Reklama:

artrogrypoza (34)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
01-10-2008, 21:55:00

Witam, moja 8 miesięczna córeczka z artrogrypozą ma problem tylko (slbo aż) z dłońmi, tzn ma mocne przykurcze w stawikach paluszków. Trochę już wiemy o diagnostyce, rehabilitacji i możliwości leczenia chirurgicznego w tej chorobie, więc chętnie podzielimy się wiedzą i naszym doświadczeniem. Kontakt: maryskaa@poczta.onet.pl
gość
08-02-2009, 17:22:00

witam wszystkich
Jest to adres nowej kliniki w niemczech niedaleko Aschau.
KLINIK FUR KINDERORTHOPADIE BEHANDLUGSZENTRUM VOGTAREUTH
KRANKENHAUSSTRASE 20 83569 VOGTAREUTH
TEL 0049/ 8038 90 46 10 REJESTRACJA Szefem kliniki jest Sean Nader pracował on w klince aschau
gość
08-02-2009, 17:25:00

Jeśli chcą panstwo wiedziec wiecej na temat kiliniki VOGTAREUTH prosze wejsc na strone Sean Nader i tam wyskoczy wszystko na temat tego lekarza i kliniki. kontakt ze mną mój nr 516 865 801
gość
11-04-2009, 19:07:00

szukam pomocy tez jestem tez chory na artrogrypoa od urodzeniam mam18lat i chore gorne konczyny bedfe dzwieczny za kazda porade co mam robic zeby bylo lepiej prosze pisac na i mail daro1618@vp.pl dziekuje
gość
18-08-2009, 09:21:00

Jeśli ktoś miał z was już operacje na ta chorobę i coś pomogło to proszę o kontakt daro1618@vp.pl ja będę mieć operacje na ręce w Poznaniu za niecałe 2lata ale już trochę minęło.
gość
22-03-2010, 08:10:08

Witam :)
Mam córkę chorą na artrogrypozę. Paulina ma 16 lat i w tej chwili jest po operacji.Ma przykurcze w nadgarstkach i kolanach.Ma też stopy końsko-szpotawe.Chodzi jedynie w aparatach,choć w większości porusza się na wózku.
gość
28-03-2010, 21:21:51

Witam, mam syna chorego na artrogrypozę ma sześć lat
Chciałam się dowiedzieć, czy dzieci w tym wieku robią jeszcze jakieś postępy, dotyczy rączek i nóżek.
gość
06-04-2010, 09:56:29

Serdecznie zapraszam na http://artrogrypoza.ubf.pl/news.php oraz do pisania na naszym forum
gość
18-05-2010, 07:39:18

Gość 2010-03-28 23:21:51 Witam, mam syna chorego na artrogrypozę ma sześć lat
Chciałam się dowiedzieć, czy dzieci w tym wieku robią jeszcze jakieś postępy, dotyczy rączek i nóżek.

Dzieci z artrogrypozą trzeba ćwiczyć cały czas. To jest taka ,,syzyfowa praca"-ale postępy są każdego dnia.Zależy też od tego w jakim stanie jest dziecko.
gość
08-07-2010, 19:38:58

Metoda Vojty w żadnym wypadku nie może być bolesna.Jeśli ktoś ćwicząc tą metodą zadaje ból dziecku ,nie zrozumiał założeń tej metody bez względu na to jaki posiada certyfikat.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

szukam miejsca dla taty po zawale i w stanie wegetatywnym , który wciąż jeszcze jest w programie budzikowim ale tylko do sierpnia...
Drodzy Wszyscy! dzień dobry! Nazywam się Joanna, mój tata rok temy 16.05 miał rozległy zawal, był długo niedotleniony, niestety nie wybudził się ze śpiączki, nie odzyskał świadomości; przebywa w programie NFZ budzikowim w Sawicach; niedługo minie rok, prognozy nie są optymistyczne; na jesieni musimy znaleźć mu inne miejsce. jesteśmy z Poznania, tata jest teraz 500 km od nas na Podlasiu, to nas wykańcza.. chcemy znaleźć ośrodek xblziej, wiemy, ze trzeba liczyć się z kosztami... ale czy ktoś w ogole wie o dobrym miejscu w Wielkopolsce? pielęgniarki mwoiac do ZOLu go, a przecież ws tyscy wiemy, ze to wyrok.. chciałabym zawalczyć jeszcze ... proszę, jeśli macie takie doświadczenia lub wiedzę, gdzie mogłabym spawrdzac? pytać? bo nie wiem od czego zacząć....
gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
Caspr2
Przeciwciała Caspr2 w surowicy, objawy neurologiczne i psychiatryczne, jeden lekarz twierdzi ze autoimmunologiczne zapalenie mózgu, w szpitalu nie chcą wdrożyć leczenia ze wzgledu na „zbyt dobry” stan pacjenta. Ktos pomoże ? Podpowie ?
gość
Mielopatia - wymiar rdzenia 4mm
Cześć, mam zdiagnozowaną dyskopatia na poziomie C5 C6 i C6 C7. Dodatkowo też rozwinęła się już mielopatia / ucisk na rdzen bo wymiar strzałkowy wynosi tylko 4mm. Neurochirurg na razie nie widzi konieczności operacji bo nie mam ciężkich objawów. Aktualnie to lekko obnizona sila miesniowa w rekach, sporadyczne uciski w okolicach karku. Mam tez mrowienie lewej polowy twarzy ale powiedzieli ze to z innego powodu (mam tez zmiany w mozgu). Badania neurologiczne w normie. 2 fizjoterapeutów odmówiło rehabilitacji bo nic się już nie da zrobić a nie chcą zaszkodzić. Nie wiem co robić. Z jednej strony po co się operować jeśli objawy nie są mocno dokuczliwe, z drugiej strony nie chce żeby było za późno... Doradźcie proszę
Reklama: