Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
03-06-2022, 09:40:16

Myślę, że wytrwam i pójdę. Doktor odpowiednio mi przedstawił argumenty i wiem, że i tak mnie nie minie, albo może być za późno. Stenoza ciut sie zwiększyła i lepiej nie będzie.
Początkująca
03-06-2022, 20:44:53

No to lepiej iść niż będzie za późno.
Początkująca
06-06-2022, 13:20:10

Skonsultuj jeszcze tą sytuację z innym lekarzem
Forumowiczka
06-06-2022, 16:18:52

Kobitki, im dłużej się czeka tym dłużej się dochodzi do siebie po operacji. Poczytajcie sobie forum wstecz. Wymienialiśmy się tu doświadczeniami. Ja miałam stenozę z uciskiem na rdzeń, czekałam z operacja, z nadzieją, że będzie lepiej. Nie było.... A jak było to tylko na chwilę.
13.11. 2020 Dyscektomia C4/5 i C5/6 sposobem Smith-Robinson. Implantacja klatek szyjnych LFC (rozmiary 5 i 4)
Początkująca
06-06-2022, 17:04:44

Masz 100 proc racji Dagula, ucisk się nie cofnie, stenoza też, co najwyżej może chwilowo nie dawać objawów. Dlatego podjęłam decyzję i 29 sierpnia stawiam się w szpitalu. Co czywiscie nie znaczy, że się nie boje ... mamnadzie za 2 miś wrócić do pracy i tego będę się trzymac
Początkująca
07-06-2022, 14:02:06

Daagula 2022-06-06 18:18:52
Kobitki, im dłużej się czeka tym dłużej się dochodzi do siebie po operacji. Poczytajcie sobie forum wstecz. Wymienialiśmy się tu doświadczeniami. Ja miałam stenozę z uciskiem na rdzeń, czekałam z operacja, z nadzieją, że będzie lepiej. Nie było.... A jak było to tylko na chwilę.
Masakra :( A szłaś z NFZ czy prywatnie ?
gość
08-06-2022, 04:28:49

Przepuklina moze sie cofnac. Wystarczy, ze czasem cofnie sie milimetr i objawy ustepuja.
gość
08-06-2022, 06:53:01

Rafaella48 2022-06-07 16:02:06
Masakra :( A szłaś z NFZ czy prywatnie ?
Do doktora chodziłam prywatnie ale operacja była na NFZ. Doktor mi znalazł termin i zadzwonił.
Aga też się bałam, ale uwierz nie taki diabeł straszny :) będzie dobrze.
Do gościa - owszem mnie też doktor poinformował, że są przypadki, że przepuklina może się cofnąć, ale zdarzają się bardzo rzadko. Poza tym uważam, że przy dużej przepuklinie, stenozie czy ucisku na rdzeń nie ma co ryzykować i czekać. W moim przypadku wystarczyłaby stłuczka samochodowa i nie chce wiedzieć co by było,z moim uciskiem. W niektórych przypadkach to jak tykająca bomba. Nikogo tu nie namawiam do operacji, każdy musi tę decyzję podjąć sam.
Forumowiczka
08-06-2022, 06:54:12

To wyżej to ja. Wylogowało mnie 🙃
13.11. 2020 Dyscektomia C4/5 i C5/6 sposobem Smith-Robinson. Implantacja klatek szyjnych LFC (rozmiary 5 i 4)
gość
08-06-2022, 07:00:19

Daga a po jakim czasie od operacji mogłaś wrócić do pracy? Ja nie pracuje fizycznie, sporo siedzę przed kompem, ale spokojnie mam możliwość sporego ruchu w pracy. 7 tyg po operacji anuje remont kuchni, oczywiście nie ja go będę robić, ale obecność i pomoc ( beż dźwigania i szarpania) będzie konieczna. Mam nadzieję że już będę zdatna do uzytku

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Dr Nikodem Przybyłko.
Witam, czy kogoś z Państw operował dr Nikodem Przybyłko? Wydaje się, że jest to naprawdę super fachowiec. Czeka mnie operacja. Pozdrawiam Piotr
Caspr2
Przeciwciała Caspr2 w surowicy, objawy neurologiczne i psychiatryczne, jeden lekarz twierdzi ze autoimmunologiczne zapalenie mózgu, w szpitalu nie chcą wdrożyć leczenia ze wzgledu na „zbyt dobry” stan pacjenta. Ktos pomoże ? Podpowie ?
gość
Caspr 2
Czy mając objawy neurologiczne oraz przeciwciała anty-CASPR2 w surowicy można mówić o przypadkowym znalezisku ?
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
Reklama: