Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
25-05-2022, 18:21:33

Dawno nie zaglądałam ale chciałam się podzielić informacją, że po roku przebywania na świadczeniu rehabilitacyjnym wróciłam do pracy (siedząca, przed komputerem). Ale nadal ćwiczę i chodzę do fizjoterapeuty 1-2 w miesiącu.
Pozdrawiam szyjki i nie bójcie się
10.11.2020 Stabilizacja międzytrzonowa cage peek lfc na poziomie c4/c5 i c5/c6
gość
26-05-2022, 05:44:41

Witajcie, właśnie przed chwilą znalazłam to forum.
17 czerwca mam stawić się do szpitala na operacje mam przepukline na poziomie c4 c5 tylno- prawoboczna wypuklina dyskową modelująca worek oponowy i zwężająca prawy otwór Mk a na poziomie c6 c7 tylna centralna wypuklina dyskową z modelowaniem worka oponowego na poziomie c6 c7znacznego stopnia zmniejszenie rezerwy płynowej okołordzeniowej oczywiście mam widoczne zmiany zwyrodnieniowe na krawędziach trzonów na 4 kregach i stawach.
Chodzę na rehabilitację staram się ćwiczyć w domu ale nie zawsze się chce :(
Moja rehabilitantka mówi,żebym się wstrzymała z operacja. Czasem mam ból głowy i drętwienie w łokciach i ból między łopatkowy ale jeszcze z rąk mi nic nie wypada. Biję się od 2tyg z myślą czy iść na operacje czy nie iść. Wczoraj miałam terapię czaszkowa ,która może mi pomóc. Na operacje czekam 1.5 roku i zastanawiam się czy jej nie przełożyć a spróbować dalej walczyć. Boję się co będzie po? Lekarką powiedziała,że po 2 miesiącach wrócę do oracy a czytałam posty z 2011 to siedzieli po 9-11 miesięcy.
Dzisiaj będę czytać wcześniejsze posty. Chyba zaczynam się coraz bardziej bać i czuję, że zwieje.
Początkująca
26-05-2022, 10:03:25

Mam podobny problem i przekładałam operacje już z 3 razy, teraz mam termin na sierpień. Zdecydowałam się podejść, no trzeba wziąć na klatę problem i tyle. Neurochirurg, dr Chrzanowski dokładnie mi opisał co mi grozi. Dużo by gadać, najbardziej niebezpieczne to dla mnie nie operować się. Fizjoterapeuci mówili jak u Ciebie. Wg mnie trzeba wierzyć neurochirurgom w tej kwestii. Dodatkowo ja jestem prawie bezobjawową, poza bóle w łokciu i czasem w przedramieniu. Modelowanie worka oponowego, ani rdzenia samo nie ustąpi, i rehabilitacja tu nie pomoże. Decyzja bardzo trudna, ale trzeba podjąć. Powodzenia
gość
26-05-2022, 17:43:26

Chciałam wstawić opis drugiego rezonansu po ataku Alpaki ale coś mi nie wyszło.
Dzisiaj zapisałam się na wizytę do Pani doktor niech mi jeszcze raz wszystko wyjaśni co i jak.
gość
28-05-2022, 14:06:43

Dzień dobry, jestem po operacji kręgosłupa szyjnego C5 C6 implant tytanowy trzeci dzień. Mam totalny bałagan w głowie, boję się leżeć, siedzieć, poduszka profilowana przeszkadza mi w nocy. Jak przełamać lęk.
gość
28-05-2022, 14:12:49

A poza lekiem, dolega Ci coś? Masz założony kołnierz? Jak sama operacja i pobyt w szpitalu?
gość
28-05-2022, 14:29:06

Kołnierza nie kazali zakładać, tylko gdybym chciała jechać autem, oczywiście nie jako kierowca. Objawy neurologiczne ustąpiły, została tylko jakby trochę poparzona dłoń. Trochę pochodziłam po domu i boli tył szyi. Leżę tylko na boku bo boję się na wznak i mam taką jakąś niestabilność w głowie, jakby zawroty
gość
28-05-2022, 14:31:57

Operacja i pobyt w szpitalu wspominam dobrze. We wtorek operacja, w piątek wypis. Leki przeciwbólowe zapewnione ,rehabilitant też. Kontrola w poradni za miesiąc. Zmiana opatrunku co 2 dni
Początkująca
28-05-2022, 14:48:36

To ja pisałam wcześniej, zapomniałam o logowaniu. Operacja wtorek, a wypis piątek. Czasem nie w Krakowie?, u dra Chrzanowskiego zawsze tak jest. Też mam mieć ten sam poziom robiony za 3 miesiące. I już nerwowa, chyba bym chciała żeby mi coś dolegało, byłabym bardziej zdeterminowana, a tak...
gość
28-05-2022, 14:57:48

Nie zwlekaj. Naprawdę warto żyć bez tych wszystkich objawów neurologicznych i nie ma się czego bać. Są pewne schorzenia, które muszą być leczone tylko operacyjnie i nie ma na to rady. Powodzenia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: