Reklama:

Asymetria oczu i zrenic (25)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

gość
06-11-2020, 21:17:40

Dzien dobry, od 5 lat zauwazylam postepujaca asymetrie oczu, jedna powieka opada bardziej, jedno oko robi sie mnieksze drugie wieksze. Gdy zapale swietlo nagle to zrenice zmniejszaja sie na igielki, ale w normalnym swietle jedna zrenica jest bardzo duza a druga mala. Czuje ze mam trudnosci np z podnoszeniem brwi. Ta dysproporcja jest spora. Jakie badania powinnam zrobic? Czy to moze byc zespol hornera? Czy cos innego? Bardzo sie martwie. W zalaczeniu zdjecie. Pozdrawiam Joanna
gość
16-11-2020, 20:02:43

Idz do okulisty i neurologa. Mam podobny problem. Bylam u okulisty, jestvwszystko ok, dno oka ok, czekam na wizyte u neurologa.
gość
16-11-2020, 20:05:32

Tulko u mnie wyglada to troszke inaczej, bo mi nie opada powieka. Masz migreny? Moze w tym problem.
Początkująca
01-01-2021, 20:25:26

Czy jesteś po wizycie u neurologa?
Początkująca
01-01-2021, 20:28:11

Gość 2020-11-16 21:02:43
Idz do okulisty i neurologa. Mam podobny problem. Bylam u okulisty, jestvwszystko ok, dno oka ok, czekam na wizyte u neurologa.[/CYTAT Czy masz już opinię lekarza?
gość
16-01-2021, 07:18:12

Gapciowa 2021-01-01 21:28:11
Gość 2020-11-16 21:02:43
Idz do okulisty i neurologa. Mam podobny problem. Bylam u okulisty, jestvwszystko ok, dno oka ok, czekam na wizyte u neurologa.[/CYTAT Czy masz już opinię lekarza?
gość
16-01-2021, 07:19:38

Tak. Mialam robiont rezonas magnetyczny, mam anizokorie podstawowa, czyli fizjologiczna. Z tym, ze ja mam tylko asymetrie zrenic. Nie mam opadajacej powieki.
gość
16-01-2021, 12:48:15

MR mózgu zrub
Początkująca
17-01-2021, 08:25:47

Gość 2021-01-16 08:19:38
Tak. Mialam robiont rezonas magnetyczny, mam anizokorie podstawowa, czyli fizjologiczna. Z tym, ze ja mam tylko asymetrie zrenic. Nie mam opadajacej powieki.
jak duża jest ta różnica źrenic
gość
18-01-2021, 15:56:49

Okulista mierzyla, ok 1mm. Mialam rm, nic nie wykazal.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
MR glowy bez i z kontrastem
W istocie bialej podkorowej oraz okolokomorowej obu polkol mozgu sa obecnie dosc liczne niewielkie ogniska podwyzszonego sygnalu w obrazach T2/FLAIR,bez cech restrykcji dyfuzji,bez wzmocnenia - niespecyficzne,przewlekle w obrazie MR,prawdopodobnie naczyniopochodne.Fazekas1.W rawej polkoli móżdzku drobna jama malacyjna 7 mm. Symetryczne niewielkie ogniska obniżonego sygnałuw sekw.SWI w galkach bladych - zmany degeneracyjne.Niewielki uogolniony zanik korowy wyrazony poszerzeniem plynowych przestrzeni przymozgowych.Uklad komorowy ustawiony w osi,symetryczny,rawidłowej szerokosci.Przysadka mózgowa mala,obraz " pustego siodla."Kąty mostowo-móżdżkowe bez zmian ogniskowych.Zmiany zwyrdnieniowe w odcinku szyjnym kregosłupa. Wn. W istocie balej podkorowej i okolokomorowejobu półkul sa obecnie dosc liczne niewielkie ogniska podwyższonego sygnalu w obazach T2/FLAIR,ez cech restrykcji dyfuzji,ez wzmocnienia - niespecyficzne,przewlekle w obrazie MR,prawdopodobnie naczyniopochodne. Obecnie bardzo boli mnie glowa,mam okrpne uderzenia goraca, jestem slaba i nerwowa.Mam tez płytke CD,ale nie umiem jej przeslac,a wizyte mam u lekarza neurologa w styczniu,co moge zrobic?Dziekuje za pomoc i pozdrawiam!
Czy to już tętniak ?
Dzień dobry ! Otrzymałem opis badania RM w którym jest napisane W opcji angioMR widoczne drobne tętniakowe uwypuklenie ściany tylnej odcinka M1 tętnicy środkowej mózgu prawej śr.ok.1mm Czy to jest już tętniak ?
Nieustępujący ból głowy.
Witam. Poszukuję pomocy co do mojego niecodziennego przypadku z bólami głowy. Zmagam się z codziennym bólem głowy od sierpnia 2023 roku. Ból pojawia się o różnych porach dnia i nocy . Robiłem już wszystkie badania jakie tylko przyszły mi do głowy łącznie z rezonansem głowy o żaden lekarz nie jest w stanie mi pomóc. Przeszedłem od neurologów po laryngologów ,okulistów ,endokrynologów czy fizjoterapeutów i po żadnym leczeniu nie ma poprawy bóle głowy nie ustępują... Już nie wiem gdzie szukać przyczyny co robić...:-[ dostałem nawet skierowanie do szpitala ale nigdzie nie chcą mnie przyjąć bo nie wiedzą co mi jest:-[ Błagam o pomoc! Poniżej zamieszcze zdjęcie z rezonansu na którym coś wyszło aczkolwiek każdy neurolog mówi że to nic groźnego i od tego głową nie powinna boleć...to od czego boli codzien przez półtora roku?
gość
Torbiel w okolicy podgnykowej
Czy może ktoś miał usuwaną torbiel w okolicy podgnykowej? Wykonanych wiele rezonansów, ostatnio usg szyi pokazuje, że torbiel raz jest większa raz mniejsza. Nie wiem czy to niedokładność pomiarów wykonujących badanie czy faktycznie zmienia wymiary. Syn chodzi z tym już 5 lat i do tej pory żaden lekarz nie określił się co z tym robić. Ostatni lekarz wykonujący usg stwierdził, że syn musi pójść na operację, nie czekać i to wyciąć. Poczytałam sporo na ten temat i okazuje się, że to poważna operacja a nie wizyta u stomatologa. Jednak żaden lekarz tego nie powie, nie wyjaśni. Czy my trafiamy tylko na takich właśnie lekarzy? Może ktoś mógłby polecić lekarza, szpital etc. komu udało się wyjść bez skutków ubocznych po takiej operacji?
Reklama: