Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
18-11-2019, 16:23:05

Dziękuje o to mi chodziło, pozdrowienia dla Zosi jeśli jeszcze odwiedza forum
Forumowiczka
18-11-2019, 17:54:02

ilka23 2019-11-18 17:23:05
Dziękuje o to mi chodziło, pozdrowienia dla Zosi jeśli jeszcze odwiedza forum
Czasem chyba zagłada bo już się jakiś czas temu odzywała ;)
Wtajemniczona
18-11-2019, 22:14:32

karaaa30 2019-11-17
Ja miałam operacje 15 października, pierwszy tydzień był ok. Następne 2 tygodnie to jakaś masakra, codziennie działy się dziwne rzeczy. Bóle rąk, nóg, palce, plecy, głowa, szczęka, uszy. Drętwienia, prądy, brak mocy,wędrującr uczucia poparzenia rak i stóp. Dopiero ten tydzień jest łaskawszy
Ból sporadyczny i dretwienia jakby mniejsze i rzadsze. Wczoraj miałam ochotę myć kafle w łazience
Dodałaś mi wiary! Dokładnie, mam podobnie, jeszcze dziwne tiki głową...cuda na kiju! Nie mam czasu na wegetację. Lekarz zabronił neuromobilizacji i jakiegokolwiek wysiłku. Mogę leżeć i pachnieć Ja tak nie potrafię! Zawsze wydawało mi się, że to "lędźwie" mają gorzej, bo nie mogą siedzieć na początku, a ja przeciez mogę chodzić. Szybko zmieniłam zdanie, każda sytuacja jest trudna, inna i ma swoje ograniczenia i nie mogę patrzeć przez pryzmat schematów. Widocznie mój organizm potrzebuje więcej czasu. Jeszcze będę pucować lazienkę
Forumowicz
19-11-2019, 08:49:57

AgaZielona 2019-11-18 23:14:32
Mogę leżeć i pachnieć
Szczęściara.
Pisząc na poważnie u mnie też nie jest różowo. Dziś obyłem ponad godziny, raczej energiczny chód. Nie jako spacer, po prostu musiałem coś załatwić. Po tej godzinie, już przy końcu "chodzenia' zacząłem odczuwać ból z tyłu głowy na pograniczu głowa-szyja.
Po dojściu do mieszkania - musiałem się położyć na pół godziny. Tabletka Doreta coś tam pomogła.
To chyba jedyna dolegliwość którą operacja nie zniosła. Tu nie jestem zadowolony. Za szybko się męczę przez ten niby ból.
gość
19-11-2019, 10:04:39

Wtajemniczona
19-11-2019, 13:15:54

Kawo,
Rozumiem Cię doskonale. Mi doskwiera ból potylicy, mam taki magiczny punkt. Nie znoszę tego.
Dzisiaj zrobiłam zupę, zmęczyłam się przy tym niesamowicie. Czuję się, jakbym przeorała pole, a przecież zupa gotowała się sama. Słabość organizmu i męczliwość to stan, który z wielkim trudem akceptuję.
Plan na resztę dnia dzisiaj, leżeć i pachnieć
Wtajemniczona
19-11-2019, 13:20:26

Kawo, a poza doretą próbowałeś lek skudexa? Mi pomagał przez jakiś czas, jak przestała działać na mnie doreta. Mam taką przypadłość, że szybko metabolizuję leki, w związku z tym, krótko na mnie oddziałowują i muszę często zmieniać, niestety na coraz silniejsze.
Początkująca
19-11-2019, 14:13:51

No i przechwalilam. Od wczoraj dziwny ból w zebrach z tyłu, dzis ból od końca szyi i
obojczykwów do konieca mostka przy wydechu. Czuję że mam wezly chłonne a może to powięzie nie wiem czy to spowodowane bo coś źle zrobiłam, czy coś się dzieje. Ból męczący na tyle że przespałam pół dnia ale nie taki żeby brać leki.
Forumowicz
19-11-2019, 17:39:23

AgaZielona 2019-11-19 14:20:26
Kawo, a poza doretą próbowałeś lek skudexa?
Nie tylko próbowałem ale do tej pory go mam. Jedna Skudexa to dwie Dorety.
Główny skład leczniczy ten sam. Doreta na mnie bardzo słabo działa, tzn. jakbym zażył dziś to za 2 dni poczuję
Skudexa działa szybciutko ale to silny lek ....... z silnymi to ja ostrożnie, mam jakiś wewnętrzny opór.
Początkująca
21-11-2019, 16:53:18

Cześć Wszystkim!
Jestem tu nowa.
We wrześniu dowiedziałam się że mam początki dyskopati. Aczkolwiek wypukliny dwie 1mm wlaśnie z lewej strony z boku . Więc to jeszcze nic z tego co mówił neurochirurg. Rehabilitacja i nie dźwigać nic ciężkiego ani dziecka. Bo może mi to się nasilic.
A mam 3 dzieci 😁
Od kilku dniii boli raczej .Nie rwie jakby mnie szyja lewy bol i z tylu i promieniuje mi do szczęki...
Jeszcze co jakiś czas mrowieje mi prawa stroną twarzy ....
Narazie się nie poddaje biorę leki W razie czego i mam rehabilitację 3 razy w msc.
Mam nadzieję że te wypukliny mi się nie powiększyły.
Pozdrawiam🙂

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: