Kurcze po wyjaśniającym wpisie p. Zosi to Ty już stoisz w dołkach startowych😁
Florentynka 2023-01-25 20:22:11
Jak myślicie, czy po operacji potrzebne są kule do chodzenia, czy przy szyjnym jest to zbędny temat?
Treść zablokowana przez moderatora
Mojra44 2023-01-23 19:43:11
Mam pytanko do osób już po operacji - jak oceniają ruchomość swojej szyji w stosunku do czasu z przed operacji?
- Oraz jakiego rodzaju mają implanty i czy była stosowana dodatkowo stabilizacja
I kolejne pytanko :
- jak wyglądała rozmowa prowadzona przez operatora, który miał was operować pod względem "wtajemniczenia" Was w arkana przebiegu samej operacji, wyboru dostępu przedniego czy tylnego oraz bardziej rozdrabniając się pionowego czy poziomego cięcia
oraz wyboru wstępnego samego implantu( bo po otwarciu zawsze może coś ulec zmianie
Mojra44 2023-01-24 20:53:38Witam Ruzie - Mojra też się sypie 🤗 - a jaki termin operacji?Ruzia 2023-01-24 20:17:06
Witam wszystkich i ja czekam na operację szyi dyskopatia trzypoziomowa teraz jestem po operacji stawu krzyżowo biodrowego mam 2 śruby ale niestety dolegliwości nie ustąpiły całkowicie i będę mieć dołożona jeszcze jedna śrubę 21 03 normalnie człowiek się sypie 😡
anomalia 2023-01-25 21:51:21Mam ustabilizowane tylko 2 poziomy, ale nie widzę różnicy w ruchomości swojej szyi (jestem ponad 2 tygodnie po operacji).Mojra44 2023-01-23 19:43:11
Mam pytanko do osób już po operacji - jak oceniają ruchomość swojej szyji w stosunku do czasu z przed operacji?U mnie Zero-P ze stabilizacją - mały implancik ze śrubkami.- Oraz jakiego rodzaju mają implanty i czy była stosowana dodatkowo stabilizacjaOdnośnie samej operacji, na opisie wizyty miałam rodzaj operacji - ACDF (fuzja ze stabilizacją), pytań raczej nie miałam, po prostu po wizycie pooglądałam parę filmików/animacji/samych operacji na youtubie, żeby podejrzeć jak wygląda przebieg operacji :D Tam są chyba 2 implantów, taki mały z gwoździami i z większą płytką stabilizacyjną. Nastawiałam się na ten z płytką stabilizacyjną i miałam obawy - jak to później będzie wyglądać faktycznie z połykaniem i jedzeniem, ale w zasadzie jak została mi rozpoznana ta mielopatia to zaakceptowałam to jako ewentualny skutek uboczny, który może pozostać w zamian za zabezpieczenie rdzenia ;)I kolejne pytanko :
- jak wyglądała rozmowa prowadzona przez operatora, który miał was operować pod względem "wtajemniczenia" Was w arkana przebiegu samej operacji, wyboru dostępu przedniego czy tylnego oraz bardziej rozdrabniając się pionowego czy poziomego cięcia
oraz wyboru wstępnego samego implantu( bo po otwarciu zawsze może coś ulec zmianie
O ile wiem to czy będzie implant ze stabilizacją czy ruchomy to raczej zależy od preferencji operatora? - mój akurat wstawia raczej same ze stabilizacją, a nie miałam już czasu na szukanie innego neurochirurga, który wstawia ruchome, by spytać się czy się nadaję.
gość
Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.
Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.