Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
10-11-2018, 12:44:09

Witam Kochani Towarzysze niedoli ;)
Ja mam w wypisze że po 3/4 tygodniach mam mieć laser, pole, prąd...zero skierowania. Zero prowadzenia, kontroli nic.
Postanowiłam, że będzie o mnie decydował doktor fizjoterapii. Już przez telefon usłyszałam, że będę miała terapię manualną- praca z wiązadłami, mięśniami z naczyniami z blizną. Chodzi też o wyrobienie nowego wzorca postawy.
Znam zespół, bo miałam okazję widzieć ich pracę i efekty bezpośrednio, nie z opowiadań ;)
Mam zaufanie.
Niestety ta klinika działa przede wszystkim prywatnie. Owszem od lekarza pierwszego kontaktu wezmę też do nich skierowanie, ale nie wiem ile to będzie leżeć na biurku, bo NFZ maksymalnie ogranicza. A ja nie chcę nigdzie indziej-boję się. Nie chciałabym na tą chwilę też nigdzie nie wyjeżdżać.
Aniu ja miałam implant jak niżej w opisie. Ty pewnie miałaś o wiele bardziej poważną operację. Mnie neurochirurg zalecał po 3 tygodniach powrócić do pracy! Oczywiście już w to nie wierzę. Nie rozumiem motywu p.doktora... Ja teraz myślę, że jak po 3 miesiącach się ogarnę to będzie sukces.
Małgorzato-zasiłek rehabilitacyjny należy się do roku, oczywiście dokumenty wypisuje lekarz prowadzący , potem wysyłasz do zusu i czekasz na wezwanie komisji. A potem w zależności od potrzeby przedłużasz-jak pisałam do roku. Zus np. mnie dał 4 miesiące, ale we wrześniu więc raczej będę występować o przedłużenie.
Pozdrawiam Peryskopki
Operacja 24.10.2018 Discektomia C5 C6 z implantacją krążka m-kręgowego C-DISC (PEEK LfC) nr 4/6
gość
10-11-2018, 14:45:52

Witam wszystkich Forumowiczów, 26 października miałam discektomie c6/c7. Implant zero - p. Chciałam zapytać bo teraz po 2 tyg od operacji boli mnie m-ce w którym jest implant z tyłu szczególnie od dłuższego chodzenia lub siedzenia, czy to normalne.? Ciekawi mnie szczególnie doświadczenie osób z tym samym implantem. Jak długo przy stałym implancie kazano Wam nosić kołnierz?
Początkująca
10-11-2018, 15:02:34

Ja nie noszę kołnierza i jak widzisz mam inny implant ale 2 dni przed Tobą miałam operację.
Staram się mało robić i dużo wypoczywać. Ale niestety...prowadzenie domu, nic wielkiego. Ogarnięcie jakiś obiad. Zakupy. Spacer. Ale czuję się najlepiej kiedy nie robię kompletnie NIC. Ale jak tak wytrzymać?! Cokolwiek się robi to często schylam głowę np. pisząc ten post, szykując posiłek, ścieląc łóżko...
Boli głowa, barki, ramiona. Cały czas na przeciwbólowych...
Operacja 24.10.2018 Discektomia C5 C6 z implantacją krążka m-kręgowego C-DISC (PEEK LfC) nr 4/6
gość
10-11-2018, 16:05:21

Ja bez przeciwbólowych od czasu operacji, boli przy dłuższej pionizacji przechodzi przy leżeniu. Lekarz kazał nosić kołnierz przez m-c. Choć podobno to bdb nowoczesny implant,a po takich podobno tak długo nie nosi się kołnierza.
gość
10-11-2018, 21:56:12

Małgosiu, napisałam do Ciebie z innego konta. Jeżeli nie odebrałaś, to koryguję wcześniejszą informację-od października rehabilitację w oddziale dziennym przeniesiono z Majdańskiej na Gałczyńskiego.
gość
11-11-2018, 09:46:25

Operacja 10.10.18.
Ja też nie nosiłam kołnierza ,bez przeciwbólowych tabletek od dnia wyjścia ze szpitala (12.10.18)Mimo że to już miesiąc to też jeszcze odczuwam ból w ramionach ,jak tylko trochę przecholuję z chodzeniem .Jednak samopoczucie O 100% lepsze niż przed operacją ,co dzień to lepiej i tak ma ponoć być
Pozdrawiam serdecznie
gość
11-11-2018, 14:23:42

Witam wszystkie szyjki.Ja kołnierz nosiłam 6 tygodni,4 tyg.bez zdejmowania tylko na chwilkę mogłam być bez ,do zmiany opatrunku i prysznica. Potem przez dwa tygodnie lekarz kazał co dzień dłużej chodzić bez,żeby przyzwyczajać szyję stopniowo.Pierwsze parę dni dziwne uczucie,ale potem już jest ok.Pozdrawiam Ania
gość
11-11-2018, 20:43:28

AP STENOZA 7 8 MM PODLEGA OPERACJI
gość
11-11-2018, 20:48:05

TK Witam czytam i mam prosbe Mam dyskopatie wielopoziomowa szyjna Obiawy nasilone c5c6 przepuklina 3mm uciskajaca worek oponowy i rdzen brzuszna stenoza 7.,-8 mm BARDZO BOLA MNIE KONCZYNY GORNE A REKA LEWA MROWI I JAKBY BYLA NIE MOJA REZONANS GRUDZIEN 2018 PROSZE O POMOC CZY JEST SZANSA NA LECZENIE ZACHOWAWCZE MAGDA
Początkująca
11-11-2018, 22:15:42

Witaj Magdo 😊
Chyba nikt Ci tutaj nie powie co masz robić, bo nie jesteśmy lekarzami. Owszem z tego co piszesz, ja widzę operację, ale to na podstawie moich doświadczeń i tego czego się tu dowiedziałam na tym forum czytając je od początku i trochę od środka, a teraz gdzieś na 2017 roku jestem
Jest tu kopalnią wiedzy i mądrości nas pacjentow, którzy dzielą się swoją siłą i doświadczeniem. Zachęcam do lektury.
Najpierw rezonans, potem neurochirurg, dobrze by było choć dwóch i dopiero wtedy Twoja decyzja.
Pozdrawiam Wszystkie Szyjki. Chyba wszystko dobrze, bo ciiisszzzaaaa

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: