuwam dolegliwości w lewej części głowy. Odczuwam je w zasadzie cały czas, raz mocniej, raz słabiej. Na szyi z tyłu po lewej stronie mam guzki, które zmieniają swój rozmiar. Lekarz rodzinny mówi, że to mogą być mięśniowe zgrubienia od złej pozycji, ale... mam szumy uszne właśnie promieniujące jakby od tej szyi na głowę, szczególnie przy odchylaniu głowy w prawo. Odczuwam ucisk w głowie z lewej strony, w skroni i na czubku głowy, a także w oku (okulary, większa wada wzroku w lewym oku). Słyszę czasem pukanie w lewym uchu, takie pulsowanie. Ból głowy nasila się czasem przy nachyleniu, niekiedy odczuwam takie ukłucie lub uczucie ciepła bez zmiany pozycji. Zdarza się też mgła mózgowa. Badania krwi, moczu, ciśnienie, EKG, echo serca, tętnic szyjnych, badania okulistyczne - wszystko w normie. Lekarz rodzinny nie widzi powodu do skierowania do neurologa, twierdzi, że to problemy związane z przeciążeniem kręgosłupa - mam pracę głównie siedzącą. Czy to może być tętniak? Mam też problemy stomatologiczne, czy to może być od tego?
gość
RM glowy
Ognisko malacji12 X6 mam w prawej półkuli móżdżku W płacie czołowym prawym widoczny naczyniak zylni.
gość
Tabletki na uspokojenie a stan starszej osoby
Dzień dobry, bardzo proszę o poradę bo nie wiem gdzie tkwi przyczyna złego stanu zdrowotnego babci. Babcia ma prawie 90 lat, jest sprawna na umyśle, kontaktowa i logicznie myśląca. Od 5 lat babcia przyjmowała lek Zomiren 0,25mg ze względu na lekkie stany stresowe. Od trzech tygodni lekarz rodzinny zmienił jej ten lek że względu na szybkie uzależnienie, przepisał w zamian Hydroxyzinum 25 mg (1-0-1) oraz Pramolan 50 mg (0-1-0). Już po paru dniach od ich zmiany babcia zaczęła mieć omamy. Słyszy dziwne dźwięki, twierdzi że to nie są szumy uszne bo jak zatka uszy to tego nie slyszy. Mówi że łóżko się jej trzęsie, jest lękliwa i boi się być sama. Trochę niepokoi mnie taka reakcja. Mogłabym przypuszczać że może są to już zmiany starcze ale dziwi mnie fakt zbieżności z zmiana leków. Czy jest możliwość że to skutek uboczny właśnie stosowanych leków ? Udać się do neurologa, psychiatry ? Jak jej pomóc? Dziękuję za poradę.
Reklama: