raf 2012-05-11 08:07:36 Masakra jakaś.
Niech no mi ktoś wytłumaczy dlaczego tu z tego forum można więcej się dowiedzieć w bardzo prosty i przejrzysty sposób niż u lekarza specjalisty , który pół życia sie uczył ??
Dlaczego tutaj na hasło "boli mnie" sa 2 strony odpowiedzi a lekarz tylko ketonal albo inny rozweselacz przepisuje i w zasadzie nic nowego nie powie dopóki sie go nie naprowadzi na trop ??
To tutaj na TYM forum - dopiero się dowiedziałam jak żyć! z tą cholerną chorobą.
A teraz co?..po jednej operacji ze stabilizatorami na dwóch poziomach ,chyba czeka mnie następna :( - płyta..i 4 przepukliny w lędżwiowym..Jeszcze pierśiowy został do zdiagnozowania...ale już olewam wszystko...
Gdybym też tak sie wsłuchiwała w swój organizm...gdzie boli,gdzie mrowi ?...ale co z tego? nawet jak już przyszedł udar mózgu i paraliż prawostronny - Nikt nie zastanowił się ,że to może od kręg.szyjnego..:(
A chodziłam wszędzie NIBY do najlepszych lekarzy u mnie i do rehabilitantów!....:(
Znowu piszę "byle co"...Przepraszam Wszystkich...
Jedno teraz wiem,że trzeba dbać o siebie...i zadawać pytania i drążyć temat dyskopatii..
Martwi mnie również mój syn,który tak samo postępuje jak ja..Ma być operowany we wrześniu - 2 przepukliny w szyjnym i NIC nie robi tylko się poddał bez walki .A ma 39 lat...i dziecko 6 letnie.Może gdyby teraz przeczytał to CAŁE forum..zaczął by walczyć?...Ale oczywiście - po co?...
Dosyć już mojego pisania...i narzekania...
Dbajcie Moi Drodzy o swoje zdrowie!..Pytajcie lekarzy i rehabilitantów o wszystko..
Ja niestety na takich nie trafiłam..:(
A.. wczoraj sobie pozwoliłam na skoszenie trawy!..Chciałam sie sprawdzić czy mogę to robić?...Niestety ale NIE MOGĘ....
I jak tu żyć?....Siedzieć i czekać?...na co?..:(
Rower w moim przypadku chyba też odpada:(
Siedzę na nim jak mumia- sztywna go granic możliwości..No i mięśnie pierśiowego i barki na tym cierpią..:( Bolą wieczorami..
Dłonie coraz słabsze...u mnie.Najgorzej lewa ręka a przecież paraliż był po prawej stronie?...
DOSYĆ już mojego stękania!!!...
Pozdrawiam,miłego dnia życzę....
anTosiu- dzięki za osobne dla mnie pozdrówka...