Reklama:

artrogrypoza (34)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
03-06-2007, 12:31:00

Cześć! Jestem Anna i mam córeczkę chorą na artrogrypoze(Agnieszka,4 lata).Ma mieć robiony zabieg polegający na wycięciu klina w kości lewej stopy.Jest to stopa końsko-szpotawa.Miała 2 razy podcinane ścięgna w tej stopie,ale przykurcz się wraca.Prosze,powiedzcie jakie są skutki tego zabiegu?co sie później dzieje ze stopą?Prosze pomóżcie,będe wam bardzom wdzieczna.Mój e-mail:ania13as@wp.pl
gość
14-06-2007, 17:50:00

siema
ja tez mam artrogryfoze , mam na imie Asia i mam 18 lat. Gdyby ktos mial jakies pytania, chetnie odpowiem asia_kotus@wp.pl
Pozdrawiam wszystkich papa
gość
18-06-2007, 09:00:00

cześć. mam 17 lat. tez na to choruje. mam artrogrypoze nadgarstkow, łokci, i chyba troche ramion. nadgarstki prostuje do kąta około 180***. łokcie zginam i prostuje, ale nie prostuje do konca i nie zegne do konca. w tej chwili od miesiaca jeszcze cwicze na silowni. chce miec wieksze miesnie dlatego to robie, bo mam male miesnie, choc je jednak mam. czy wy tez jestescie tacy chudzi przez tą chorobe? czy myslicie ze w moim stanie bede mogl prostowac do końca nadgarstek i łokiec?
mój e-mail glen88@o2.pl lub piszcie tutaj...
z góry dzieki za odpowiedz...
gość
09-08-2007, 20:33:00

01-04-2007 o 19:53, gość :
witam wszystkich mam pięciomiesiecznego synka który urodził się z artrogrypoza i stopą końsko-szpotawą. Syn ma przykurcze w łokciach ,kolanach , barkach. W tej chwili jezdzimy na rehabilitacje metoda vojty. a takze na zmiane gipsów na nózkach. Jest poprawa ale lekarze mówią że operacja stopek jest konieczna. jeśli ktoś ma jesli ktoś ma jakieś kontakty ze specjalistami to prosze o kontakt ze mna. emily-el@O2.pl

Witam, mój synek ma obecnie 4,5 roku, jest już po operacji stóp końskich i lewego kolana (przykurcz wyprostny czworogłowego). Z moich doświadczeń wynika, że omijać należy Poznań, a warto się udać do Lublina do dziecięcej kliniki na Chodźki np.dr Okoński (można ten szpital znaleźć w necie i namiary na ortopedię-my tak ich znaleźliśmy) - tam podcinaliśmy Achillesy, lub do Krakowa do Prokocimia na ortopedię, np. dr Radło - operację kolana nam zrobił i jest dobrze, synek nie stracił wyprostu. Nie wiem tylko czy jest konieczność rehabilitowania akurat vojtą, bo słyszałam, że to bolesna metoda, my po prostu gipsowaliśmy, robiliśmy parafinę i rehabilitantka masowała i rozciągała przykurczone ścięgna, my w domu też. Obecnie syn wchodzi i schodzi sam po schodach i w zasadzie jest zupełnie niezależny a Poznań prognozował wózek inwalidzki - ze względu na kolana, placówka totalnie do kitu!!!
gość
24-09-2007, 20:13:00

BARDZO PROSZĘ O KONTAKT MAMĘ KTÓREJ SYNEK MIAŁ OPERACJE KOLANA!!!!! na: macoszka@op.pl
gość
24-09-2007, 20:16:00

BARDZO PROSZĘ O KONTAKT MAMĘ KTÓREJ SYNEK MIAŁ OPERACJE KOLANA!!!!! na: macoszka@op.pl
gość
26-03-2008, 17:50:00

Zapraszam serdecznie na forum dotyczące Artrogrypozy.

http://artrogrypoza.phorum.pl
gość
26-03-2008, 17:50:00

Zapraszam serdecznie na forum dotyczące Artrogrypozy.

http://artrogrypoza.phorum.pl
gość
09-06-2008, 08:01:00

Witaj !

Masz ochotę zdobyć jakąś fajną nagrodę kosztem małego wysiłku ?
Rzecz polega na obejrzeniu krótkich spocików reklamowych (2-3min na obejrzenie wszystkich) a następnie na wzięciu udziału w losowaniu nagród.Zresztą-sam sprawdź warto.

http://www.look4win.pl/rejestracja.php?polec=Ewa85

Pozdrawiam
gość
16-09-2008, 20:12:00

witam mam dwuletniego synka z artrogrypoza. Przeszedł on 2 operacje obydwu kolan i stóp w niemieckiej klinice aschau gdzie jest leczony. Bardzo polecam ta klinike, syn dzieki ortezą wykonanym w niemczech stoi i zaczyna robic pierwsze kroki. Niestety w polsce lekarze nie dawali mu szans na chodzenie . Jest to adres do tej kliniki: BEHANDLUNGSZENTRUM ASCHAU GmbH ORTHOPEDISCHE KINDERKLINIK BERNAUER STR 18 D-83229 ASCHAU TEL. +4980521711240 . A To jest mój nr. tel. 516865801 jesli maja panstwo jakies pytania służe pomocą w każdej chwili.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: